Feelztoys Clitella

01-08-2022

Een sextoy met een ronddraaiend tongetje zie je wel vaker, maar de Feelztoys Clitella heeft verwisselbare opzetstukjes. Ik was benieuwd of dat goed zou werken en vooral hoe de verschillende opzetstukjes zouden voelen. Ik kreeg deze Clitella van Eropartner.

Specs

Materiaal: siliconen en ABS, dus bodysafe
Oplaadbaar: ja
Standjes: 3 snelheden en 4 bewegingspatronen
Waterproof: nee
Verkoopprijs: rond de 35 euro, hier te koop bij bol.com 
Is ’t wat? Best grappig ja!

De verpakking en de inhoud

De verpakking van de feelztoys clitella De achterkant van de verpakking van de feelztoys clitella, het oplaadkabeltje en de gebruiksaanwijzing

Hoewel ik enorm voorstander ben van verpakkingen die anders zijn dan een witte doos met een foto van de toy, weet ik niet zeker wat ik van de verpakking van de Feelztoys Clitella vind. Een lijnentekening van een beetje een standaard sexy vrouw met daaromheen paarse vlekken met bloemen, en natuurlijk ook wel een foto’tje van de Clitella zelf.

De binnenkant van de doos vind ik trouwens wél helemaal leuk, met een patroon van getekende Clitella’s. Op de achterkant van de doos vind je wat informatie over deze sextoy.

In de doos vind je het USB-oplaadkabeltje, de gebruiksaanwijzing en natuurlijk de Feelztoys Clitella zelf met nog twee losse opzetstukjes (één opzetstukje zit er al op). Ik kreeg de paarse variant, die in het echt minder paars is dan op de foto op de verpakking.

Mijn eerste indruk van de Feelztoys Clitella

De feelztoys clitella naast een lipstick De feelztoys clitella in mijn hand.

Ja, eerst even over de naam: de Clitella. Ik kan me voorstellen dat wanneer je veel sextoys maakt, je op een gegeven moment ook geen naam meer kan verzinnen voor zo’n nieuw seksspeeltje. En dan krijg je denk ik namen zoals deze: de Clitella. Ik kan het ook niet zeggen zonder te lachen, maar oké, het is wat het is.

De Feelztoys Clitella is dus een sekstoy die orale seks moet simuleren. Dat wordt altijd gezegd bij sextoys met van die draaiende tongetjes. Zelf vind ik orale seks helemaal niet vergelijkbaar met zo’n sextoy. Wat ik overigens ook helemaal niet erg vind. Het zou écht awesome zijn als er een sextoy zou zijn waarbij het echt voelt alsof je gebeft wordt. Maar in de tussentijd vind ik het prima als sextoys allerlei eigen sensaties geven, die hoeven wat mij betreft niet vergelijkbaar te zijn met seks met een persoon.

De Clitella heeft drie opzetstukjes: één met balletjes op stokjes, één met allemaal rijtjes met sprietjes en één met tongetjes. Die met tongetjes is dus iets wat je wel vaker ziet, maar die andere twee zijn zeker apart te noemen.

De toy zelf is best wel klein, waardoor ‘ie er ook best schattig uitziet. Hij heeft twee knopjes: een powerknopje en een knopje waarmee je door de standjes kan klikken.

De opzetstukjes zijn makkelijk te verwisselen. Je klikt ze vast op het wieltje, waar twee uitstekende puntjes zitten, die precies in de gaatjes van de opzetstukjes vallen.

De test van de Feelztoys Clitella

De feelztoys clitella met sliquid glijmiddel De feelztoys clitella met het opzetstukje met de sprietjes

Ja, kom ik weer met m’n glijmiddelverhaal hoor. Zeker bij bewegende toys, zoals deze, is het belangrijk om voldoende glijmiddel te gebruiken. Kies bij siliconen toys voor een waterbasisglijmiddel en dan het liefst zonder irriterende ingrediënten zoals glycerine en parabenen. Ik ga meestal voor Pjur Woman Nude of Sliquid.

Ik begon met het opzetstukje met de sprietjes. Ik weet er helaas geen betere benaming voor, want dit klinkt gewoon niet zo lekker. Al moet ik zeggen dat ik het gevoel van draaiende rijtjes met sprietjes langs mijn clitoris ook niet per se heel lekker vond. De sprietjes zijn gemaakt van siliconen en zijn daardoor wel fliexibel, maar toch vond ik het zo met al die puntjes best wel intens voelen bij mijn clitoris. En dan niet intens op de goede manier, maar eerder een beetje irriterend en prikkend.

De Feelztoys Clitella maakt trouwens best een apart geluid. Sextoys die bewegen, ook als dat zo’n draaiende beweging is zoals de Clitella doet, maken over het algemeen meer geluid dan toys die ‘gewoon’ vibreren. De Clitella maakt een vrij hoog geluid. Er zal en klein motortje inzitten en zo klinkt dat ook. Het is niet heel hard, maar wel een beetje een vreemd geluid. Een beetje buzzy.

Het opzetstukje met de balletjes

De feelztoys clitella met de drie opzetstukjes De knopjes van de feelztoys clitella

Daarna ging ik over op de bolletjes op stokjes. Ook alweer zo’n geweldige omschrijving. Feelztoys had er wellicht beter aan gedaan om deze opzetstukjes namen te geven. Alhoewel, als die namen van hetzelfde niveau waren als de naam ‘Clitella’…

De bolletjes geven weer een heel ander gevoel aan mijn clitoris. Het ronde van de bolletjes voelt ook gelijk veel zachter dan het bijna scherpe gevoel van de sprietjes. Als je kijkt, lijkt het niet alsof de bolletjes heel dicht op elkaar zitten, maar tijdens het gebruik vond ik dat dus eigenlijk wel. Het voelt meer als een continue stimulatie, terwijl ik het denk ik lekkerder had gevonden als er dus iets meer ruimte zou zitten tussen de balletjes. Het voelde wel lekker, maar niet heel intens. Een beetje als een opwarmertje.

Het opzetstukje met de tongetjes

Het opzetstukje met de tongetjes van de clitella De tongetjes van de feelztoys clitella

Als laatste testte ik het Clitella opzetstukje met de tongetjes. Dat is misschien het minst originele opzetstukje, maar zeker wel het opzetstukje wat ik het lekkerst vind. De tongetjes zijn blijkbaar ook gewoon het meest geschikt voor een toy als deze.

De afstand van de tongetjes is dus wel precies goed. Ze geven precies dat juiste gevoel waarbij je merkt dat er dus meerdere tongetjes zijn en de stimulatie dus niet gewoon continu voelt, maar zeker ook niet onderbroken genoeg om storend te zijn.

Zoals ik al had verwacht, voelt dit voor mij écht niet hetzelfde als orale seks. Maar het gevoel van die ‘tongetjes’ die steeds langs mijn clitoris glijden, voelt wel écht heel erg lekker.

De Clitella (ha ha) kan in drie snelheden draaien, maar ik merk niet super veel verschil tussen de drie standjes. Ook kan hij bewegingspatronen. Dan stopt ‘ie soms even met draaien, of hij draait ineens de andere kant op. Dat vind ik op zich wel een grappige extra functie, en de patronen zijn ook wel leuk. Maar om klaar te komen, gebruik ik toch het liefst de steady standjes.

Conclusie

De Feelztoys Clitella is een leuke, grappige toy. Het is leuk dat je er drie opzetstukjes bij krijgt, al heb ik zelf wel een duidelijke voorkeur voor één opzetstukje, die met de tongetjes. Voor mij lijkt dit helemaal niet op orale seks, maar dat hoeft ook niet. Het gevoel van de tongetjes langs mijn clitoris voelt echt heel lekker. Over de naam Clitella ben ik nog steeds niet heen, trouwens.

Je kan de Feelztoys Clitella hier bestellen op bol.com voor rond de 35 euro

 

Tess

Tess heeft voordat ze TessTesst.nl begon bijna tien jaar in verschillende seksshops gewerkt en daar leerde ze superveel over alle soorten seksspeeltjes en zo groeide haar interesse voor seksspeeltjes nog verder.

Seksspeeltjes testen vind ze echt superleuk om te doen en ze hoopt dat het jou helpt om een seksspeeltje te kiezen die bij jou past. Maar ook hoopt ze door open en eerlijk te schrijven over sex toys, BDSM, kink en dus ook seks, dat ze een beetje meehelpt het taboe te doorbreken. Waarom zou dit een onderwerp moeten zijn waar we ons voor moeten schamen? Weg met die schaamte! De meeste mensen hebben seks, de meeste mensen masturberen, dus waarom zouden we dat onbesproken laten?

Tess maakt samen met Daphne de podcast Meet the Kinksters.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.