EZlove Subliem

08-05-2018

Sextoy review by Tess: EZlove Subliem

Toen ik een email kreeg van Jordi van EZlove met de vraag of ik hun nieuwe luchtdruk sextoy wilde reviewen, was ik gelijk enthousiast. Ik hou heel erg van sextoys die met luchtdruk werken, ik ben groot fan van Womanizer, die als eerste met deze nieuwe techniek kwam, dus ja, ik wil altijd wel nieuwe luchtdruktoys testen, graag zelfs. En deze nieuwe Subliem was ook echt hun eigen product, dus dat maakt het wel extra tof, want er zijn echt niet zoveel Nederlandse bedrijven die eigen sextoys ontwikkelen.

De verpakking

Ezlove subliem Ezlove subliem

 

De verpakking van de Subliem is eenvoudig. Gewoon heel basic met een foto van het product. De doos is wel lekker stevig, dus je kan de sextoy er ook prima in bewaren. Deze luchtdruk toy kost ook maar 49,95, dus dan verwacht ik ook niet een super luxe, stylish verpakking. Zelf zou ik deze verpakking echt niet als een giftbox omschrijven, maar volgens de verpakking zelf is dat wel zo. Maar er staat ook dat deze toy Woman’s best friend is.

Wat ik jammer vind, is dat je aan de zijkant van de doos de plaatjes ziet van Womanizer. Dat het luchtdruk idee van Womanizer gejat zou gaan worden, was natuurlijk vrij onvermijdelijk en ik vind het zelfs wel fijn dat meerdere merken nu met deze techniek werken. Maar het zou wel zo chique zijn om dan in elk geval eigen illustraties te gebruiken. (Voor de rechter foto hier boven heb ik de gebruiksaanwijzing van de Womanizer InsideOut gebruikt, daarom is het eerste plaatje anders)

De productomschrijving van de Subliem op de Easylove website is echt uitgebreid. Dit is denk ik de langste productomschrijving die ik ooit ben tegengekomen. Ik heb persoonlijk geen behoefte aan zo’n lange omschrijving en heb dat dan ook niet allemaal gelezen.

Aparte vorm

Ezlove subliem Ezlove subliem

Toen ik de Subliem goed bekeek, was ik een beetje verbaasd over de vorm. De lengte leek me wel prima, ik vind het meestal wel makkelijk als zo’n soort toy wat lengte heeft, want dan kan je ‘m makkelijk vasthouden. Maar hoe de kop er op zat, vond ik wel wat apart, die buigt namelijk wat naar beneden en dat had ik nog niet eerder gezien bij luchtdruktoys. Het ziet er op zich wel tof uit en ik ging er op dat moment ook gewoon nog van uit dat degene die deze toy ontworpen had, heus wel rekening gehouden had met hoe de vorm er uit zou moeten komen te zien om functioneel te zijn.

De Subliem is gemaakt van siliconen en ABS en dus bodysafe. Hij is ook oplaadbaar en waterproof. Gelukkig, want dat maakt het schoonmaken iets makkelijker, want deze toy heeft, net als de Lelo Sona, geen afneembaar tuutje. De toy bestaat dus gewoon uit één stuk en dat maakt het schoonmaken iets meer gedoe, vooral omdat het tuutje zo klein is. Dit is voor mij een reden om geen glijmiddel te gebruiken bij deze toy, want het lijkt me een enorm gedoe om dat weer schoon te krijgen. Als je nog helemaal niet bekend bent met hoe een luchtdruk sextoy werkt, is het handig om eerst even mijn eerste review over de Womanizer te lezen.

Onlogische knopjes

Ezlove subliem Ezlove subliem

Voor ik ging testen, probeerde ik ‘m eerst gewoon even zo. Even kijken hoe hij werkt en hoeveel standjes er zijn. Ja, ik zou ook gewoon eerst de gebruiksaanwijzing kunnen lezen, dat zou echt beter zijn, maar in de praktijk doe ik dat eigenlijk pas als ik er niet uit kom. De Subliem heeft twee knopjes, een power knopje en een plus knopje, en tien standjes, wat op zich prima is voor een luchtdruk toy. Maar als je na standje tien nog een keer drukt, gaat ‘ie uit. En serieus, wie wil dat? Volgens mij echt niemand. Dan is het net heel lekker en dan denk je: oh ja, nog één standje hoger! En dan gaat ‘ie uit. Echt, niks irritanters dan dat. Als ik wil dat ‘ie uit gaat, dan druk ik wel op een power knop of hou ik een knop lang ingedrukt. Ik wil nooit dat mijn seksspeeltje uit gaat als ik denk dat ik ‘m gewoon harder druk. Echt nooit. Nooit, nooit, nooit. Ja, hier kan je mijn frustratie vast duidelijk voelen. Want dit is me dus echt elke keer gebeurd dat ik deze toy aan het testen was. En het is gruwelijk irritant en frustrerend. Zeker omdat ik de eerste twee keer ook niet door had dat ik het power knopje kon gebruiken om de toy zachter te zetten. Ik weet niet of dat onhandigheid van mezelf is, of dat het gewoon echt niet zo logisch is, maar ik had het eerst echt niet door dus. Na standje tien ging hij uit, en dan drukte ik daarna nog een keer en dan ging ‘ie weer verder op standje tien. Maar je kan ‘m dus ook gewoon wel zachter zetten met het andere knopje (het power knopje). Gelukkig. Was op zich wel handig geweest als dat ook in de gebruiksaanwijzing zou staan.

De Subliem op de juiste plek krijgen

Ezlove subliem Ezlove subliem

De eerste stap met een seksspeeltje als deze is hem positioneren. Meestal is het tuutje een stuk groter, maar bij de Subliem is het tuutje echt vrij klein. Nu heb ik ook een hele kleine (maar gelukkig erg functionele) clitoris, dus bij mij past het prima. Maar als je een grotere clitoris hebt, ben ik bang dat dit echt niet zal passen. Ik begrijp de keuze voor zo’n klein tuutje ook eigenlijk helemaal niet. Waarom zou je daarvoor kiezen? Clitorissen heb je in het klein en het groot, waarom zou je je speeltje niet zo maken dat het altijd past? Er is echt geen nadeel aan een groter tuutje, de stimulatie wordt er echt niet minder heftig van. En het gebruik dus wel makkelijker, ook voor mensen met een kleine clitoris. Maar het positioneren was echt heel moeilijk. Door de buiging die de kop maakt, kan ik hem helemaal niet zo vast houden als ik gewend ben met andere luchtdruk toys, terwijl dat juist gewoon fijn en prettig is. Ik moest deze toy echt meer op mijn venusheuvel en buik positioneren. En nu is mijn buik verre van plat, dus dit was gewoon echt niet comfortabel. Maar ook als je wel een platte buik hebt, is het niet fijn, las ik in de review van Luna van Climaximaal.

Het tuutje is dus klein, wat het al lastiger maakt om je clitoris er in te krijgen, en de vorm van het speeltje werkt ook gewoon echt niet mee. Ik ben echt een luie masturbeerder, ik heb gewoon maar weinig zin in gedoe als ik wil masturberen. Dit seksspeeltje zit voor mij echt op het randje qua moeilijkheid. Ik wil gewoon dat het makkelijk gaat, dat de knopjes makkelijk te voelen zijn als ik mijn seksspeeltje vast hou en de knopjes niet meer zie (ook dat is niet het geval bij de Subliem), dat de toy makkelijk op het juiste plekje te zetten is (ook niet het geval) en dat het dan allemaal gewoon logisch werkt en hij niet ‘zomaar’ stopt (ook niet het geval). Dus qua gebruiksgemak scoort dit seksspeeltje echt een onvoldoende bij mij.

Hoe voelt de Subliem?

Ezlove subliem Ezlove subliem

Maar, het belangrijkste is natuurlijk: hoe voelt ‘ie? Een toy kan onhandig zijn, maar als hij gewoon echt super goed werkt, dan compenseert dat natuurlijk enorm. Helaas is dat hier niet het geval. Ja, hij werkt. Ja ik kan er mee klaarkomen. Maar ben ik wild enthousiast? Nee. Dit seksspeeltje is qua functionaliteit gewoon echt heel erg middelmatig. Een beetje onder middelmatig misschien zelfs. Het doet me echt denken aan de eerdere modellen van Satisfyer, behalve dan dat het niet pijn deed, want daar is ‘ie niet krachtig genoeg voor. De luchtdruk pulsjes zijn, als de toy eenmaal op z’n plek zit, best lekker, maar echt niet zo krachtig. Het gebeurt normaal echt niet vaak dat ik met een luchtdruktoy al zo snel op het sterkste standje zit. Juist omdat het normaal gesproken al heel snel heel heftig is. Met de Subliem wilde ik juist steeds dat het wat heftiger zou zijn. En wat lekkerder ook. Misschien komt het door het kleine tuutje en het model, dat het moeilijker is om hem echt goed aan te laten sluiten op je clitoris en dat daardoor de stimulatie ook gewoon minder is, ik weet het niet, maar het is gewoon niet super intens. Nu is deze Subliem ook echt niet zo duur voor een luchtdruktoy, maar alsnog had ik er wel meer van verwacht.

Private label sextoys

 

 

Ezlove subliem Ezlove subliem

Je ziet heel vaak sextoys die gewoon precies hetzelfde zijn, maar dat er wel een ander merk op staat. Je kan dus gewoon als shop een standaard sextoy bestellen en daar je eigen merk op laten zetten en je eigen verpakking bij laten maken. Dan is het soort van jouw eigen product. Terwijl dat natuurlijk niet echt zo is. Niks mis mee, maar het is wel anders dan zelf een toy ontwikkelen. Nu is dat in dit geval ook zo. Ik was zelf al heel erg aan het Googlen omdat ik dat idee al had, maar kon het niet vinden, maar een oplettende Instagrammer postte onder een foto van mij en de Subliem de vraag of dit precies dezelfde toy was als de Noir Fontaine Jouvence. En dat is dus ook zo. Gevalletje private labeling dus en niet een zelf ontwikkelde toy. Ik weet niet of ik het misschien verkeerd begrepen had dat dit echt hun eigen toy is, dat kan natuurlijk ook. Maar de bonuspunten die de Subliem in mijn hoofd al gescoord had als door Nederlanders ontwikkelde sextoy, zijn dus ook alweer verdwenen.

Edit: Van wat ik hoor op Instagram, is de Noir Fontaine Jouvence kwalitatief beter dan de Subliem en zou de Subliem ‘goedkope Chinese namaak’ zijn. Ik heb de Noir Fontaine Jouvence zelf nog nooit getest, dus of dit echt zo is, heb ik geen idee van.

Conclusie

Voor mij was dit seksspeeltje geen succes dus. Het model van de toy is echt onpraktisch, het is moeilijk om hem goed op zijn plaats te krijgen en het tuutje is erg klein. De knopjes zijn lastig te voelen als je bezig bent en hij stopt na standje tien. De werking is ook niet geweldig voor een toy die met luchtdruk werkt. Dus nee, mijn ‘best friend’ is deze toy zeker niet.

Je kan de EZlove Subliem hier bestellen bij EasyLove voor 49.95.

Tess

Tess heeft voordat ze TessTesst.nl begon bijna tien jaar in verschillende seksshops gewerkt en daar leerde ze superveel over alle soorten seksspeeltjes en zo groeide haar interesse voor seksspeeltjes nog verder.

Seksspeeltjes testen vind ze echt superleuk om te doen en ze hoopt dat het jou helpt om een seksspeeltje te kiezen die bij jou past. Maar ook hoopt ze door open en eerlijk te schrijven over sex toys, BDSM, kink en dus ook seks, dat ze een beetje meehelpt het taboe te doorbreken. Waarom zou dit een onderwerp moeten zijn waar we ons voor moeten schamen? Weg met die schaamte! De meeste mensen hebben seks, de meeste mensen masturberen, dus waarom zouden we dat onbesproken laten?

Tess maakt samen met Daphne de podcast Meet the Kinksters.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.