Evolved the Renew

18-02-2018

Sextoy review by Tess: Evolved the Renew

Ondertussen heb ik best wel al veel merken sextoys uitgeprobeerd. Maar van het merk Evolved had ik nog niks geprobeerd. Eigenlijk kende ik het helemaal niet eens. Het logo van Evolved vind ik wel heel grappig, de eerste vier letters staan in spiegelbeeld geschreven en als je er even naar kijkt zie je dus al snel het woord love staan. Grappig bedacht! Van Stephanie van Willie kreeg ik deze Evolved the Renew in ruil voor mijn eerlijke review.

Antieke verpakking

Evolved the renewEvolved the renewDe verpakking vond ik in de eerste instantie heel leuk. The Renew zit in een kunstleren opbergdoos die aan de ene kant vierkant was en aan de andere kant rond. Leuk en handig om je sextoy in te bewaren. Daaromheen zat een kartonnen hoesje met een foto van de toy, wat informatie en aan de binnenkant de gebruiksaanwijzing. Wat me gelijk al opviel bij de bewaardoos was dat er al wat krassen op zaten. En nadat hij een tijdje in mijn kast gelegen had, was dat nog veel erger geworden en aan de zijkanten liet de bovenste laag van de ‘stof’ op sommige plekken ook al los. Die hippe doos zag er nu eigenlijk al vrij antiek uit. En dan niet op een charmante manier, maar het oogde vrij snel al best cheap dus.

Size does matter?

Evolved the renewToen ik de opbergdoos open maakte, was ik even verbaasd over het kleine formaat van de Renew. Het is een Tarzanvibrator, en het formaat van de staaf was eigenlijk wel normaal, zelfs best dik eigenlijk, maar de gehele toy oogde best klein. Ik denk dat dat kwam door de smalle en kleine onderkant. En hij is denk ik ook wat korter dan de gemiddelde Tarzan. Maar formaat zegt lang niet altijd wat, daar ben ik ondertussen al achter gekomen.

(Niet) cheap

Evolved the renewDe Evolved the Renew is geen goedkope vibrator. Hij kost net iets meer dan 100 euro en daar heb ik dan toch wel een bepaalde verwachting bij. Als ik zo de verpakking en de sextoy zelf bekeek, voldeed dat niet echt aan die verwachting. Ik vond het er echt juist wat goedkoop uitzien. Als ik de prijs niet geweten had, zou ik echt denken dat dit juist een goedkope vibrator was. Hij is wel gemaakt van siliconen, hij is waterproof en oplaadbaar.

Aparte oplader

Evolved the renewDe oplader is ook zo’n verhaal apart. Je krijgt een USB oplaadkabeltje erbij, met een apart stukje wat je daar dan aan vast moet maken. Dat is het magneet gedeelte dat dan weer op de vibrator moet klikken. Dat magneet stuk is best wel groot, het ziet er anders uit dan andere magneetopladers. De magneetjes zijn ook helemaal niet sterk, en omdat het kabeltje nog zoveel vouwen er in had zitten, was het best lastig om te zorgen dat de magneetlader ook daadwerkelijk aangesloten bleef. Gedoe dus. Dan kreeg je er ook nog een stekker bij, alleen geen Nederlandse stekker maar ik denk een Engelse. Heb je niks aan dus. Op zich vind ik dat niet erg, want meestal krijg je er helemaal geen stekker bij en ik heb dat ook niet echt nodig, maar het is toch een beetje raar dat er dan zo’n stekker bij zit die je niet kan gebruiken.

De test

Evolved the renewMijn eerste indrukken waren dus niet zo positief, maar hoe de vibrator functioneert is natuurlijk het belangrijkste. Tijd voor de test. Omdat deze Tarzanvibrator toch best dik is, is het wel aan te raden om daar wat glijmiddel bij te gebruiken. Sowieso maakt glijmiddel masturberen nog veel lekkerder vind ik. Ik gebruikte natuurlijk weer mijn Sliquid Sizzle want ik ben nog steeds echt Sliquid fan.

De vorm en het formaat van de Evolved the Renew voelden voor mij echt heel goed. Ik vond het erg lekker dat hij wat dikker was, en door de kromming werd ook mijn G-spot gestimuleerd. De clitorisstimulator was flexibel genoeg om te zorgen dat die ook op het goede plekje zat. Ik heb deze Tarzan eerst gewoon even zo gebruikt, zonder nog de vibratie aan te zetten. Hij voelde echt wel lekker om mee te stoten, en door het ronde uiteinde kon ik er ook mee wiegen door daar gewoon zacht op te drukken en dan weer los te laten. Het voelde allemaal echt lekker. So far so good.

Weer dat ene knopje

Evolved the renewMaar toen was het toch tijd om de vibratie aan te zetten. De Renew heeft twee knopjes. En wie vaker mijn blogs leest, weet ik dat ik blij word van alles wat meer dan één knopje is. Behalve in dit geval. Want wie dit nou weer bedacht heeft… Het ene knopje is alleen het power knopje. Die kan dus verder niks, behalve de toy aan en uit zetten. En dan blijft er dus alsnog maar één knopje mee om de vibrator mee te bedienen. Echt hoor. Waarom?

Maar goed, de vibraties dus. Ik zette ‘m aan en nou ja, normaal als ik een vibrator aan zet word ik wel blij. Deze keer niet. Ik moest echt denken aan een donut eten. Op de een of andere manier denk ik altijd dat ik een donut echt heel lekker ga vinden. Meestal zien ze er ook gewoon uit alsof ze heel lekker gaan zijn. En dan neem in een hap en denk ik: hm, best vette bende dit eigenlijk. En niet eens lekkere vette bende, maar gewoon echt zo meh. Dat je zit te wachten op het lekkere, maar het komt maar niet. En zo was het ook met deze vibrator. Ik lag gewoon naar het plafond te staren en te wachten op het lekkere gevoel. Maar het kwam niet. Toen ik ‘m een standje harder zette, was de hoop dat dit lekker zou gaan worden ook gelijk verdwenen. De vibraties werden steeds meer buzzy. Dit zou ‘m gewoon echt niet gaan worden.

Niet zo steady en wel buzzy

Evolved the renewWat ook nog zoiets was, de eerste drie standjes zijn de steady standjes, maar zo steady zijn ze niet. De motor is blijkbaar niet stabiel, want steady was het vaak gewoon niet. Later kwam ik er achter dat met het bewegen van de vibrator, de motor ook echt hapert. Heel apart. Maar de vibraties vond ik sowieso niet lekker. Veel te buzzy, waardoor ze dus heel oppervlakkig blijven hangen en niet diep genoeg doordringen. Ik vind dat irritant en kan er ook niet van klaarkomen. Wat ik ook jammer vond is dat er dus maar één knopje is. Je kan niet de clitorisstimulator los bedienen van de staaf. Ze doen allebei hetzelfde. En het is allebei dus gewoon niet lekker.

Conclusie

Deze Evolved the Renew was helemaal niet wat ik ervan verwacht had. Voor zo’n dure vibrator vind ik dit echt heel slecht zelfs. Als dildo zou ‘ie best oke zijn, maar zeker niet voor deze prijs. Super jammer. De verpakking was niet mooi, de oplader is onhandig en de vibraties zijn kut. Alleen als dildo is ‘ie oké, maar dat is wel een erg karige score.

Je kan de Evolved the Renew hier bestellen bij Willie.nl (al is ‘ie momenteel uitverkocht) voor 109,95. 

Helaas is de Evolved the Renew niet meer te koop. 

Maar als je rond dat bedrag een leuke Tarzan vibrator wilt kopen, dan zou ik je eerder de We-Vibe Nova aanraden, dan heb je wél echt waar voor je geld. Die kan je hier bestellen bij Willie.nl voor 124,95. 

Tess

Tess heeft voordat ze TessTesst.nl begon bijna tien jaar in verschillende seksshops gewerkt en daar leerde ze superveel over alle soorten seksspeeltjes en zo groeide haar interesse voor seksspeeltjes nog verder.

Seksspeeltjes testen vind ze echt superleuk om te doen en ze hoopt dat het jou helpt om een seksspeeltje te kiezen die bij jou past. Maar ook hoopt ze door open en eerlijk te schrijven over sex toys, BDSM, kink en dus ook seks, dat ze een beetje meehelpt het taboe te doorbreken. Waarom zou dit een onderwerp moeten zijn waar we ons voor moeten schamen? Weg met die schaamte! De meeste mensen hebben seks, de meeste mensen masturberen, dus waarom zouden we dat onbesproken laten?

Tess maakt samen met Daphne de podcast Meet the Kinksters.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.