Evolved The Note

11-07-2022

Evolved is niet zo’n bekend sextoymerk, maar ze hebben wel wat aparte seksspeeltjes, dus ik was wel nieuwsgierig. Deze Evolved The Note is ook zo’n aparte toy. Hij pulseert tegen je G-spot en een ‘tongetje’ stimuleert je clitoris. Ik kreeg ‘m van Willie.

Specs

Materiaal: siliconen en ABS, allebei helemaal bodysafe
Oplaadbaar: ja
Standjes: 5 standjes voor het tongetje en de pulsatie en 10 vibratiestandjes
Waterproof: ja
Verkoopprijs: 79,95 euro, hier te koop bij Willie
Is ’t wat? Redelijk

De verpakking en de inhoud

De verpakking van evolved the note De achterkant van de verpakking van de evolved the note

De Evolved The Note zit in een stevige doos die best apart open gaat. Het zijn bijna twee dozen over elkaar. Qua looks is het wel redelijk standaard: wit met een foto van de toy. En dan nog wat patroontjes die niet meer zo hip zijn.

Op de achterkant van de doos vind je een heel verhaal over hoe deze sextoy je toch gaat verwennen met allerlei muzikale verwijzingen: ‘It’s flexible shaft fills you with harmony in the key of 10 speeds, while the percussion of the G-spot thumping adds a beat of unbelievable pleasure.’ De tekstschrijver van Evolved heeft z’n best gedaan om helemaal in stijl van de naam van de toy te blijven, maar ik kan niet zeggen dat ik hier echt blij van word. Ik denk sowieso dat dit soort verhaaltjes wel echt passé zijn. Gelukkig vind je ook nog wél relevante informatie op de achterkant van de doos, want alle specificaties vind je daar ook terug.

In de doos vind je natuurlijk de Evolved The Note zelf, het USB-oplaadkabeltje en de gebruiksaanwijzing.

Mijn eerste indruk van de Evolved The Note

De evolved the note naast een lipstick De evolved the note in mijn hand

Deze sekstoy is niet zo groot. Hij voelt redelijk flexibel aan, maar toch vraag ik me af of het allemaal wel lekker gaat passen. Op het eerste gezicht lijkt het alsof het een luchtdruktoy is, vanwege dat tuutje, maar dat is dus niet zo. In het tuutje zit een klein tongetje. Het tongetje ligt wel echt in het tuutje, dus ik hoop dat ‘ie mijn clitoris wel kan raken.

Op het deel wat je inbrengt, zit een ovaal plekje. Dit is de plek die gaat pulseren en je G-spot zou moeten raken. Dit inwendige deel kan ook nog vibreren. Er zitten ook wat ribbels op dit deel, maar die zijn zo subtiel dat ik nu al weet dat dat voor mij niks gaat bijdragen.

Onderop, in de buurt van het tuutje, zitten drie knopjes waarmee je de drie functies los van elkaar kan bedienen.

De test van de Evolved The Note

De knopjes van de evolved the note Het tongetje van de evolved the note

Omdat deze sextoy van siliconen is, kan je er beter geen siliconenbasisglijmiddel bij gebruiken, dat kan de toy aantasten. Waterbasisglijmiddel is dus de beste keuze. Kies voor een goed glijmiddel, zonder irriterende ingrediënten, zoals Pjur Woman Nude.

Ik had nog niet eerder een toy met deze vorm gebruikt. Waar ik ook niet bij stilgestaan had, is dat wanneer je deze toy ingebracht hebt, er niet meer zoveel aan de buitenkant zit. Het lange deel zat in mijn vagina, het tuutje tussen mijn schaamlippen, dus alleen het deel met de knopjes stak nog een klein beetje uit.

Omdat er in het tuutje een tongetje zit, vond ik het belangrijk om genoeg glijmiddel te gebruiken. Dus inmiddels zat de hele toy wel onder het glijmiddel, en dan moet je nog alle knopjes lokaliseren. Ik heb dus echt iets tegen vieze handen. Of nou ja, glijmiddel is natuurlijk niet vies, maar ik hou niet van het gevoel van dat soort dingen op mijn handen. Maar met deze toy is dat eigenlijk niet te vermijden. Vond ik best wel een beetje irritant. Ook als je niet deze rare issue hebt, vind ik de plaatsing van de knopjes dus niet heel handig. Ze zijn wel goed voelbaar, maar niet van elkaar te onderscheiden. Je moet dus even onthouden welk knopje voor wat is. Wat wel logisch is, want het knopje het dichts bij het tuutje is voor het tongetje, het middelste knopje is voor de pulsatie en het laatste knopje is voor de vibratie.

Ik was vooral erg benieuwd naar de pulsatie tegen mijn G-spot. Ik zeg altijd dat mijn G-spot super makkelijk is, maar dat is vooral met stevige wrijving. Het pulseren van The Note is voor mijn G-spot echt te subtiel om van klaar te kunnen komen. Het voelt als een licht getik. Best lekker, maar niet precies tegen mijn G-spot. Maar al had ‘ie wel precies m’n G-spot geraakt, dan nog had dit het niet gedaan voor mij. Maar, deze sextoy kan natuurlijk nog meer, dus één functie hoeft ook niet genoeg te zijn.

In combinatie met de vibratie en het tongetje, vond ik het wél lekker. Niet super lekker, want dit is gewoon niet de meest intense toy die ik ken. Bij lange na niet, zelfs, maar hij voelt wel gewoon lekker.

De vibraties zijn best oké. Gecombineerd met het ‘tappen’ vond ik het echt wel fijn. Het tongetje is ook nog een ding apart. Want die beweegt dus niet heen en weer, maar op en neer. Wat dus volgens mij hetzelfde is wat een luchtdruktoy doet. Daar zit ook zo’n membraampje wat dan op en neer beweegt. Alleen hier zit er dus nog een tongetje daar op vastgemaakt. Het voelde ook een beetje als luchtdrukstimulatie. Maar dan wel wat milder dan bij andere luchtdruktoys.

Wanneer ik alle drie de functies tegelijk aan had, vond ik het best wel fijn. Ik kan deze toy tussen mijn benen klemmen, en zo handsfree klaarkomen. Net zoals met de Womanizer Duo. Alleen vind ik die laatste toch wel véél lekkerder. Maar die is ook nog wel een stukje duurder. Al vind ik deze Evolved The Note ook niet goedkoop met z’n 79,95 euro.

Conclusie

De Evolved The Note is best een lekkere toy. Ik vind het wat onhandig dat wanneer je ‘m gebruikt, er maar een klein deel uitwendig is en dat de knopjes dus niet super makkelijk bereikbaar zijn er er overal glijmiddel zit. De vibraties zijn oké. Het pulseren is lekker maar niet heel indrukwekkend. Het tongetje geeft een grappig gevoel en er is ook een soort luchtdrukstimulatie. De toy past wel goed, raakt mijn G-spot niet heel goed, maar geeft toch fijne orgasmes. Ik vind ‘m wel wat aan de prijs voor wat je krijgt.

Je kan de Evolved The Note hier bestellen bij Willie voor 79,95 euro

Tess

Tess heeft voordat ze TessTesst.nl begon bijna tien jaar in verschillende seksshops gewerkt en daar leerde ze superveel over alle soorten seksspeeltjes en zo groeide haar interesse voor seksspeeltjes nog verder.

Seksspeeltjes testen vind ze echt superleuk om te doen en ze hoopt dat het jou helpt om een seksspeeltje te kiezen die bij jou past. Maar ook hoopt ze door open en eerlijk te schrijven over sex toys, BDSM, kink en dus ook seks, dat ze een beetje meehelpt het taboe te doorbreken. Waarom zou dit een onderwerp moeten zijn waar we ons voor moeten schamen? Weg met die schaamte! De meeste mensen hebben seks, de meeste mensen masturberen, dus waarom zouden we dat onbesproken laten?

Tess maakt samen met Daphne de podcast Meet the Kinksters.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.