Electrastim Silicone Fusion ‘Infinity’ Electro Pinwheel | Electroplay review

25-12-2019

Ook op eerste kerstdag natuurlijk een review. En wel van de Silicone Fusion ‘Infinity’ Electro Pinwheel die ik als een soort kerstcadeau mocht ontvangen van Electrastim in ruil voor een eerlijke review.

Pinwheel?

Wellicht dat je het plaatje hebt bekeken en denkt? Gaat Jay nu met een siliconen wieltje naaipatronen uitrollen?

Nee, dat ga ik niet, maar misschien is het voor mensen die nog niet zo thuis zijn in de wereld van de pinwheels even wat extra uitleg te geven.

Zoals ik al zei, het ziet er misschien uit als een patroonroller, maar dat is het niet. Het idee van een pinwheel komt namelijk van Dr. Robert Wartenberg, die leefde van 1887 tot 1956 en hij vond zijn Wartenberg Wheel (ook wel Wartenberg Pinwheel  of Wartenberg Neurowheel) uit om op een makkelijke manier de zenuwrespons van de huid te testen bij mensen.

Vroeger werden ze van roestvrijstaal gemaakt voor medisch gebruik, tegenwoordig zijn ze, als ze nog gebruikt worden, van wegwerpplastic.

Maar eigenlijk wordt de Wartenberg Wheel tegenwoordig alleen nog maar door kinksters gebruikt tijdens BDSM-sessies, en dan voornamelijk tijdens sensoryplay (spelen met de zintuigen).

Ook dan zijn ze meestal van Roestvrijstaal en zijn er varianten die aan te sluiten zijn op electroboxen of zelfs op Violet Wands.

Electrastim silicone fusion 'infinity' electro pinwheel en wartenberg wheel
Een normale Wartenberg Wheel en de Infinity naast elkaar.

De sensatie van een Wartenberg wheel is eigenlijk altijd heel erg prikkelend, letterlijk, want de vlijmscherpe stalen “naaldjes” prikken in je huid als je het wheel over je huid laat gaan.

Dit kan je gebruiken voor een licht kietelende sensatie, maar met wat meer druk is (lichte) pijn ook zeker mogelijk.

Silicone Fusion

Silicone Fusion klinkt heel hip, en dat is het ook, het is namelijk een samenvoeging (Fusion) van silicone en electroplay. Nu is dat voor Electrastim niet nieuw, want ze hebben al een Silicone Noir serie toys die eigenlijk hetzelfde doen. Tegelijkertijd zijn de vormen van de 3 toys in de Silicone Fusion lijn wel heel anders gevormd EN gekleurd.

Niet zomaar statig zwart, nee, rood en zwart.

Vrij uniek dus, zeker het pinwheel concept, want dat heb ik in silicone uitvoering nog nooit gezien.

Silicone Fusion ‘Infinity’ Electro Pinwheel

De Silicone Fusion ‘Infinity’ Electro Pinwheel is dus ook een versie van het Wartenberg wheel. Maar dan niet gemaakt van plastic of roestvrijstaal maar van silicone.

Je krijgt ook niet 1 wieltje, nee het zijn er meteen twee.

Dat komt ook omdat de Silicone Fusion ‘Infinity’ Electro Pinwheel buiten een pinwheel ook een bipolaire electrode is. Wat inhoudt dat je de twee polen van 1 kanaal van een electrobox kan aansluiten en je dus met 1 aansluiting al kan stimuleren.

Zoals je wellicht zal raden vindt die elektrostimulatie dus plaats tussen het linker en het rechter wieltje en zo kan je dus buiten het prikkende gedeelte ook “schokjes” geven op het lichaam.

Silicone Fusion ‘Infinity’ Electro Pinwheel in de doos

Als je de Silicone Fusion ‘Infinity’ Electro Pinwheel opgestuurd krijgt, krijg je hem in een simpel maar elegant doosje, voorzien van een afbeelding van de Infinity. In de doos vindt je natuurlijk de pinwheel, maar zoals ik inmiddels van Electrastim gewend ben ook een opbergzakje, en dat is heel erg fijn. Natuurlijk zit er nog wat informatie over de rest van de Electrastim producten bij, en that’s it.

Hij doet het niet!

Electrastim silicone fusion 'infinity' electro pinwheel uit elkaar

Ik ben zoals jullie weten vrij elektro gek dus een paar uur nadat de postbode mij de Silicone Fusion ‘Infinity’ Electro Pinwheel in mijn handen duwde wilde ik er graag mee aan de slag.

Ik prik dus de kabel in de Silicone Fusion ‘Infinity’ Electro Pinwheel, en de andere kant in mijn Electrastim Axis.

Ik schakel alles in, zet het kanaal naar ongeveer 11 (want dat is meestal als ik iets ga voelen) en er gebeurt…HELEMAAL NIETS! Ook het omhoogschroeven van de intensiteit tot zeker niveau 30 (met gevaar voor eigen schokkende ervaring) mocht niet baten.

Ik denk, ondanks dat ik het eigenlijk nooit hoef te gebruiken, toch maar even wat van de geleidende gel gebruiken. Ik smeer het op mijn huid, begin het ritueel opnieuw (check ook nog even de kabels) en wederom…HELEMAAL NIETS.

Zoals je je wel kan voorstellen was mijn teleurstelling groot, en natuurlijk is er ook bij dit soort seksspeeltjes altijd de kans dat het gewoon stuk is, maar ja, dat maakt de teleurstelling niet minder.

Ik stuur Electrastim via Twitter een berichtje, en binnen een paar minuten krijg ik een berichtje terug met mogelijke oplossingen.

Blijkbaar luistert de verbinding tussen de wieltjes en het handvat nogal nauw en komt het tijdens het productieproces wel eens voor dat de wieltjes net niet lekker uitlijnen en het dan niet zo goed werkt.

En inderdaad, ik haal de wieltjes er even uit (ging heel gemakkelijk) stop ze terug en krijg nu gewoon wel gewoon een oplazer, dat komt voornamelijk omdat ik in al mijn bravoure de Axis ingesteld op niveau 30.

Ik schrik, laat de pinwheel op mijn (blote) kruis vallen en een welgemeende gil ontvlucht mijn lippen.

Maar we kunnen wel stellen dat “ie het doet”.

Silicone Fusion ‘Infinity’ Electro Pinwheel getest

Electrastim silicone fusion 'infinity' electro pinwheel en electrastim axis

Goed, na het schrikken nu echt aan de slag.

Ik ken mijn Axis natuurlijk van binnen en van buiten, maar dit is de eerste keer dat ik hem eigenlijk voor huid stimulatie gebruik en de sensatie is echt heel erg lekker, althans op lage instellingen van niveau 10 a 11 een aangenaamde kietelende sensatie, afhankelijk natuurlijk van waar je de Silicone Fusion ‘Infinity’ Electro Pinwheel plaatst. Hoe dikker de huid hoe minder heftig de sensatie zeg maar.

Na wat gewend te zijn schakel ik de intensiteit wat hoger, natuurlijk niet naar 30 want dat was niet zo’n groot succes, maar ook richting niveau 20 is de sensatie van aangenaam prikkelend meer richting “HEY HALLO WAT DOE JE!?” gegaan, afhankelijk van je voorkeur is dat of heel erg lekker, of juist misschien niet.

De eerste test was met het steady “always on” standje wat natuurlijk al heel erg leuk is.

Maar als je de AXIS in bijvoorbeeld pulse modus zet of een ander wave standje kan je door de pinwheel sneller of langzamer te bewegen heel erg leuk spelen met de sensaties van de ontvanger.

De Silicone Fusion ‘Infinity’ Electro Pinwheel is in mijn optiek dus echt een waardevolle uitbreiding voor je electrokit. Het geeft weer net ff wat meer mogelijkheden en geeft je electroset ook weer net ff wat meer mogelijkheden.

Schoonmaken

Een normaal Wartenberg Wheel, mits gemaakt van RVS kan je heel makkelijk uitkoken, steriliseren of anders hygiënisch schoonmaken met alcohol.

Deze Silicone Fusion ‘Infinity’ Electro Pinwheel is zoals je al kon lezen in het stukje over het feit dat hij het initieel niet deed, ook uit elkaar te halen. En de wieltjes zijn ook goed hygiënisch te reinigen. De body van deze Electropinwheel daarentegen bevat ook de bedrading voor de electra en ik weet niet hoe “waterdicht” dat is. Evengoed is silicone niet poreus dus met een doek en toycleaner kom je een heel eind.

En uiteindelijk zijn het eigenlijk toch alleen maar de wieltjes met de pins die de huid raken. Al met al goed en hygiënisch schoon te maken.

Conclusie

De Silicone Fusion ‘Infinity’ Electro Pinwheel is echt een hele leuke uitbreiding op je Elektro kit. Niet zo zeer voor masturbatie (hoewel dat natuurlijk ook kan), maar voor sensation play is dit echt geweldig. Leuker nog als je het samen met een partner kan doen.

Doordat de Silicone Fusion ‘Infinity’ Electro Pinwheel bijna geheel van silicone is, is het een duurzame en goede toy waar je echt jaren veel plezier van gaat beleven, en dat maakt het de investering wel waard. Alhoewel, investering, voor een silicone en electra toy is de prijs mijns inziens echt heel erg redelijk.

Je koopt de Silicone Fusion infinity voor € 49 bij BOL.com

Jay

Jay is de persoon achter Tess Tesst die verantwoordelijk is voor het testen van, en schrijven over seksspeeltjes die gericht zijn op de penis en de prostaat.

Omdat Jay ook kinkster is zal hij van tijd tot tijd ook een review of artikel schrijven over Kink en BDSM en alles wat daar bij komt kijken

Buiten zijn talent voor testen en schrijven over seks, seksualiteit, BDSM en natuurlijk seksspeeltjes, is hij ook verantwoordelijk voor het technisch onderhoud, de marketing en nog veel meer andere zaken binnen Tess Tesst en veel andere websites van zijn klanten.

3 Reacties

 1. Grinnn😁😂
  Ik heb echt ontzettend veel plezier gehad aan deze review want hoe leuk is het om te lezen dat een D eens een flinke opdonder krijgt (heel leuk dus! En je hebt het overleefd, bent niet gewond dus dan mag je lol hebben). Ik ben echt totaal geen fan van stroom en van pinwheels, mijn D vind dat dan weer enorm leuk om mee te spelen. Ik hoop dat ze deze overslaat.
  Jay, je bent een enorme electrostim-nerd en dat enthousiasme is echt van de review af te lezen.
  Fijne kerst, lieve kinky mensen.
  Xxx

  Antwoord
 2. Nou, dit is leuk en origineel!

  Antwoord
 3. Pinwheels die heb ik hier wel. Iedereen die Fifty shades heeft gelezen, heeft ze voorbij zien komen. Maar volgens mij wist zelfs meneer Grey niet dat deze er ook in elektro-versie zijn. Ik wist het in ieder geval niet. Nou spreekt van schokjes mij allerminst aan, maar als jij dan schrijft dat het kriebelt en tintelt op de huid, ben ik toch wel weer nieuwsgierig. Misschien op een lage stand? Wie weet, ooit. Maar zeker niet op standje 30 :).

  Antwoord

Trackbacks/Pingbacks

 1. ElectraStim Silicone Fusion Habanero | E-stim Review | Tess Tesst - […] is niet de eerste keer dat ik een product uit de Silicone Fusion mag reviewen. Ik heb eerder al…

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.