Easytoys Expandable Spreader Bar & Cuffs

06-09-2019

BDSM toy review: Easytoys Expendable Spreader Bar & Cuffs

Als je vaker hier leest, of als je me volgt op Instagram, weet je vast wel dat ik erg hou van kinky toys. Easytoys heeft een hele leuke eigen collectie met allerlei BDSM toys. Van Megan van Easytoys kreeg ik de Expendable Spreader Bar & Cuffs. Een spreidstang dus. Eerder testte ik ook al eens een uitschuifbare spreidstang van Zado en een hele mooie leren (niet uitschuifbare) spreidstang van Coco de Mer. Ik weet ondertussen dus in elk geval wel dat ik spreidstangen leuk vind, maar hoe zou deze van Easytoys zijn?

De verpakking en specs van de Easytoys Expendable Spreader Bar & Cuffs

Easytoys expandable spreader bar & cuffs Easytoys expandable spreader bar & cuffs

De verpakking van deze expendable spreader bar vind ik echt heel tof. Hij zit namelijk in een fijne, zwarte bewaardoos. Daaromheen zit nog een sleeve met een foto van de spreidstang en wat informatie. Over wat je allemaal kan doen met je โ€˜onderdaanโ€™ met deze spreidstang. De sleeve kan je gewoon snel weggooien en dan kan je je spreidstang gewoon in de doos bewaren. Leuk detail is dat je aan de binnenkant van de doos nog een foto en tekstje ziet. Wel jammer dat het hoofd van de persoon op de foto is afgesneden.

De Easytoys Expendable Spreader Bar & Cuffs zijn gemaakt van metaal (de stang) en PU-leer en foam (de boeien. Oftewel kunstleer en de voering van de boeien voelt als neopreen. De lengte van de stang gaat van 76 cm tot 96 cm en de boeien zijn verstelbaar van 13 cm tot 30 cm. De stang heeft een aparte kleur, het zit tussen zilver en zwart in. Er zitten wel vlekken op de stang, ik weet niet zo goed of dat nou bij de look hoort, of dat ik de stang gewoon zou moeten poetsen.

Waarvoor gebruik je een spreidstang?

Easytoys expandable spreader bar & cuffs Easytoys expandable spreader bar & cuffs

Een spreidstang is leuk om te gebruiken in een BDSM spel. Of nou ja, dat vind ik dan in elk geval. Je kan โ€˜m ook gebruiken tijdens de seks, zonder BDSM natuurlijk. Als je dat gewoon spannend vindt. De bedoeling is dat je de boeien om je enkels vastmaak. De boeien zijn voorzien van haakjes, die kan je vastmaken aan de ringen aan het uiteinde van de verstelbare spreidstang. Dan zijn je benen dus wijd uit elkaar en je kan ze niet meer bij elkaar doen. Je kan je vast inbeelden dat dat best wel spannend kan zijn. Zoals er op de doos staat: โ€œspreid de benen van je onderdaan voor volledige toegangโ€.

Je kan de spreidstang natuurlijk ook nog combineren met andere vormen van bondage of restrictie. Bijvoorbeeld polsboeien of een leuke blinddoek. Bij dit soort kinky spelletjes is het wel aan te raden om van tevoren een stopwoord af te spreken, zodat het altijd duidelijk is als iemand niet meer wil.

De ringen van de expendable spreader bar

Easytoys expandable spreader bar & cuffs Easytoys expandable spreader bar & cuffs

Deze verstelbare spreidstang heeft drie ringen, aan beide uiteindes en in het midden van de stang. Al deze ringen kunnen draaien. Met de ring in het midden kan je de spreidstang bijvoorbeeld ophangen aan het plafond (als jij een bevestigingspunt in je plafond hebt wat daar geschikt voor is dan). Hou er wel rekening mee dat deze stang en boeien niet geschikt zijn om met je volle gewicht aan te hangen. Maar de ring in het midden kan je ook voor andere (bondage)doeleinden gebruiken. Het is maar net wat jouw fantasie is en in welke positie je de spreidstang wilt gebruiken.

In elkaar zetten en verstellen

Easytoys expandable spreader bar & cuffs Easytoys expandable spreader bar & cuffs

In de doos zit de spreidstang in drie losse delen. Je kan โ€˜m makkelijk in elkaar zetten door de pinnetjes in te drukken en dan de losse delen zo in de holle stang met de middenring te schuiven. Je maakt de stang ook langer of korter door de pinnetjes in te drukken.

Of nou ja, ik zei net dat dat makkelijk ging, maar dat verschilt een beetje per keer. Aan de onderkant en bovenkant van de stang zit dus zoโ€™n pinnetje, die duw je in, dan verschuif je de stang zo dat beide pinnetjes precies gelijk zijn met twee gaatjes en dan poppen de pinnetjes vanzelf weer naar buiten. Soms gaat dit heel makkelijk, maar andere keren helemaal niet. Ik had er soms echt moeite mee om de pinnetjes ver genoeg ingedrukt te krijgen zodat ik de stang ook echt kon verschuiven.

Wanneer dat dan gelukt was, was het soms ook nog weer lastig om de pinnetjes precies gelijk met de gaatjes te laten vallen. Het idee is heel makkelijk, de uitvoering wat minder dus. De stang lijkt me wel vrij stevig. Zeker wanneer je โ€˜m op zโ€™n kortst hebt. Wanneer je โ€˜m wijder hebt, is hij nog steeds heel stevig als spreidstang, maar wanneer je โ€˜m ergens aan op zou hangen en er wat gewicht aan hangt, dan weet ik niet of โ€˜ie niet zou buigen.

De boeien

Easytoys expandable spreader bar & cuffs Easytoys expandable spreader bar & cuffs

De boeien vind ik erg comfortabel. De voering is lekker zacht en de boeien zijn goed verstelbaar voor veel maten. Ik heb brede enkels en ze passen mij ook prima. Wat wel jammer is, is dat het smalle bandje van de boei niet nog op een extra punt vast zit. Wanneer je de boeien wat langer draagt, verschuift het smalle bandje van de brede boei en zit het allemaal wat scheef en minder comfortabel.

Easytoys expandable spreader bar & cuffs Easytoys expandable spreader bar & cuffs

Pijnlijke bewegingsruimte

Easytoys expandable spreader bar & cuffs Easytoys expandable spreader bar & cuffs

Aan de boeien zitten dus clipjes waarmee je de boeien aan de stang vast kan maken. Omdat deze clipjes ook wat lengte hebben, heb je daardoor wat bewegingsruimte met je voeten. De Zado spreidstang die ik testte, had de boeien aan de stang zitten, waardoor je dat daar niet had. Ik vind het zelf fijner om die bewegingsruimte niet te hebben, vooral omdat het vaak niet fijn voelt.

Bij deze stang was het ook zo dat de ring van het uiteinde van de stang dan in mijn voet (de binnenkant van mijn enkel) prikte. Als je gewoon stil ligt, is dat niet heel erg. Maar bij wat meer (wildere) bewegingen, werd dit al snel pijnlijk. De ringen aan het uiteinde zijn ook best lang, ik denk dat het daar aan ligt, in combinatie met de lengte van de clipjes. Soms was het dus niet echt comfortabel, maar dat hing wel erg van de houding af. In sommige houdingen had ik hier helemaal geen last van.

Conclusie

Easytoys expandable spreader bar & cuffs Easytoys expandable spreader bar & cuffs

Ik vind de Easytoys Expendable Spreader Bar & Cuffs mooi om te zien. De boeien zitten lekker zacht maar het bandje zit niet op genoeg punten vast waardoor ze niet altijd netjes op hun plek blijven zitten. Het verstellen van de spreidstang gaat niet altijd even makkelijk. Ook heb je door de clipjes aan de boeien net wat teveel bewegingsruimte en kan de ring van de spreidstang in je voet gaan prikken. Er zitten dus wel wat minpunten aan deze set, maar toch vind ik het geen slechte set. Zeker als je niet van plan bent om tijdens een spel de lengte van de stang te verstellen, denk ik dat het niet heel erg is. Sowieso zijn de meeste verstelbare spreidstangen wat dat betreft niet heel gebruiksvriendelijk en beweegruimte heb je altijd als de boeien niet vast zitten aan de stang. Alleen door de langere vorm van de ring, prikt deze wel meer in je voet dan wanneer de vorm wat platter en ronder zou zijn.

Je kan de Easytoys Expandable Spreader Bar & Cuffs hier bestellen bij Easytoys, nu vet in de aanbieding voor โ‚ฌ 59,95 (normaal 119,95)

Tess

Tess heeft voordat ze TessTesst.nl begon bijna tien jaar in verschillende seksshops gewerkt en daar leerde ze superveel over alle soorten seksspeeltjes en zo groeide haar interesse voor seksspeeltjes nog verder.

Seksspeeltjes testen vind ze echt superleuk om te doen en ze hoopt dat het jou helpt om een seksspeeltje te kiezen die bij jou past. Maar ook hoopt ze door open en eerlijk te schrijven over sex toys, BDSM, kink en dus ook seks, dat ze een beetje meehelpt het taboe te doorbreken. Waarom zou dit een onderwerp moeten zijn waar we ons voor moeten schamen? Weg met die schaamte! De meeste mensen hebben seks, de meeste mensen masturberen, dus waarom zouden we dat onbesproken laten?

Tess maakt samen met Daphne de podcast Meet the Kinksters.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.