E-stim: Wat is het? En hoe begin je met electro sex?

25-10-2023

E-stim, voor mij is het begonnen als iets wat ik ooit eens op TV zag, en iets wat mij enorm triggerde, eigenlijk al voordat ik daadwerkelijk zelf “gewone” seks had gehad.

Inmiddels is dit van nieuwsgierigheid naar ervaring gelopen, en is de ervaring omgeslagen in een hobby, die eigenlijk meer een passie is geworden.

En niet alleen om te doen bij anderen, ook is het een van mijn favoriete stimulatie manieren, en hoewel het soms heel heftig kan zijn, ook een enorm fijne manier om te masturberen.

Wat is E-stim?

In het dagelijks leven worden je zintuigen constant gestimuleerd, of het nu het geluid is van een Ambulance, de geur van versgebakken brood of de warme aanraking van iemand waar je veel om geeft.

Je staat er waarschijnlijk niet zo bij stil, maar op het moment dat je zoiets ervaart worden er in je lichaam hele kleine elektrische signalen verstuurt van oren, neus of huid richting je hersenen. Deze elektrisch prikkels kan je ook omschrijven als kleine stroomtootjes.

Deze stroomstootjes stellen ons daarmee in staat dingen waar te nemen. Maar wat nu als je zelf op de juiste plekken deze stroomstootjes wil veroorzaken en doorgeven?

Dat is waar E-stim om de hoek komt kijken. E-stim stelt je namelijk in staat om door middel van elektrodes kleine stroomstootjes aan het lichaam door te geven.

Elektrodes zijn accessoires die stroom geleiden, omdat je ze via een draadje aansluit op een powerbox, ook wel bedieningsunit genaamd, kan je via de elektrodes stroomstootjes doorgeven aan je lichaam.

Omdat je de kracht van de stroomstootjes kan reguleren via de bedieningsunit kan je de intensiteit van de prikkels reguleren.

Daarbij kunnen zachte stroomstootjes spieren doen ontspannen en een prikkelende sensatie creëren en kunnen stroomstootjes van hogere intensiteit juist zorgen voor krachtige samentrekkingen en zelfs het gevoel alsof er een vibrator tegen de plek wordt aangehouden.

E-stim systems 2b electrobox

Wat is Electro sex?

Hoewel je eigenlijk altijd spreekt van E-stim, noemen mensen de toepassing van E-stim op erogene zones (en natuurlijk de geslachtsdelen) electro sex. Officieel luidt de definitie van electro sex dan ook:

“Electrosex is het stimuleren van de geslachtsorganen en erogene zones door middel van elektrische prikkels.”

Omdat ieders lichaam voor het grootste gedeelte uit water bestaat, is het ideaal voor elektrische stimulatie, water geleid namelijk heel erg goed stroom.

Dat maakt dan ook dat je tijden electro sex kan kiezen voor lichte trillingen tot stevige pulsaties, omdat de meeste bedieningsunits je in staat stellen om de juiste instellingen daarvoor te doen.

Bij e-stim of electro sex wordt de stroom tussen twee punten geleid, dat noem je ook wel “gestimd worden”.

Afhankelijk van welke “hardware” je lichaam heeft kunnen de electroden daar op verschillende punten worden geplaatst. Denk aan de schacht van de penis, rond de anus, bij de clitoris of bijvoorbeeld de schaamlippen.

Doet het pijn?

Het simpele antwoord? Nee, dat doet het niet, tenzij je daar echt voor gaat.

Maar in de basis is E-stim vooral gericht op genot, daarbij hoeft de stimulatie geen pijn te doen, tenzij je als ontvanger daar natuurlijk wel genot uit haalt.

E-stim wordt vaak, maar zeker niet altijd in een BDSM-setting uitgevoerd. Helaas wordt BDSM voor mensen die er niet zoveel van weten vooral met pijn geassocieerd, en hoewel dat in het geval van sadisme en masochisme ook zeker een rol speelt, is het niet per definitie pijnlijk.

Ook zie je vaak in films dat mensen worden gemarteld met elektriciteit, maar dat gaat dan ook niet met E-stim units, maar gewoon met auto accu’s of het lichtnet, en dat is niet alleen pijnlijk, maar ook dodelijk. En dat is niet waar e-stim over gaat, dat gaat namelijk over genot.

Wanneer de elektrodes juist geplaatst zijn op de plekken waar je ze de juiste stimulatie geven kan een e-stim sessie juist leiden tot de meest geweldige orgasmes.

E-stim: wat is het? En hoe begin je met electro sex?

E-stim: Veiligheid

Omdat je toch met elektra bezig bent, ook al is het maar in hele kleine gedoseerde beetjes, is het wel van belang dat je een aantal dingen onthoudt om te zorgen dat je E-stim of Electro sex zo veilig mogelijk doet.

  • Lees goed de handleiding van je toys door, wees je bewust van welke knoppen welke dingen bedienen, en zorg ervoor dat je altijd weet hoe je de unit uit kan zetten.
  • Plaats elektroden nooit in de buurt van de borststreek, wil je echt veilig zijn, hou het dan onder de gordel. E-stim stimulatie in de buurt van het hart kan in extreme gevallen leiden tot problemen of zelfs dodelijke situaties.
  • Heb je hartklachten, een medicijnpomp of andere elektronischer (medische) hulpmiddelen in en om je lichaam, dan is E-stim ten sterkste af te raden.
  • Zorg dat je unit uit staat als je elektrodes op iemand gaat toepassen.
  • Als het je eerste keer is: Verhoog langzaam de intensiteit, ook als je denkt dat je nog niets voelt. Je lichaam kan eerst niet reageren, maar bij de kleinste verandering heel heftig reageren, neem dus de tijd. Juist ook als je een andere gebied wil gaan stimmen.
  • Gebruik altijd een toy of een elektrode die gemaakt is voor e-stim, ga niet zelf klemmetjes maken en zet niet direct elektrostekkertjes op de huid, hierdoor kunnen namelijk brandwonden ontstaan.
  • Wordt de plek van stimulatie om welke reden dan ook verdoofd of gevoelloos, stop dan onmiddellijk met stimuleren.
  • Als je je partner aan het stimuleren bent staat deze onder stroom, als je je partner aanraakt, kom jij ook onder stroom te staan. Dat kan heel leuk zijn, het kan ook zorgen voor minder prettige schokken. Denk daar dus over na.

Meer weten en lezen over E-stim?

Wil je nog meer weten over E-stim en wat je allemaal moet weten? Lees dan mijn artikel waarin ik je een aantal E-stim / Electro sex tips geef.

Wil je zelf beginnen met E-stim, lees dan mijn reviews over E-stim, je vindt daar een groot aantal powerboxen/bedieningsunits en accessoires.                      

Welke E-stim powerbox of bedieningsunit moet ik nu echt kopen?

Dat vind ik eerlijk gezegd best moeilijk te beantwoorden. Vooral omdat het samenhangt met wat je wil gaan doen, wat je budget is, of je al weet of E-stim nu echt je nieuwe hobby is.

E-stim is namelijk best een dure hobby, helemaal als je echt voor meer kwaliteit en de mogelijkheid van het aansluiten van meerdere accessoires wil gaan.

Wil je de absolute crème de la crème van E-stim boxen aanschaffen?

E-stim systems 2b electrobox een heel uitbegreide powerbox voor mensen die beginners zijn maar ook ideaal is voor gevorderden

Dan raad ik je van harte de 2B van E-stim aan, deze uitgebreide box biedt je zo ontzetten veel mogelijkheden aan standjes, aansluitingen en mogelijkheden. Je kan deze box namelijk ook laten bedienen via internet.

Een absolute aanrader dan ook.

Je koopt de E-stim Systems 2B Powerbox bij E-stim systems.

Let op! E-stim systems is gevestigd in het Verenigd Koninkrijk, door de nieuwe regels (vanwege Brexit) betaal je de BTW pas als de unit in Nederland aankomt. De prijs die je betaald bij E-stim systems is de prijs zonder BTW. Die komt er dus nog bij.

Wil je een leuk instapmodel aanschaffen?

E-stim: wat is het? En hoe begin je met electro sex?

Wil je niet meteen zoveel geld uitgeven, maar wel meteen goed beginnen. Kijk dan eens naar de units en accessoires van Electrastim.

Zoals bijvoorbeeld de Electrastim Flick Duo set.

Vragen over E-stim?

Als je nog vragen hebt over e-stim, of meer wil weten, neem dan vooral contact met mij op via mijn instagram of natuurlijk gewoon via ons contactformulier.

Jay

Jay is de persoon achter Tess Tesst die verantwoordelijk is voor het testen van, en schrijven over seksspeeltjes die gericht zijn op de penis en de prostaat.

Omdat Jay ook kinkster is zal hij van tijd tot tijd ook een review of artikel schrijven over Kink en BDSM en alles wat daar bij komt kijken

Buiten zijn talent voor testen en schrijven over seks, seksualiteit, BDSM en natuurlijk seksspeeltjes, is hij ook verantwoordelijk voor het technisch onderhoud, de marketing en nog veel meer andere zaken binnen Tess Tesst en veel andere websites van zijn klanten.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.