Drie Plus Size Lingerie Setjes van Cottelli

30-11-2018

Lingerie review by Tess: Drie Plus Size Lingerie Setjes van Cottelli

Het laatste half jaar ben ik veel bezig met Body Positvity. Na jaren van diëten en gedoe probeer ik nu gewoon te dealen met het feit dat ik dik ben en dat dat oké is. Sexy isn’t a size. Maar om sexy kleding en lingerie vinden in grotere maten, is toch nog best wel een uitdaging. Ook plus size mensen hebben niet allemaal hetzelfde soort figuur of dezelfde wensen. Dus om een mooi en sexy lingerie setje te vinden in een grote maat, vind ik zelf best lastig. Gelukkig mag ik af en toe wat testen en kan ik er zo achter komen wat nu wel en niet werkt. Van Sandra van Orion kreeg ik drie super sexy lingerie setjes van het merk Cottelli. Vergeet je ook zeker niet even te abonneren op mijn YouTube kanaal, want zondag in mijn vlog laat ik de lingerie ook nog even zien daar!

Plus Size Sexy Lingerie

Drie plus size lingerie setjes van cottelli Drie plus size lingerie setjes van cottelli

Eigenlijk zijn het twee setjes en dan nog een losse bh en losse slip. Als in: die moet je apart van elkaar kopen. Maar ze lijken wel bij elkaar te horen. Cottelli heeft dus sinds een tijdje ook een plus size collectie en daar ben ik heel blij mee. Er zitten echt wel veel setjes en outfits bij die ik super tof vind. Ook vind ik het fijn dat er gewoon echte bh maten gebruikt worden en niet gewoon XL of 3XL bijvoorbeeld, of nog erger one-size/queen-size. Zeker met bh’s vind ik het super belangrijk dat het gewoon echt goed past en mooi zit. Ook bij sexy lingerie. Het leek me leuk om eens open bh’s te proberen, dus bh’s met een halve cup, zodat je tepels er dus bovenuit komen.

Het zwarte setje

Drie plus size lingerie setjes van cottelli Drie plus size lingerie setjes van cottelli

Het eerste setje dat ik probeerde is een driedelig zwart setje. Het setje bestaat uit een (open) bh, een string met open kruis en een jarretelgordel. De bh van dit setje is ondertussen echt mijn lievelings sexy bh geworden. Als ik naar een spannend feestje ga, trek ik ‘m echt heel vaak uit de kast. Hij zit echt zo mooi en ik vind ‘m zo sexy! Hij heeft nog een soort stoffen riempje dat tussen je borsten omhoogloopt naar een kanten nekbandje. En nu vind ik zo’n nekbandje echt niet zo heel lekker zitten, het kriebelt altijd een beetje, ook bij deze, maar zo’n riempje dat dan tussen je borsten omhoog loopt, ik hou er van. Als ik een jurkje met een mooi decolleté aan heb en dat je dan dat riempje daar boven dus ziet, vind ik heel sexy. Dus zowel onder kleding als zonder kleding vind ik deze bh echt awesome!

String met elastieken bandjes

Drie plus size lingerie setjes van cottelli Drie plus size lingerie setjes van cottelli

De string die er bij zit, snap ik dan weer helemaal niet. Maar misschien ligt dat aan mijn plussize figuur, zoals ik al zei, voor iedereen zal dat anders zijn. Maar dit is dus zo’n string met van die hele dunne elastieken bandjes. Ik vind dat bij mezelf echt niet mooi staan (terwijl ik het wel veel zie bij plus size sexy lingerie). Ik heb hele brede heupen en een wat bredere zijkant van een slipje of string vind ik daar veel mooier op staan. Bij zo’n klein stringetje heb ik altijd het gevoel dat het een beetje verdwijnt op mijn lichaam. Ik heb het gepast (het paste wel) maar vervolgens nooit gedragen omdat ik me gewoon echt super oncomfortabel voel met dit type broekje. Maar omdat de bh zwart is, vond ik het zelf erg makkelijk om gewoon een mooie zwart string te vinden die er ook prima bij stond.

Kanten jarretelgordel

Drie plus size lingerie setjes van cottelli Drie plus size lingerie setjes van cottelli

De jarretelgordel vond ik ook mooi, maar ik heb zelf nog nooit een jarretelgordel gevonden die ik fijn vind. Ik wil mijn kousen zo hoog mogelijk dragen. Tot in mijn liezen zo’n beetje. Dat vind ik fijn zitten en mooi staan. Maar de meeste jarretelgordels, zo ook deze, hebben te lange bandjes daarvoor. De kousen zouden dan echt een heel stuk lager zitten en dat vind ik echt niet fijn. Maar verder is het op zich dus een mooie gordel. Ik had het zelf nog mooier gevonden als hij van dezelfde stof was als de bh, met alleen een paar kanten inzetten. Nu is hij helemaal van kant en dat voelt toch een beetje ‘slapjes’. De riempjes op de voorkant van het gordeltje, hetzelfde als bij de bh, vond ik wel weer super tof.

Het multifunctionele rode setje

Drie plus size lingerie setjes van cottelli Drie plus size lingerie setjes van cottelli

Dan had ik ook nog een rood plus size sexy lingerie setje gekregen. Dit setje bestaat uit twee delen, maar je kan er nog veel kanten mee op. Dat maakt dit setje zo bijzonder. De bh lijkt in de eerste instantie een normale bh, die gewoon de hele borst bedekt, maar je kan het kanten gedeelte er af knopen en dan hou je een halve bh over. Ook kan je het kanten gedeelte makkelijk opzij schuiven, zonder het er dus helemaal af te knopen. Ik vind dat echt super leuk.

Priegelknoopjes

Drie plus size lingerie setjes van cottelli Drie plus size lingerie setjes van cottelli

Ook de slip is multifunctioneel. Het is een slip en tegelijkertijd ook een jarretelgordel. Maar het kruisje kan je ook losknopen, zodat je een soort open kruis slip overhoudt, met bandjes onderlangs je billen, als een jockstrap. Ook dit setje paste heel goed. De bh zat heel fijn. Ik vond het systeem met de knoopjes wel echt priegelwerk. Het is niet dat je de knoopjes even heel snel open of dicht doet. Drukknoopjes waren makkelijker geweest.  De slip zat goed, maar ik vond ‘m bij mijzelf niet zo mooi staan. Het open stukje tussen de twee delen vond ik niet zo mooi en ik vind het zelf toch fijner als stof bij mijn buik niet zo doorzichtig is. Maar dat is een kwestie van smaak.

Halve bh

Drie plus size lingerie setjes van cottelli Drie plus size lingerie setjes van cottelli

Het derde setje, dat dus niet echt een setje is, bestond uit een basic halve bh en een hoog broekje met open kruis. Ik vond de bh echt heel mooi en fijn aanvoelen, alleen vond ik de cups wat te groot. Of te hoog eigenlijk. Dat vond ik bij mijn borsten minder mooi staan. Het hangt natuurlijk erg van het model van je borsten af. Omdat deze cups verder komen op je borst, geven ze meer steun. Dat is fijn. Maar bij mij vond ik dat ze dus te ver kwamen, voor een open bh.

Awesome broekje met open kruis

Drie plus size lingerie setjes van cottelli Drie plus size lingerie setjes van cottelli

Het broekje vind ik echt awesome. Het is heel hoog, maar niet te hoog. De stof voelt super fijn. Aan de voorkant bij de buik zit nog een extra laagje stof, voor een beetje extra steun. Niet dat het een shaper is, helemaal niet, gelukkig, maar gewoon net even een extraatje. Aan de onderkant zit er een fijn kanten randje (dat niet kriebelt!) en hij heeft afneembare jarretelbandjes. En dan heb je dus nog het open kruis. Dat loopt helemaal door tot aan de achterkant, dus een stukje van je billen is ook nog bloot. Dit is nou plus size sexy lingerie die mij echt blij maakt. Het is echt sexy, ondeugend, het past bij mijn lichaam, het zit lekker, gewoon echt alles wat ik zoek in sexy lingerie. Ik was er zo enthousiast over, dat een plussize vriendin ook dit broekje al heeft gekocht, en ook zij is er super blij mee. Zij heeft weer een ander figuur dan ik, dus bevestiging dat dit in elk geval bij meerdere plussize mensen werkt! Altijd fijn om te weten.

Conclusie

Drie plus size lingerie setjes van cottelli Drie plus size lingerie setjes van cottelli

Als je een grotere maat hebt, kan je echt goed terecht bij de Plus Size sexy lingerie collectie van Cottelli. Vergeet niet even goed de maattabel te checken om te zien welke maat je nodig hebt. Cottelli valt wat groter uit qua maat, maar de maattabellen kloppen prima. Ik ben echt blij met deze lingerie. De kwaliteit, de pasvorm, de maten, de looks, alles zit gewoon goed. En verder is het dus een kwestie van smaak.

Je kan het zwarte lingerie setje (met die awesome bh met riempje) hier bestellen bij Orion.de 

Je kan het rode veelzijdige setje hier bestellen bij Orion.de of gewoon in Nederland hier bij Euphoria

Je kan de zwarte basic bh hier bestellen bij Orion.de

En het awesome open kruis broekje kan je hier bestellen bij bol.com

Tess

Tess heeft voordat ze TessTesst.nl begon bijna tien jaar in verschillende seksshops gewerkt en daar leerde ze superveel over alle soorten seksspeeltjes en zo groeide haar interesse voor seksspeeltjes nog verder.

Seksspeeltjes testen vind ze echt superleuk om te doen en ze hoopt dat het jou helpt om een seksspeeltje te kiezen die bij jou past. Maar ook hoopt ze door open en eerlijk te schrijven over sex toys, BDSM, kink en dus ook seks, dat ze een beetje meehelpt het taboe te doorbreken. Waarom zou dit een onderwerp moeten zijn waar we ons voor moeten schamen? Weg met die schaamte! De meeste mensen hebben seks, de meeste mensen masturberen, dus waarom zouden we dat onbesproken laten?

Tess maakt samen met Daphne de podcast Meet the Kinksters.

3 Reacties

 1. Jaaaa, ik wil m’n kousen ook in m’n liezen! Zodat m’n dijen niet tegen elkaar schuren met lopen. En die rolladebandjes in strings vind ik inderdaad onbegrijpelijk bij plussize, dat ziet er bij maat 38 al niet uit. Verder zien deze setjes er leuk uit, maar toch niet echt spannend genoeg voor mijn smaak, geloof ik. Al vind ik die eerste twee bh’s op zich wel mooi. Ik heb zelf een paar setjes van ik geloof Bonprix die fijn zitten en plussize zijn.

  Antwoord
  • Ja, je kousen hoog dragen is zoveel fijner toch! Waarom snappen makers van jarretelgordels dat niet?
   En die dunne bandjes vind ik eigenlijk ook nooit mooi, het oogt al snel gewoon een beetje cheap ofzo. En van Bonprix heb ik trouwens ook een super toffe body met netstof aan de bovenkant, die echt mega tof combineert met de zwarte bh van het eerste setje <3

   Antwoord
 2. Staat je super goed Tess! Komt de maat van deze setjes nou een beetje overeen met je echte bh maat? Ik word nooit echt blij van de maten van dit soort plus size setjes. Ik beschouw mezelf als plus size (broek maat 44 en bh maat 70/75H (in Engelse maten, in Europese maten 70K), ik was zwaarder (maat 48) en had toen nog steeds het volgende probleem). Deze merken gaan er vanuit dat je als plus size vrouw omvang maat minimaal 85 hebt. Daar zou ik dus in zwemmen. Vrouwen verkeerde maten BHs verkopen is trouwens ook met normale lingerie een probleem: als ik een hunkemoller in loop hebben ze niet mijn cup maat, maar proberen ze door de omvang maten omhoog te gooien ook de cupinhoud passend te krijgen, en die past dan ook wel, maar de veel te grote band geeft nul steun meer :/
  Okee, einde klaag 😉 ik houd het gewoon bij sexy setjes modellen zonder cups of écht goed passende lingerie 😀

  Antwoord

Trackbacks/Pingbacks

 1. Sextoy Toppers en Floppers 2018 + Giveaway! | Tess Tesst - […] Plus size lingerie van Cottelli Die bh met riempje is zo’n beetje mijn standaard party bh geworden en het…

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.