Dr. Sado’s “Dominator” half-gloves

29-03-2023

Het is echt alweer een tijdje geleden dat ik iets geschreven heb over kleding, of nou ja, leer, en ik vond het eigenlijk wel weer tijd. Het hielp enorm dat MEO mij de Dr. Sado’s “Dominator” half-gloves opstuurde want dat was precies waar ik naar op zoek was, voor een review en ook omdat ik leren handschoenen nou eenmaal geweldig vindt.

SPECS

  • Materiaal: Nappaleer
  • Maten: Small, medium of Large
  • Kleur: Zwart
  • Prijs: € 49,90 bij Meo.de

Dr. Sado’s “Dominator” half-gloves

Op basis van het plaatje hierboven en de titel denk ik niet dat ik heel uitleg kwijt hoef te zijn aan wat voor handschoenen dit zijn. Deze “halve” handschoenen kenmerken zich doordat ze gemaakt zijn van leer, met uitsparingen voor je knokkels. De vingers zijn maar “half” bedekt waardoor je wel bescherming hebt, maar ook gewoon nog in staat bent om dingen makkelijk vast te pakken en te voelen met je vingertoppen.

De Dr. Sado’s “Dominator” half-gloves zijn gemaakt van nappaleer, voorzien van een klittenbandsluiting en ingestikte labels aan de zijkant.

Ze zijn te koop in maat small, medium of large en zijn alleen in het zwart te koop.

Dr. Sado’s “dominator” half-gloves

Dr. Sado’s “Dominator” half-gloves in de doos

Je las net al dat ik deze handschoenen van Meo had gekregen, mensen die onze meo reviews vaker lezen zullen dus vast niet verbaasd zijn dat je de Dr. Sado’s “Dominator” half-gloves niet in een doos krijgt, maar in een plastic zakje. Dat is vooral heel praktisch, ondanks dat het misschien niet per se zo heel milieuvriendelijk is, evengoed kunnen we de plasticzakjes natuurlijk gewoon recyclen. Maar goed, een leuk doosje was misschien wel luxe geweest voor deze leren handschoenen.

Dr. Sado’s “Dominator” half-gloves getest

Dat ik een ding met leer heb weten jullie inmiddels denk ik wel, dus het ontvangen van de Dr. Sado’s “Dominator” half-gloves was voor mij zeker geen straf.

Alhoewel, het schrijven over kledingstukken vind ik toch altijd wel iets lastiger.

Maar, zoals altijd doe ik mijn best jullie van een zo goed mogelijke review te voorzien.

Als je dit soort leren handschoenen gaat dragen moet je wel even rekening houden met het feit dat er wel staat dat het leer “van nature elastisch” is, maar wat men altijd vergeet te melden is, is dat leer dat na verloop van tijd wordt en niet bij aanschaf al meteen is.

Realiseer je dus dat deze handschoenen, als je ze net hebt heel erg strak en stug zitten, dat moet ingedragen worden, en dat is niet altijd een pretje. Maar als je even doorzet en door de stugheid heen denkt, heb je na verloop van tijd een stel handschoenen die je, bij normaal gebruik, niet zo makkelijk zal verslijten.

Maar, ik moest testen, en zijn deze handschoenen nou de moeite waard?

Wel, daar heb ik wel het een en ander over te vinden.

Vooropgesteld, het zijn inderdaad hoge kwaliteit leren handschoenen voor een redelijke prijs. Maar toch liep ik tijdens het testen tegen een aantal dingetjes aan.

Op de site van Meo.de is te lezen dat deze handschoenen hand gestikt zijn, en dat geloof ik wel. Wat dus ook inhoud dat het stikwerk, ondanks dat het best goed is, niet overal helemaal netjes is. Dat viel mij vooral op bij de knokkelgaten, waar er trouwens maar 3 van in zitten (en ik heb toch echt 4 knokkels).

Dr. Sado’s “dominator” half-gloves

Maar verder zitten de handschoenen wel goed in elkaar. Ze zijn heerlijk zacht van binnen en hebben de potentie om heel erg fijne handschoenen te zijn, ware het niet dat er 1 ding aan deze handschoenen is, wat voor mij echt een totale afknapper is, en dat zijn de meo labels.

Nu snap ik echt dat je als merk je spullen wil voorzien van je logo. Maar Meo verkoos er in deze handschoenen voor dat te doen met twee (aan de linker en rechterhandschoen) best stevige bordeauxrode labels.

Deze labels, die aan de buitenkant tussen je pink en pols zitten, steken uit als een soort flapjes. Sommige mensen vinden dat vast een “elegant accent”, ik vind het voornamelijk rete irritant, ik wil best een MEO logo bij mij dragen, maar deze labels blijven achter dingen haken, schuren langs huid, nou ja, je snapt het denk ik wel, het is gewoon heel plat gezegd best kut.

En als je denkt, nou, weg met die labels dan, dan zou ik je gelijk geven, ware het niet dat de labels mee gestikt zijn in de naad die je handschoen bij elkaar houd, en dus, knip je het label weg, is de kans groot dat je handschoen ook nog eens stuk is.

Om dingen van kwaad tot erger te maken, steken de nylon labels aan de binnenkant ook nog een stukje uit waardoor er een scherp nylon randje langs je hand loopt en dat is zeker als je je handschoenen nog aan het indragen bent, best wel naar, want je voelt de labels in je huid priemen, en dat maakt het indragen eerder een opgave dan iets waar je “even doorheen” moet.

Dr. Sado’s “dominator” half-gloves
Het uitstekende stukje label in de anders zachte binnenkant van de handschoen

Het is gewoon zonde, waar de klittenbandsluiting wel gewoon is afgewerkt met een stukje zacht leer, is dat bij de labels, of vergeten of gewoon niet gedaan, en nou ja, het is echt niet fijn.

Dr. Sado’s “dominator” half-gloves
De wel afgewerkte klittenbandsluiting

Daarmee kan ik deze Dr. Sado’s “Dominator” half-gloves eigenlijk niet echt aanraden.

Dr. Sado’s “Dominator” half-gloves schoonmaken

Schoonmaken is bij leren handschoenen natuurlijk iets anders dan bij een seksspeeltje, in dit geval zou je het leer wel kunnen afnemen met een zachte vochtige doek en leerveilige zeep, zoals bijvoorbeeld zadelzeep. Daarna kan je het leer laten drogen (nooit bij een warmtebron) en dan weer voorzien van wat leerolie of conditioner. Dat helpt ook bij het zacht houden van je leer, dus dat is extra fijn.

Conclusie

De Dr. Sado’s “Dominator” half-gloves zijn op zich mooie handschoenen die goed gemaakt zijn, ware het niet dat de twee labeltjes voor mij echt een dooddoener zijn. Hadden ze voor de helft zo groot geweest, of subtieler (en beter) geplaatst, dat had ik iedereen gezegd deze Dr. Sado’s “Dominator” half-gloves te kopen.

Zoals het nu staat, kan ik dat echt niet doen, en zou ik, tenzij je een “rode labeltjes die in je vel prikken fetish” hebt, je van harte aanraden op zoek te gaan naar een ander paar handschoenen.

Je koopt de Dr. Sado’s “Dominator” half-gloves bij Meo.de voor €49,90

Jay

Jay is de persoon achter Tess Tesst die verantwoordelijk is voor het testen van, en schrijven over seksspeeltjes die gericht zijn op de penis en de prostaat.

Omdat Jay ook kinkster is zal hij van tijd tot tijd ook een review of artikel schrijven over Kink en BDSM en alles wat daar bij komt kijken

Buiten zijn talent voor testen en schrijven over seks, seksualiteit, BDSM en natuurlijk seksspeeltjes, is hij ook verantwoordelijk voor het technisch onderhoud, de marketing en nog veel meer andere zaken binnen Tess Tesst en veel andere websites van zijn klanten.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.