Tess tesst: DONA by JO Kissable Massage Oil

16-04-2017

 

Toen ik een aantal spullen van DONA by JO kreeg om te testen moest ik eerst even goed naar de ingrediënten kijken. Ik ben allergisch voor parfum, dus ik kan niet zomaar alles op me (laten) smeren. Ik had drie verschillende soorten kissable massage oil gekregen, waarvan de geur Vanilla Buttercream als enige geen parfum bevatte, dus hier kon ik een review over schrijven na een uitgebreide test.

Massage olie met een extraatje

De kisssable massage oil is niet zomaar massage olie, nee, het is, zoals op de verpakking staat: ‘Aphrodisiac & Pheromone Infused Kissable Massage Oil’. Deze massage olie bevat dus afrodisiacum en feromonen. Afrodisiacum,  oftewel lustopwekkende middeltjes, daar kan van alles onder vallen, zelfs vanille al bijvoorbeeld. Feromonen, of in elk geval de menselijke seksferomonen, zijn stofjes die ervoor zouden moeten zorgen dat je je aangetrokken voelt tot iemand, dat je meer zin in seks hebt of dat je meer seksueel zelfvertrouwen krijgt.

Wat voor effect de feromonen in deze olie zouden moeten hebben, en of ze eigenlijk bedoelt zijn voor mannen of vrouwen, is niet terug te vinden op het flesje. Nader onderzoek (Google is my friend) leerde mij dat het hier gaat om synthetische menselijke feromonen en dat deze bedoeld zijn om de vrouw meer aantrekkelijk of begeerlijk te maken.

Hoe zit dat nou, met die feromonen?

Omdat ik toch aan het Googelen was, was ik ook wel benieuwd naar hoe dat nu eigenlijk zit met die feromonen. Er blijken best wel wat shops te zijn die feromonen verkopen, vooral voor mannen. Ze omschrijven het als een soort ‘Axe-effect’. Je sprayt wat van die feromonen op je, en je wordt woest aantrekkelijk voor elke vrouw. Je zal meer dates scoren, meer aantrekkelijk gevonden worden en meer seks hebben. Althans, dat is wat er beloofd wordt. Er zijn veel onderzoeken naar het effect van feromonen gedaan, en nadat men eerst dacht dat het bij mensen niet (meer) werkte, bleek later toch weer van wel. Maar of de feromonen die je in een flesje kan kopen, of dat de feromonen die ook in deze massage olie zitten ook echt werken… dat is natuurlijk nog maar de vraag.

Tijd voor een massage

Na al dat gegoogel was ik wel echt toe aan een massage ;-). Ik maakte het flesje open en rook er aan. Lekker zoet, het deed me aan een lekker toetje denken. Niet per se een hele duidelijke vanille geur trouwens. Hoe buttercream zou moeten ruiken weet ik eigenlijk niet precies. De massageolie is kissable, wat inhoudt dat je ‘m ook op kan likken. Het rook alsof het heel lekker zou smaken, dus natuurlijk druppelde ik wat op mijn hand en likte eraan. Oke. Duidelijk dat dit lekkerder rook dan dat het smaakte. Een muffige smaak met in de verte iets wat misschien aan vanille doet denken. Nee. Dit gaat in elk geval niet voor de opwinding zorgen. Maar goed, ik zag toch niet echt de meerwaarde van er aan likken, dus lekker belangrijk. Ik wilde gewoon een lekkere massage!

Lekker muziekje aan, lekker comfy liggen, ik was er echt wel klaar voor. Jay warmde de massageolie op in zijn handen en begon aan een heerlijke massage. Ik voelde me super ontspannen. Het feit dat hij echt goed kan masseren helpt daar natuurlijk erg bij. Maar deze review gaat niet over de massageskills van Jay.

De olie voelde voor mij heel lekker aan en nam snel lichaamstemperatuur aan, want het voelde gelijk lekker warm aan. Ook viel het me op dat de olie niet super glibberig was, waardoor er nog genoeg druk en kracht gezet kon worden voor een goede massage.

Relaxed, maar niet hitsig

De massage was echt heerlijk en ik voelde me daarna super relaxed. Maar ik werd er niet hitsig van ofzo. Of dat ik me ineens meer seksueel aantrekkelijk voelde dan normaal. Ik vond het lekker ruiken, maar daar hield het wel mee op.

Wat wel heel fijn was, was dat de olie vrij snel al een beetje in je huid trekt. Dus niet dat je na de massage nog helemaal glibberig bent ofzo. En je huid gaat er echt heel lekker zacht van aanvoelen <3 Daar werd ik heel blij van. Maar nog steeds niet hitsig :P.

De massageolie is trouwens, zoals de meeste massageoliën, niet geschikt voor inwendig gebruik. Dus als je er wel hitsig van wordt, let dan wel op dat je ‘m niet als glijmiddel gebruikt. Vind je kut niet leuk. En je condoom ook niet.

Wat vond Jay?

Jay was iets minder blij met deze massageolie. Hij vond het juist vervelend dat de olie vrij snel in de huid trok omdat hij het idee had hierdoor juist minder goed te kunnen masseren en dacht dat als hij nog meer zou toevoegen, het juist te glibberig zou worden.

Ook het luchtje vond hij niet lekker. Bij start al niet, maar na afloop toen de geur in zijn handen getrokken was vond hij het ruiken naar goedkope condooms. Ehm. Ik denk dat hij bedoelt dat het een wat rubberachtige bijgeur (kan je dat zeggen? Net als bijsmaak?) had. Van de feromonen of afrodisiaca merkte hij ook niks.

Conclusie

Mijn conclusie is dat dit gewoon een lekkere massageolie is. Ook dus goed te gebruiken voor mensen met een hele gevoelige huid. Het voelt heel lekker als je ermee gemasseerd word en na afloop ruik je lekker én voelt je huid heerlijk zacht en verzorgd aan. Maar voor de feromonen of het smaakje hoef je het niet te doen.

 

Tess

Tess heeft voordat ze TessTesst.nl begon bijna tien jaar in verschillende seksshops gewerkt en daar leerde ze superveel over alle soorten seksspeeltjes en zo groeide haar interesse voor seksspeeltjes nog verder.

Seksspeeltjes testen vind ze echt superleuk om te doen en ze hoopt dat het jou helpt om een seksspeeltje te kiezen die bij jou past. Maar ook hoopt ze door open en eerlijk te schrijven over sex toys, BDSM, kink en dus ook seks, dat ze een beetje meehelpt het taboe te doorbreken. Waarom zou dit een onderwerp moeten zijn waar we ons voor moeten schamen? Weg met die schaamte! De meeste mensen hebben seks, de meeste mensen masturberen, dus waarom zouden we dat onbesproken laten?

Tess maakt samen met Daphne de podcast Meet the Kinksters.

0 reacties

Trackbacks/Pingbacks

  1. Tess tesst: Love in Luxury Body Boudoir Massage Oil Candle | Tess Tesst - […] deze Body Boudoir kaars zitten ook feromonen. Nu heb ik al eerder Dona massageolie met feromonen getest en daar merkte…

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.