Dodil Dildo

04-02-2018

Dildo review by Tess: Dodil Dildo

Dodil dildo

Vaak is het bij nieuwe sextoys zo dat het eigenlijk gewoon meer van hetzelfde is. Soms met een kleine variatie daar in, maar het lijkt meestal wel al op iets bestaands. Gelukkig is dat niet altijd het geval. Ik word altijd wel vrolijk van een echte nieuwe sextoy als de Dodil. Dat iemand, of een team van mensen, gewoon echt zelf iets bedacht hebben, dat is toch super tof. En extra tof als het dan ook echt een hele leuke sextoy wordt. Dat is wat mij betreft ook echt het geval bij de toy waar deze review over gaat: de Dodil.

Toffe naam & looks

Dodil dildoAlleen de naam van de Dodil vind ik al briljant. Dildo, maar dan in een andere volgorde. En dat past dan ook precies bij dit super toffe nieuwe product, want dit is niet zomaar een dildo. Deze dildo kan je precies zo shapen zoals jij het wilt! En niet één keer, nee, zo vaak als je wilt. Ik vind het echt zo ontzettend leuk!

Toen ik de Dodil net binnen had gekregen, het team van Dodil (de Dodils, tihihi) was zo vriendelijk mij er één op te sturen voor een review, was ik gelijk onder de indruk van hoe leuk het er al uitzag. Je krijgt dus niet alleen de dildo, maar ook een super hippe Dodil thermoskan. Of nou ja kan, het is niet echt zo’n smalle kan als waar je normaal koffie in doet ofzo natuurlijk, maar een wat korter en breder exemplaar. Zodat je Dodil er mooi in past. De thermoskan en de Dodil hebben allebei een super leuk mintgroen kleurtje. Dat vind ik leuk, je ziet al zo vaak sextoys in de standaard kleuren roze, paars en zwart, dit is wel leuk en verfrissend. Je kan de Dodil trouwens ook los kopen, zonder de thermoskan.

Hoe werkt het dan?

Dodil dildo

Ik vind dit echt zo koel. Als je de Dodil krijgt, heeft hij zijn originele, rechte vorm. Je doet ‘m dan in de thermoskan en giet er kokend water overheen tot de thermoskan vol is. Je doet het deksel er op (niet dichtdraaien, gewoon er op leggen) en dan wacht je een half uur. Of nou ja, je zou een half uur moeten wachten, maar bij mij duurde het steeds 35 tot 40 minuten voor hij klaar was. Want hoe weet je nou of hij klaar is? Dan is de Dodil helemaal zacht en kneedbaar. Alleen het onderste stuk, de basis, die is nog hard. Maar voor de rest kan je dus je Dodil nu helemaal kneden in een vorm die jij leuk vind. Het is net of je aan het kleien bent. Ik werd er echt super enthousiast van, het voelde gewoon zo leuk om te doen. Terwijl je bezig bent, koelt de Dodil weer af en als ‘ie helemaal afgekoeld is, dan wordt ‘ie weer hard en houdt hij de vorm die je ‘m gegeven hebt. Hoe leuk is dat?

Shape it

Dodil dildoJe kan de Dodil ook in een bak koud water bewerken, dan koelt hij sneller af en dat kan wat makkelijker werken. Maar dat hoeft dus niet. Het hangt er ook vanaf hoeveel tijd je er aan kwijt wilt zijn. Het duurt ongeveer 20 tot 30 minuten voor hij is afgekoeld en dus hard wordt. Je krijgt ook een plasticachtig touwtje bij je Dodil, dat kan je ook nog gebruiken om een bepaalde vorm te krijgen. Zo kan je bijvoorbeeld makkelijk wat hobbels en bobbels creëren. Vind ik zelf altijd lekker, dus ik heb ook meerdere keren gebruik gemaakt van het koordje.

Om de kromme vorm te krijgen, legde ik de nog warme Dodil gewoon klem tussen twee voorwerpen (bijvoorbeeld een glas water en de thermoskan) zodat hij in een bochtje geduwd werd tijdens het uitharden en dat werkte prima. Ik vond het zelf wel best moeilijk om een vorm te krijgen die ik in mijn hoofd had. Ik ben ook nooit echt goed geweest in kleien, misschien dat het daar aan ligt. Maar voor mij vergde het wel wat oefening om een beetje een acceptabele vorm te krijgen. Maar dat vond ik eigenlijk helemaal niet erg, want het was gewoon echt super leuk om een dildo te kneden. Alleen viel het resultaat dus in het begin wel wat tegen.

Nadelen

Dodil dildoDat kan dus voor sommige mensen wel een nadeel zijn, als je niet heel handig bent, kan het dus zijn dat je niet direct een vorm krijgt die je ook echt lekker gaat vinden. Ook is het dus geen toy die je even pakt en gelijk kan gebruiken (tenzij je je vorige vorm gewoon prima vond en die weer gebruikt). Je moet eerst water koken, dan ruim een half uur wachten, dan een vorm kneden en wachten tot de Dodil afgekoeld is. Wanneer je gewoon even snel bezig wilt gaan, is dit niet de juiste toy. Als dat is wat je zoekt, kan je beter een andere dildo aanschaffen. Maar als het je juist leuk lijkt om wat creatiever bezig te zijn met je sextoy, je geen haast hebt en zelf allerlei leuke ideeën hebt voor dildo vormen, dan is dit echt jouw toy.

Dodil dildoIets wat ik zelf wel een nadeel vond, is dat van de onderkant van de thermoskan de verf er al af begint te bladderen. Ik heb geen idee hoe dit komt, maar het is wel jammer. Nu is het alleen nog maar de onderkant, maar ik zou het echt wel zonde vinden als het ook op het zichtbare gedeelte zou gaan gebeuren.

Groot succes

Dodil dildoDe Dodil heeft aan de buitenkant een dun laagje siliconen. Wat voor materiaal de binnenkant precies is, weet ik eigenlijk niet, maar het is in elk geval wel ook bodysafe materiaal. Ik heb de Dodil best wel vaak uitgetest, omdat ik natuurlijk veel verschillende vormen heb gemaakt. De één beviel wat beter dan de ander, maar er zaten zeker vormen bij die een groot succes waren. Als er wat meer hobbels in zaten en een fijne kromming zodat mijn G-spot ook goed gestimuleerd werd, werd ik echt wel blij van de Dodil.

Wanneer de Dodil helemaal afgekoeld is, is hij echt wel hard. Maar omdat er dus nog een laagje siliconen omheen zit, voelt het toch heel anders dan bijvoorbeeld een sextoy van glas. Maar ik vond ‘m in elk geval wel heel lekker voelen. Wat ook erg leuk was, als hij nog niet helemaal afgekoeld was en dus nog een beetje warm. Dan heb je dus gewoon een verwarmde dildo! Hij is dan ook iets minder hard en ook dat voelde echt fijn. Sowieso zijn verwarde sextoys iets waar ik heel erg van hou. Deze blijft dan natuurlijk niet heel lang warm, maar wel lang genoeg om er van te kunnen genieten.

Conclusie

Deze dildo is niet alleen super fun, maar ook echt lekker. Je hebt er gewoon super veel mogelijkheden mee.  Het shapen kan in het begin wat lastig zijn, maar alsnog super leuk om te doen. In gebruik is ‘ie ook echt heel goed. Super tof ding. Ik ben Dodil-fan!

Je kan de Dodil + Thermos hier kopen bij Easytoys voor 79,95.
De Dodil los, zonder thermos, kan je hier bij Easytoys bestellen voor 59,95.

Tess

Tess heeft voordat ze TessTesst.nl begon bijna tien jaar in verschillende seksshops gewerkt en daar leerde ze superveel over alle soorten seksspeeltjes en zo groeide haar interesse voor seksspeeltjes nog verder.

Seksspeeltjes testen vind ze echt superleuk om te doen en ze hoopt dat het jou helpt om een seksspeeltje te kiezen die bij jou past. Maar ook hoopt ze door open en eerlijk te schrijven over sex toys, BDSM, kink en dus ook seks, dat ze een beetje meehelpt het taboe te doorbreken. Waarom zou dit een onderwerp moeten zijn waar we ons voor moeten schamen? Weg met die schaamte! De meeste mensen hebben seks, de meeste mensen masturberen, dus waarom zouden we dat onbesproken laten?

Tess maakt samen met Daphne de podcast Meet the Kinksters.

2 Reacties

  1. Ik moest aan Ditto van Pokémon denken bij de naam😂 omdat die ook van gedaantes veranderd:)

    Antwoord
    • Ohh haha! Die is ook super schattig!

      Antwoord

Trackbacks/Pingbacks

  1. Sextoy review by Tess: Mystery Vibe Crescendo | Tess Tesst - […] praktijk. Of ik ben gewoon niet zo creatief, dat kan natuurlijk ook. Daar had ik bij het testen van…

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.