De Prostaat: Het doorbreken van een taboe

door | 13-01-2021 | Artikelen

Voor vandaag eens niet een review, maar een serieus onderwerp, te weten de prostaat, een orgaan dat bij mensen geboren met een penis aanwezig is.

Op zoek naar je prostaat

Wat mij meteen opviel toen ik research aan het doen was voor dit artikel, en de artikelen die in 2021 “het jaar van de prostaat” nog gaan volgen. Is dat er bijzonder weinig (tot geen) informatie beschikbaar is over de “leuke” dingen die je kan doen met je prostaat.

Als je in Google het woord prostaat tikt, krijg je dingen als “prostaat verwijderen” of “prostaat vergroot”, of erger “heb ik prostaatkanker?”, “Wat zijn de symptomen van prostaatkanker?”

Allemaal niet heel erg vrolijk, maar wel belangrijk dat je weet wat je moet doen en hoe je weet dat je misschien prostaatkanker hebt.

Maar een diep onderbelicht onderwerp, dat eigenlijk gewoon enorm taboe is, is het prostaatorgasme, prostaatmassage en prostaat masturbatie. En dat is, heb ik nu besloten, dan ook wel klaar. Mensen, het is tijd om te mogen genieten van je prostaat.

De prostaat

De prostaat is dus niet alleen een bron van ellende, maar juist, met de juiste stimulatie, geduld en ervaring een enorme bron van plezier, geilheid, en ja, zelfs zijn eigen orgasmische ervaring.

De Wikipedia definitie van wat een prostaat is, is als volgt:

“De prostaat of voorstanderklier is een klier die bij de man vlak onder de blaas om de urinebuis heen zit. Het woord prostaat is afgeleid van het Griekse woord προστάτης – prostates, letterlijk “degene die voor staat”, “beschermer”, “wachter”. De prostaat bevindt zich naast het rectum en produceert enkele hulpstoffen die tijdens de ejaculatie aan de zaadcellen worden toegevoegd.”

De anatomie van de prostaat
De anatomie van de prostaat

En natuurlijk moeten we dan ook weten wat een prostaat doet, althans volgens Wikipedia dan:

“Het prostaatsecreet is ongeveer 30% van het volume van het ejaculaat en het bevat belangrijke stoffen voor de beweeglijkheid van het sperma. Het prostaatsecreet is kleurloos, dunvloeibaar en enigszins zuur (pH 6,4).[2] De prostaatvloeistof wordt uitgedreven met de eerste delen van het ejaculaat, samen met de zaadcellen, deze zijn dan beweeglijker, hebben een langere levensduur en een betere bescherming van het genetisch materiaal (DNA).”

En dat is natuurlijk “wetenschappelijk” gezien helemaal waar, behalve dan dat er mannen zijn zonder prostaat, en vrouwen MET een prostaat. Maar blijkbaar is de wetenschap nog niet zo heel erg ver “genderwise” dan.

Maar, er is meer aan de prostaat, dat heb ik in de afgelopen jaren ontdekt en dus hoog tijd dat ook te belichten.

Maar er is meer tussen hemel een aarde

Iedereen die van seks, erotiek en orgasmes weet inmiddels dat je je “edele delen” niet alleen maar meer hoeft in te zetten voor voortplanting. Standaard masturbatie, seks omdat het lekker is, swingen, genot om het genot en niet het voortplanten, het is eigenlijk allemaal heel erg normaal. En dat is maar goed ook.

Maar zodra we komen op het gebied van anale penetratie en het genot daarvan voor mannen, dan duiken we met zijn allen keihard de taboesfeer in, want nou ja, dat is toch…gay? Niet normaal? Vies?

Mijn antwoord daarop is natuurlijk altijd nee, ten eerste heeft het niets met je seksuele voorkeur te maken, is het heel normaal, als je het maar “gewoon doet” en met een beetje voorbereiding is het ook zeker niet vies.

Anale masturbatie

Hoewel er technieken zijn waarbij je met de juiste druk via het perineum de prostaat kan stimuleren is de meest gangbare manier van prostaatmasturbatie via de anus. Wat zoveel inhoudt dat er iets of iemand “je kontje in moet” om zo goed mogelijk te kunnen stimuleren.
Denk aan een vinger van jezelf of je partner, een dildo, een prostaatstimulator (ja echt) of een vibrator.

Wil je dus kunnen genieten van je prostaat, dan is anale penetratie ontvangen eigenlijk een must. En het goede nieuws, je hoeft niet meteen een heel amsterdammertje in te brengen om te kunnen genieten van prostaatstimulatie.

Prostaatstimulatie

Met het (langdurig) stimuleren van de prostaat krijgt je lichaam prikkels die ervoor zorgen dat er een van de volgende dingen kunnen gebeuren:

  • Je bereikt een “handsfree orgasm”, kortom, je komt klaar zonder dat je je pik aanraakt
  • Je ejaculeert zonder een stijve (dat is niet per se een orgasme, maar voelt ook nog heel fijn)
  • Je produceert veel meer vocht waardoor je, zelfs al bereik je geen prostaatorgasme, veel en veel meer vocht ejaculeert, en voor sommige mensen is dat heel geil.

Maar dat prostaatorgasme, is dat nou echt zo fijn?

Bovenstaande was voor mij ook altijd de vraag, het is toch net zo als al die andere orgasmes? Het is toch gewoon een orgasme? Al die dingen dacht ik, totdat ik, dankzij de juiste stimulatie mijn eerste Hands Free Orgasm ervoer, en er is echt niets dat dit orgasme eer aan doet qua omschrijving. Het is hemels, het is intens, je hele lichaam voelt het, het is geweldig.
Dus eigenlijk is het antwoord ja, dat is echt zo fijn.

En hoe gaan we nu verder dan?

Dat is een goede vraag, natuurlijk ga ik jullie dit jaar nog steeds voorzien van reviews van seksspeeltjes, maar ook wil ik samen met jullie dit stomme taboe doorbreken. Prostaatbezitters, het wordt tijd voor een (liefdevolle, zachte, niet haatdragende) revolutie!

En ik kan dat niet alleen, ik ben al in gesprek met verschillende partijen om dit zo groot mogelijk te maken, maar ik heb jullie hulp ook nodig. Want: Wat zijn jullie vragen? Wat weerhoudt jou om de volgende stap te nemen? Wat mis je aan informatie. Wat wil je weten?

Stel de vragen hieronder in de comments en ik probeer zo goed mogelijk antwoord te geven, en waar nodig research te doen om tot een zo goed mogelijk antwoord te komen. Dus laten we dit samen doen! Voor ons prostaatdragers, hun partners, en iedereen die taboes wil doorbreken op het gebied van seksualiteit.

En verder zal je op mijn social media regelmatig weetjes over de prostaat tegen gaan komen en zullen speeltjes die de prostaat stimuleren een grotere rol gaan spelen bij mijn reviews.

Verzin een hashtag

Elke geweldige campagne heeft natuurlijk een geweldige hashtag nodig. Dus weet jij een geweldige prostaatgerelateerde hashtag? Drop hem in de comments, en wellicht dat de beste in de prijzen valt!

Credits:
De afbeelding de anatomie van de prostaat is gekopieerd van Prostaat.nl

Abonneer
Abonneren op
7 Reacties
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
Alle comments