Date met een gigolo – interview met Tom Smith

30-11-2019

Date met een gigolo – interview met Tom Smith

Een tijdje terug heb ik een gigolo getest;  geen toy, maar een mens. De review van deze toffe ervaring kun je hier lezen.

Omdat ik nieuwsgierig was hoe het is om gigolo te zijn, sprak ik nogmaals met Tom af, ditmaal in een cafeetje in Utrecht,  om hem te  interviewen. Lezers konden hun prangende vragen insturen via Instagram.

Tom, leuk dat ik je mag interviewen! Als eerste wil ik weten hoe je zelf omschrijft wat je doet.

Gewoon gigolo dekt de lading niet, gezelschapsheer past ook niet. Ik noem het zelf vaak gigolo 2.0;  een combinatie van coach, sekstherapeut en gigolo. Men heeft een stereotype beeld van een gigolo, type Temptation Island-verleider, maar er zijn veel vrouwen die dat niet willen, die meer een good looking buurman willen, en daar een leuke avond mee willen. En dat ben ik.

Rond mijn 35ste, ging ik samen met mijn vrouw swingen en kreeg ik vaak van de vrouw van het stel waar we mee waren terug gekoppeld dat ik anders met vrouwen om ging. En toen zei mijn vrouw “Waarom ga je daar niet meer mee doen?”

We zijn er serieus over gaan praten en we zijn gaan kijken hoe ik dat zou willen doen. Ik heb uiteindelijk, op marktplaats, een advertentie gezet met ‘gratis erotische massage + meer’ als onderzoek. Kan ik iemand 3 à 4 uur vermaken? Blokkeer ik daar niet in? Kan ik dat?

Al vrij snel kreeg ik een reactie. Vooral omdat het gratis was natuurlijk.  En dat ging heel goed. Maar ik had natuurlijk zelf wel kosten, dus toen ben ik voorzichtig wat voor mijn diensten gaan vragen.

Ik vond het best lastig om te bepalen hoeveel ik moest vragen: ik moet wel iets verdienen, want het is werk, maar het moet wel toegankelijk blijven, dat mensen het kunnen betalen. Veel mensen kunnen het echt gebruiken, zie ik. Bij veel vrouwen zie ik een groei. En daar geniet ik van. Ik ben oprecht blij als ze op een gegeven moment zeggen:  “Hee Tom, dit was de laatste keer. Ik heb gevonden wat ik zoek”.

Dat vind ik verrassend. Dit klinkt allemaal niet alsof jij het doet om de seks.

Nee, totaal niet. Seks is een onderdeel van het geheel, maar ik zit vaak uren te praten tijdens een date. Het is vaak een stukje begeleiding naar iets nieuws, dat is mooi om te geven. En om te zien dat dat werkt. Daar geniet ik van. Het is vanuit het seksuele ontstaan en nu is het dit.

Maar seks kan een onderdeel zijn, dus vind je jezelf goed in bed?

Als ik kijk naar de feedback die ik krijg, vind ik mezelf goed in bed. Ik ben vooral bezig met het genot van de vrouw. Niet met zelf klaarkomen, maar met hoe ik de ander kan laten genieten.

Dat is voor de ontvanger heel leuk, kan ik zeggen uit ervaring!

Ja, jij hebt het ervaren. Voor mij is dat altijd zo. Ik zeg er wel altijd bij: dit is niet seks die je elke dag met je nieuwe partner gaat hebben Dat kan niet. Dat vluggertje op de keukentafel moet ook kunnen. Maar wanneer je mij boekt ben ik er 100% voor jou. Vaak is seks man-gericht. Als je niet anders gewend bent, hoe moet je weten hoe mooi het kan zijn aan de andere kant? Dat weet je pas als je het mee hebt gemaakt. Dan weet je dat het echt iets anders is.

Wat als je tijdens een date geen erectie krijgt?

Dat is één keer bijna gebeurd. Ik had een date met een stel. Hij wilde alleen kijken. Het was in een hotelkamer en het licht stond fel aan. Ik gaf haar een lange, erotische massage, maar met dat licht en iemand die aan het kijken was, was het lastig. Ik maakte me er druk over en vroeg me af of ik stiekem een kamagrapilletje kon nemen. Uiteindelijk heb ik gevraagd of het licht gedimd kon worden en heb ik een muziekje aangezet. Toen werd het sfeervoller en kwam het vanzelf goed. Gelukkig.  Ze hebben er niks van meegekregen en me nog een keer geboekt.

Je bent nu 43. Tot welke leeftijd denk je dat je dit werk blijft doen?

Zo lang het mooi blijft. Ik weet waar dit gestart is, ik weet niet waar dit eindigt. Het coachen en het seksuele is niet leeftijdsgebonden. Dus het is meer hoe lang ik het zelf leuk vind, hoe lang ik het zelf kan handelen. Als ik met een date de hele dag naar de sauna ga, daarna naar een hotel, waar we blijven slapen, dat is een lange periode. Daar moet ik van bijkomen. Het klinkt ontspannend, maar het is ook intensief. Het vergt iets van jezelf.

Laatst was ik met iemand die nog nooit naar de sauna was geweest en dat een beetje eng vond. Die begeleid ik daarin. Ik heb dat met een parenclub ook wel eens. Dat iemand met mij voor het eerst naar zo’n club wil.

Dat is wel een mooie en veilige manier om dat te doen.

Ja, ze hoeven niet bang te zijn dat ik ineens weg ben. Ik hoor wel eens dat een vrouw met iemand naar een club gaat, en dat die man opeens weg is. Dan sta je daar. Alleen. Bij mij hoeven ze daar niet bang voor te zijn. Als een andere vrouw mij probeert te verleiden: ja, jammer! Ik ben er voor die dame. Kijk, als zij het geil zou vinden om te zien dat ik seks heb met een ander, dan heb ik daar geen moeite mee.

Maar hoe is dat voor jou? Als je iemand die je leuk vind af moet wijzen?

Zo gaat dat in een club. Wat flirten kan, maar het gaat niet verder. Ik ben daar niet voor mijn eigen belang of om seks te halen, ik ben daar om de ander mee op haar reis te nemen. Ik ga voor het menselijk contact. Daar haal ik meer uit dan uit vluchtige seks.

Weet je omgeving van jouw werk?

Er zijn natuurlijk mensen die het niet weten, al schaam ik me er niet voor. De belangrijke mensen in mijn omgeving, mijn ouders en mijn broers, weten het wel. Toen ik het mijn moeder vertelde zei ze “Je moet niet vergeten dat je een relatie hebt, hè!”.  Mijn partner is mijn steun en toeverlaat, dus dat vergeet ik niet.

Mijn omgeving had het niet verwacht – ik heb luchtvaart gestudeerd en wilde vliegtuigmonteur worden -, maar ze vinden het allemaal wel grappig of bijzonder. En ik krijg veel leuke vragen er over; mensen zijn nieuwsgierig.

Wat vind je van de wetgeving in Nederland voor sekswerk?

Ik ben toevallig net bezig met stichting Samen Sterk voor Sekswerk. Het is lastig. Er is natuurlijk nog steeds gedwongen prostitutie en dat moet aangepakt worden. Maar ik vind het ook belangrijk dat er meer bescherming komt voor de mensen die hier wel zelf voor kiezen.

Je kan je bijvoorbeeld inschrijven bij de KvK en dan kan iedereen jouw echte naam en gegevens zien. Dat zou afgeschermd moeten zijn, zodat je je werk veilig kan doen. Nu doe ik mijn werk onder het mom van coaching. Officieel kan ik het alleen maar daar onder doen; als ik het open gooi, zijn al mijn gegevens openbaar.

Ik zie wel dat de stichting goed bezig is. Bijvoorbeeld door te zorgen voor veilige kamers die gehuurd kunnen worden. En verder heeft het veel met acceptatie te maken. We zijn er nog niet.

Wat is het leukste aan gigolo zijn?

Ik kom op plekken en ik doe dingen waar ik niet van verwacht had dat ik er zou komen of ik ze zou doen.  Bijvoorbeeld een luxe verblijf ergens, met heerlijk culinair eten. Of ik klauter ergens in de bossen over hoge touwen en schommelen boven op die toren in Amsterdam. En onlangs had een man mij als verjaardagscadeau aan zijn vrouw gegeven.

En het is altijd spannend. Het is steeds een ontdekking om er achter te komen hoe iemand is en wat ze fijn vindt. Het is bij iedere vrouw anders, zelfs als je “simpel” gezellig naar de film of het strand gaat, als een stel.

En wat is het minst leuke van je werk?

Dat je onderzoekt hoe je jezelf het beste in de markt zet. Het zakelijke, de promotie kant. En de vooroordelen over gigolo’s, dat het van die opgepompte mannen zijn, waardoor mensen een type als ik niet verwachten. Ik hoor dat veel op beurzen. Daar sta ik in mijn stand zodat mensen mij kunnen ontmoeten. Dat vinden ze fijn. Daarom kun je op mijn website altijd zien op welke beurzen ik te vinden ben.

Welke kwaliteiten moet je hebben als gigolo?

Vooral een goed inlevingvermogen, de tijd nemen om te luisteren en gewoon eerlijk zijn. Als ik vind dat iemand om iets kleins lang doorzeurt, zeg ik dat gewoon. Ik probeer een date bagage te geven, waarmee iemand verder kan. Haar opnieuw naar dingen te laten kijken. Ik krijg vaak na een date nog steeds appjes, over dingen die op z’n plek vallen voor iemand. Voor hetgeen wat ik doe, is dat wel het belangrijkste.

Het seksuele deel weet ik ook in te vullen, en een stukje BDSM ook als iemand dat wil. Ik heb zelf het spel nog nooit ervaren, als ontvanger. Ik heb er over gelezen, maar het ervaren is essentieel voor mij. Dus het staat op mijn wishlist om zelf eens met een dominant het spel aan te gaan.

Ik heb dat met bondage, met shibari, ook gedaan. Daarvoor heb ik een lerares die mij af en toe knoopt zodat ik zelf kan voelen wat dat doet. Dan weet ik hoe ik dat bij iemand anders kan doen.

Van een tantradocent, en via workshops en boeken, heb ik geleerd om met de vrouw bezig te zijn en niet met mijn eigen orgasme. Ik vraag altijd aan de vrouw of ze het fijn vind als ik klaarkom. Pas als zij dat fijn vindt, zet ik de knop om en ga ik vrijuit. Ik geniet niet alleen van het klaarkomen, ik geniet er ook van om bijvoorbeeld drie kwartier orale seks te geven. Ik geniet van alles wat er bij komt kijken.

Wie huurt jou in?

De grootste groep is de gescheiden vrouw. En stellen die iets vrouw-gerichts willen. Ik heb een keer een date gehad met een jonge vrouw die blind was. Dat was bijzonder. De gemiddelde leeftijd van de vrouwen varieert van ongeveer 30 tot tegen de 60. Tussen de 40 en 45 komt het meeste voor. Ik heb zelf geen leeftijdsgrens. Voor mij is de klik het belangrijkste.

Hoe weet je of die klik er is?

Als ik naar iemand toe ga, krijgen ze het eerste uur cadeau. En na dat uur kan zij of ik zeggen ‘ik voel ‘m niet’. Dat vind ik essentieel, want het gaat over vertrouwen naar elkaar. Al heb ik nog niet meegemaakt dat het na dat uur afgelopen was. Van tevoren heb je via de app al contact gehad en foto’s gedeeld, dus heb je al een beeld van de ander. De kans is klein dat het in het echt ineens erg tegenvalt.

Maar als ik denk: ‘dit gaat ‘m niet worden’, zal ik daar eerlijk in zijn. Ik kan en wil niet uren lang toneelspelen. Die ander zou dat ook voelen en die heeft dan geen leuke avond. Die kan beter met iemand anders afspreken die het wel voelt.

Kan of wil je het met ieder soort vrouw doen, ongeacht haar uiterlijk of verzorging?

Uiterlijk kan gecompenseerd worden door het innerlijk. Het gaat veel meer om de mens. Hoe voelt het, klikt het? Daar zit het in. Als je een dichtzittend oog hebt, of een scheve lip, dat maakt helemaal niet uit. Het is het complete beeld. De ene heeft dit mooi, de ander dat. In ieder mens zit iets moois en daar kijk ik naar.

Boeken de meeste mensen je eenmalig of vaker?

De meesten komen terug. Sommige dames zie ik al twee jaar, elke zoveel weken. En elke keer is er weer iets nieuws wat ze wil en gaan we op ontdekkingstocht.  Meestal komt de ander met wat ze tijdens de date wil doen. En soms willen ze weten wat er in ‘de Tas van Tom’ zit. Dan zeg ik: “Haal er maar wat uit. Of wil je dat ik er iets uit haal?” Ik heb er op jouw aanraden nu ook Sliquid glijmiddel in zitten, trouwens!

Oh wat goed! Beste glijmiddel ever!

Ja, die zijn super. Dus soms zeg ik:  “Kijk maar in de tas, wat er in zit. Ik laat je wel ervaren hoe het is, of hoe het kan zijn.”

Met touw bijvoorbeeld. Veel mensen hebben daar een pijnlijk idee bij. Maar het kan mooi zijn, zonder dat het pijn doet. Maar wat je ziet, is vaak het pijn-deel.

Of dat nou in de gewone dingen, in BDSM, of in anaal, het gaat altijd om vertrouwen. Zoveel vrouwen hebben nare ervaringen met anale seks. Een ex-partner die het te snel en te hard deed. Ik kan een hele andere ervaring geven. Op een veilige, voorzichtige, fijne manier.

Heb je wel eens een teleurgestelde klant gehad?

Ik probeer iets te bedenken, maar, nee. Ik heb nog nooit iemand gehad die zei dit viel tegen, of het was niet fijn.

Hoe ziet een gemiddelde date met jou er uit?

De eerste date is vaak gewoon aftasten. Kijken of het klikt. We hebben van tevoren via de app al dingen besproken, maar als je samen bent, is het gewoon fijn om een gesprek aan te gaan. Vaak geef ik  een ontspanningsmassage met doeken en veren enzo, van een uur of anderhalf. Om aan elkaar te wennen. Ik vind het heerlijk om een massage te geven, het ontspant ons beiden.  En ik zie haar reactie. Dan pak ik bijvoorbeeld een pinwheel erbij, vind ze het niet fijn, dan leg ik dat weer weg. Het is gewoon even uitproberen. Meestal is het gewoon bij haar thuis met een lekker muziekje aan.

Heb jij het altijd naar je zin?

Ja, ik heb het altijd naar mijn zin. Of ik nou in de sauna zit of naar de film ga. De ene film vind ik natuurlijk leuker dan de ander, maar zelfs bij een niet zo leuke film heb ik het naar mijn zin. Want ik geef iemand iets wat zij fijn vind.

Jij bent een gever, hè?

Ja, ik ben echt, echt een gever. Voor 200%.

Heb je wel eens nee moeten zeggen tegen een verzoek van een klant?

Ja, helemaal in het begin had ik eens een date met een slavin. Zij wilde heel hard geslagen worden, dat ging voor mij te ver. Dat ging zo tegen mijn gevoel in, dat kon ik gewoon niet. Een beetje pijn, plagende pijn, dat kan wel. Maar zoveel pijn, dat vind ik heftig. Ik kan dat niet. Misschien moet ik daar in groeien, maar misschien ook niet.

Zou je onveilige seks hebben voor heel veel geld?

Nee. Gewoon nee.

Heb je tips om een betrouwbare gigolo te vinden of herkennen?

Je hebt twee betrouwbare bureaus  in Nederland waar je een gigolo kan boeken: The Men’s Company en The Society Club. Ik heb overwogen om daar te gaan werken, maar het is heel afgekaderd. Twee uur is echt twee uur. Mijn insteek is anders: ik kijk niet op mijn klok en ik heb dat coaching deel er nog bij. Ik ben niet puur een seksdienst, dus het paste niet bij mij.

Maar zij zijn wel betrouwbaar. Verder heb je sites als sexjobs enzo, maar daar weet je  nooit wat je in huis haalt. Je weet niet wat iemands bedoelingen zijn. Je kent die ander niet, dus je weet het gewoon nooit.

Of mensen kunnen gewoon jou boeken.

Ja, ze kunnen mij zeker boeken!

Dat waren alle vragen. Dankjewel, Tom!

Ik vond het verrassend, Tess, leuk! Dankjewel!

Je kan de site van Tom, met alle info die je nodig hebt, hier vinden.

En vergeet niet in december mijn site goed in de gaten te houden, want er komt een giveaway met een heleboel van mijn favorites

Tess

Tess heeft voordat ze TessTesst.nl begon bijna tien jaar in verschillende seksshops gewerkt en daar leerde ze superveel over alle soorten seksspeeltjes en zo groeide haar interesse voor seksspeeltjes nog verder.

Seksspeeltjes testen vind ze echt superleuk om te doen en ze hoopt dat het jou helpt om een seksspeeltje te kiezen die bij jou past. Maar ook hoopt ze door open en eerlijk te schrijven over sex toys, BDSM, kink en dus ook seks, dat ze een beetje meehelpt het taboe te doorbreken. Waarom zou dit een onderwerp moeten zijn waar we ons voor moeten schamen? Weg met die schaamte! De meeste mensen hebben seks, de meeste mensen masturberen, dus waarom zouden we dat onbesproken laten?

Tess maakt samen met Daphne de podcast Meet the Kinksters.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.