Dame Aer – sextoy review

07-06-2021

Dame is een merk wat ik echt heel tof vind. Hun toys zijn over het algemeen mooi, goed en origineel. En ze hebben iets liefs over zich. Ik vind de Dame toys vaak heel geschikt als eerste seksspeeltje. Nu is er de Dame Aer, een luchtdruk toy. Dame kon natuurlijk niet achterblijven, want luchtdruktoys zijn hét op ’t moment. Ik kreeg de Dame Aer van Dame zelf.

Specs

Materiaal: Siliconen
Oplaadbaar: Ja
Standjes: 5 standjes en 5 patronen
Waterproof: Ja
Verkoopprijs: 82 euro, hier bij bol.com
Is ’t wat? Lief & lekker, maar ik wilde een beetje meer power.

Mijn eerste indruk van de Dame Aer

De dame aer ligt naast een lipstick en is niet zoveel langer. De dame aer ligt in mijn hand. Hij is net iets langer dan mijn vingers.

Ik kreeg de Dame Aer helaas zonder verpakking opgestuurd. De verpakkingen van Dame vind ik best wel tof, vooral omdat ze zo’n eigen stijl hebben. Als je benieuwd bent hoe die er uit zien, check dan even bijvoorbeeld mijn review over de Dame Pom.

De Dame Aer heeft een heel mooi lavendel kleurtje. Past voor mij helemaal bij de naam en de feel van deze sextoy. Het siliconen voelt lekker zacht en glad aan en hij ligt gelijk al lekker in mijn hand. Hij doet me wel erg aan de We-Vibe Melt denken. De vorm van de toy en het tuutje komt best wel overeen met de Melt. Nu is de We-Vibe Melt één van mijn favoriete luchtdruktoys, dus het is op zich geen verkeerd seksspeeltje om mee geassocieerd te worden, denk ik. Tegenwoordig zie je ook wel echt heel veel merken die zich laten ‘inspireren’ door andere merken wat betreft hun ontwerpen.

Wat is er nou zo leuk aan een luchtdruktoy?

De knopjes van de dame aer Close-up van het tuutje van de dame aer

Misschien weet je wel dat Womanizer altijd de term ‘pleasure air technology’ gebruikt voor hun luchtdruktoys. Nou. De Dame Aer werkt dus met, I kid you not, ‘pressure air technology’. Ik heb er smakelijk om gelachen.

Maar, ik ga er de laatste tijd vaak een beetje aan voorbij in mijn reviews over luchtdruk seksspeeltjes, maar het lijkt me wel interessant om het nog even te hebben over dit fenomeen. Want niet iedereen is natuurlijk zo up to date over wat er hot is in sextoyland. Dus ik kan me heel goed voorstellen dat je misschien nog niet weet wat een luchtdruktoy überhaupt is.

Een luchtdruktoy heeft altijd een tuutje, dit tuutje plaats je om de clitoris en dan wordt deze door middel van luchtdruk, of veranderingen in de luchtdruk eigenlijk, gestimuleerd. Het is dus niet zo dat zo’n seksspeeltje gewoon aan je clitoris zuigt. Er ontstaat wel een beetje een vacuüm in het tuutje, omdat de veranderingen in luchtdruk eigenlijk een soort zuigen en blazen veroorzaken.

Je clitoris wordt dus gestimuleerd zonder aanraking, en dat voelt heel vreemd. De eerste paar keren voelde ik er maar weinig van. Sommige mensen hebben een paar keer nodig om aan het gevoel te wennen. Anderen krijgen gelijk héél snel een orgasme van deze stimulatie. Het verschilt een beetje per persoon, en per lichaam, hoe dat gaat. Veel mensen vinden luchtdrukstimulatie helemaal geweldig, maar natuurlijk niet iedereen. Dat kan ook niet, want er is geen seksspeeltje dat iedereen kan bevredigen. Dat zou wel makkelijk zijn!

De Test van de Dame Aer

Ik heb de dame aer in mijn hand en hou 'm boven een 3d geprinte clitoris De dame aer naast de we-vibe melt. Ze liggen op hun zijkanten en je ziet het van bovenaf.

Normaal kijk ik altijd even eerst in de gebruiksaanwijzing voor ik ga testen, maar die had ik van de Dame Aer dus niet. Nee, grapje. Eigenlijk vind ik dat ik dit moet doen, maar negen van de tien keer doe ik dit gewoon niet. Maar nu had ik geen gebruiksaanwijzing, dus nu lag het een keer niet aan mij. Dat je het even weet. Maar een seksspeeltje is over het algemeen geen rocket science. Tenzij je de Lora DiCarlo Osé 2 hebt, die komt daar wel een beetje in die buurt. Dus ook zonder gebruiksaanwijzing lukte het wel, ik ben tenslotte een pro.

De knopjes van de Dame toys zijn altijd best apart. Anders dan bij andere sextoys in elk geval. Ik vind ze wel prettig. Ik kan ze goed voelen en ik voel ook duidelijk verschil tussen de knopjes. Dat vind ik altijd wel handig, want niks zo storend dan per ongeluk op een verkeerd knopje drukken als je net lekker bezig bent.

De luchtdrukstimulatie van de Dame Aer voelt heel lekker en lief. En stimulerend. Luchtdrukstimulatie werkt bij mijn clitoris eigenlijk altijd heel goed. De stimulatie van de Aer voelt wel iets zachter dan bijvoorbeeld de stimulatie van de We-Vibe Melt of de Satisfyer Curvy 1+. Wanneer je luchtdruktoy (of sowieso seksspeeltjes) al snel te heftig vind, denk ik dat je een hele goede hebt aan de Dame Aer. Maar ik hou juist van véél stimulatie, dus ik bleef wel een beetje verlangen naar meer. Meer power!

De stimulatie van de Dame Aer

De dame aer ligt op de zijkant, van bovenaf gezien. Je ziet de kant met de knopjes van de dame aer, van bovenaf gezien.

De lagere standjes geven een wat andere stimulatie dan de hogere standjes. Je kan het ook horen, want bij de lagere standjes is het geluid vergelijkbaar met een motor van een auto die net opstart. Het voelt diep en traag. Dat vind ik lekker. Maar hoe harder je de Dame Aer zet, hoe sneller het gaat. Waardoor het niet meer zo erg voelt als losse pulsjes, maar als één geheel. En het voelt op de een of andere manier ook iets lichter. Net zoals vibrators vaak wat meer buzzy worden in hardere standjes.

De patronen van de Dame Aer

De dame aer hangend tegen de kop en schotel Mijn pink in het tuutje van de dame aer

Hoewel ik dus liever iets meer stimulatie wilde, vond ik het gevoel van de Dame Aer wel heel aangenaam. Ik kan er wel van klaarkomen. En nu had ik dus niet de gebruiksaanwijzing gelezen, maar gelukkig kwam ik er toch achter dat de Dame Aer ook luchtdrukpatronen heeft. En ik word héél blij van luchtdrukpatronen! Vibratiepatronen doen me niet zoveel, maar luchtdrukpatronen zijn wel helemaal awesome hoor! De nieuwste Satisfyer luchtdrukstimulators hebben via de app ook patronen, maar gewoon met de knopjes niet. Dus de Dame Aer is eigenlijk de eerste luchtdrukstimulator met patronen die via de knopjes te gebruiken zijn! Whooohoo! (Ja, ik weet dat de Lelo Sona dat ook kan, maar die doet alsof ‘ie je door middel van sonische golven stimuleert én kan je clitoris verwonden, dus die telt niet meer mee.)

Maar goed, er zijn dus vijf patronen! Wanneer je op het powerknopje drukt, kan je door de patronen heen klikken. En ik vind ze lekker! Ik vind luchtdrukpatronen echt super stimulerend, mijn clitoris gaat daar heel lekker op. Dus ik werd hier wel heel erg blij van. Alsnog jammer dat ‘ie niet harder kon, maar ik vind de Dame Aer wel echt leuk. En lekker.

Conclusie

De Dame Aer is een schattige, kleine luchtdrukstimulator die het heel lekker, maar niet heel hard doet. Wanneer je veel stimulatie nodig hebt, kan je beter voor een sterkere luchtdrukstimulator gaan, zoals de We-Vibe Melt of de Satisfyer Curvy 1+. Maar anders is dit gewoon een hele fijne sextoy. Hij ligt lekker in de hand, de knopjes werken makkelijk én hij heeft luchtdrukpatronen. En dat is op dit moment nog vrij uniek voor een luchtdrukstimulator. Dus yay voor Dame!

Je kan de Dame Aer hier bestellen bij bol.com voor 82 euro

Tess

Tess heeft voordat ze TessTesst.nl begon bijna tien jaar in verschillende seksshops gewerkt en daar leerde ze superveel over alle soorten seksspeeltjes en zo groeide haar interesse voor seksspeeltjes nog verder.

Seksspeeltjes testen vind ze echt superleuk om te doen en ze hoopt dat het jou helpt om een seksspeeltje te kiezen die bij jou past. Maar ook hoopt ze door open en eerlijk te schrijven over sex toys, BDSM, kink en dus ook seks, dat ze een beetje meehelpt het taboe te doorbreken. Waarom zou dit een onderwerp moeten zijn waar we ons voor moeten schamen? Weg met die schaamte! De meeste mensen hebben seks, de meeste mensen masturberen, dus waarom zouden we dat onbesproken laten?

Tess maakt samen met Daphne de podcast Meet the Kinksters.

1 Reactie

  1. Deze vergelijking is precies wat ik nodig had! Heb ooit naar aanleiding van jouw review de Womanizer Duo gekocht en whoehoe, die is fijn. De We-Melt lijkt me dan ook beter bij mij passen dan de Aer.

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.