Curve Monique Bra & High Waisted Gartered Panty

29-04-2019

Lingerie review door Tess: Curve Monique Bra & High Waisted Gartered Panty

Ja mensen, de struggle continues. Tess op zoek naar mooie plus size lingerie. Eerder testte ik al twee setjes van het merk Curve. En nu kreeg ik het Curve Monique setje opgestuurd van Megan van Easytoys. Op de foto ziet dit setje er super tof uit, dus ik hoopte dat het mij ook zo mooi zou staan.

Plus size reality check

Curve monique bra & high waisted gartered panty Curve monique bra & high waisted gartered panty

Er is natuurlijk een reden waarom ik geen plus size model ben. Oke, misschien wel meer dan één. Maar die modellen die Curve gebruikt op hun verpakkingen, die zijn zó strak en hebben zo’n gladde huid. Nooit hebben ze een putje hier of een rolletje daar. Nou, ik heb dat dus wel. To the max. Dus het is altijd afwachten hoe de reality check uitpakt als ik zo’n plus size lingerie setje aantrek. Best wel spannend vind ik het altijd.

Ik probeer helemaal body positive te zijn, maar dat is lang niet altijd makkelijk. Ik bedoel, yay voor plus size modellen. Ik vind het echt belachelijk als plus size lingerie (of kleding) op een niet plus size model geshowd word. En natuurlijk zijn er mensen met plus size lijf die zo strak zijn. Die zo’n platte buik hebben. En zo’n gladde huid. En geen rolletjes. Maar er zijn natuurlijk vooral heel veel plus size lijven die al die dingen wel hebben. Ik vind het soms best lastig om te zien dat zelfs de plus size modellen dan ook nog zo eenzijdig zijn.

Hoe zal het staan?

Als ik dan zelf zo’n lingerie setje aanpas en mijn look lijkt in niks op de look die ik op het doosje zag, dan kan het best wel eens lastig zijn om mijn body positive houding vast te houden. Maar ik snap ook wel dat ze het setje natuurlijk zo voordelig mogelijk willen laten uitkomen, met het oog op het huidige schoonheidsideaal. Dus nou ja. De verpakking laat zien hoe het setje kan zitten. Alleen als je zo’n figuur hebt als ik, is het dus echt nog afwachten hoe het staat.

De BH van de Curve Monique plus size lingerie set

Curve monique bra & high waisted gartered panty Curve monique bra & high waisted gartered panty

De BH van het Curve Monique setje heeft beugels. Yay! Vaak zitten er geen beugels in plus size lingerie, omdat het bij verschillende (cup)maten moet passen. Het Monique setje is, net als de andere Curve setjes, te krijgen in de maten 1/2XL en 3/4XL. Ik had de 3/4XL. Ik kan me voorstellen dat het lastig is om te bepalen hoe groot je zo’n BH dan maakt. Want dat je een grote maat hebt, zegt natuurlijk nog niks over of je ook grote borsten hebt. En als je wel grote borsten hebt, maakt het ook nogal uit of je een D cup hebt of een F cup bijvoorbeeld.

Verlengde BH met dubbele bandjes

Curve monique bra & high waisted gartered panty Curve monique bra & high waisted gartered panty

Maar de BH ziet er wel echt mooi uit, de stof voelt ook fijn. Het stukje kanten stof naast de cups voelt heel stevig, dat vind ik fijn. Als daar een heel rekbaar stofje zit, vind ik dat meestal niet zo mooi zitten. De stof aan de achterkant biedt dan weer wel genoeg rek om comfortabel te zitten. Dat zit dus echt goed in elkaar en ik denk (hoop) dat ze hier echt over hebben nagedacht.
De BH bandjes beginnen met een dubbel stukje. Staat super sexy. Op de foto dan, want in het echt vond ik die een beetje tegenvallen. Het leek een beetje raar genaaid en ook het gebruikte elastiek deed nogal goedkoop aan.

Onder de cups zit ook nog een stukje kanten stof met daaronder een elastieken band. Ik weet eigenlijk niet hoe je zo’n ‘lange’ BH noemt, maar ik vind het wel mooi. Het heeft iets van een topje weg zo. Een elastieken band ben ik dan weer niet zo’n fan van.

De slip van het Curve Monique Plus Size Lingerie setje

Curve monique bra & high waisted gartered panty Curve monique bra & high waisted gartered panty

De slip is dus een high waist slip en ik hou daar van! Ik vind dat meestal heel sexy staan. De bovenkant van de slip is ook van kant. De stof lijkt hetzelfde als het kant op de BH, maar dit kant is duidelijk zachter en meer rekbaar. De onderkant van de slip is van zachte, rekbare stof. Helemaal prima, alleen zit er een elastieken band op de plek waar het kant overgaat in de niet doorzichtige stof. Ook aan de boven rand van de slip zit zo’n elastieken band. De plus size Curve slip is ook voorzien van vier jarretelbandjes, die je er ook af kan halen.

De test

Curve monique bra & high waisted gartered panty Curve monique bra & high waisted gartered panty Curve monique bra & high waisted gartered panty

Inmiddels had ik geen idee meer wat ik kon verwachten van dit setje, dus ik besloot het maar gelijk aan te trekken. De BH bleek te groot voor mijn D cup. Ik kon mijn hele hand er nog bij kwijt en dan nog zat het niet strak. Ik voelde me een beetje een zeemeermin, de cups zaten als een soort schelpen om mijn borsten. Maar dit was toch niet helemaal de look die ik bij dit plus size Curve lingerie setje in gedachten had. Met de dubbele elastieken bandjes boven mijn borsten kwam het wel goed, want die bleken best wel oké te zitten. Maar het stuk onder de BH bleef alleen netjes zitten zolang ik netjes rechtop bleef staan. Als ik wat bewoog of ging zitten, rolde dit stukje gewoon op. Voelt niet sexy kan ik je vertellen.

Slecht idee was een understatement

Curve monique bra & high waisted gartered panty Curve monique bra & high waisted gartered panty

En dan de slip. De slip die me zo mooi leek. Echt, ik moet gewoon even zoeken naar woorden om mijn gevoel bij deze slip te omschrijven. Weet je, ik denk dat als ze mij voor de productie van dit setje als pasmodel hadden gebruikt, dat dit setje er niet gekomen was. Deze slip is zo niet charmant. Die elastieken band, net boven je kruis, dat leek me al een slecht idee. Maar toen ik deze hight waisted slip aan had, zag ik pas echt goed dat een slecht idee echt een understatement is. Als je geen strakke buik hebt, is dit dus precies een plek waar je géén elastieken band (of naad of wat dan ook) wil hebben. Gewoon niet. Doe het niet. Met al mijn body positivity kan ik het gewoon echt niet voor elkaar krijgen om me fijn te voelen in deze slip. Het legt zo precies de nadruk op mijn dikke, ronde buik. Ik voelde me weer even zwanger, qua look.

Te hoge verwachtingen?

Curve monique bra & high waisted gartered panty Curve monique bra & high waisted gartered panty Curve monique bra & high waisted gartered panty

Het kant is dus lekker zacht en flexibel, maar geeft daardoor ook helemaal geen steun. Nu ben ik echt niet voor corrigerend ondergoed, maar er is denk ik ook wel een soort middenweg. Een hoge slip die gewoon wel iets van steun geeft, zonder ervoor te zorgen dat je niet meer kan ademen. Maar oké, deze hele set kost nog net geen 65 euro. Dus voor dat bedrag kan je dat misschien ook niet verwachten.

Maar ik verwacht wel dat een sexy lingerie setje me sexy laat voelen. Ik ben plus size. Dit is  een plus size lingerie set. Dus nou ja, ik had er in elk geval een ‘oké best leuk’-gevoel bij verwacht. Maar zelfs dat kreeg ik niet. Als ik de foto’s zie, vind ik het nog meevallen. Maar in het echt kon ik eigenlijk niet wachten om het setje zo snel mogelijk uit te trekken.

Conclusie

Ik heb het gewoon later nog eens gepast, om te kijken of het echt zo vreselijk was als ik in mijn herinnering had. En dat was het. Dit setje is geen succes voor mij. Ik denk dat deze set vooral tof staat bij plus size mensen die zo strak zijn als het model op de verpakking. Of voor mensen die juist heel erg fan zijn van dikke ronde buiken. Maar hier verdwijnt het achter in mijn kast.

Je kan het Curve Monique plus size lingerie setje hier bestellen bij Easytoys voor 64,95

Tess

Tess heeft voordat ze TessTesst.nl begon bijna tien jaar in verschillende seksshops gewerkt en daar leerde ze superveel over alle soorten seksspeeltjes en zo groeide haar interesse voor seksspeeltjes nog verder.

Seksspeeltjes testen vind ze echt superleuk om te doen en ze hoopt dat het jou helpt om een seksspeeltje te kiezen die bij jou past. Maar ook hoopt ze door open en eerlijk te schrijven over sex toys, BDSM, kink en dus ook seks, dat ze een beetje meehelpt het taboe te doorbreken. Waarom zou dit een onderwerp moeten zijn waar we ons voor moeten schamen? Weg met die schaamte! De meeste mensen hebben seks, de meeste mensen masturberen, dus waarom zouden we dat onbesproken laten?

Tess maakt samen met Daphne de podcast Meet the Kinksters.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.