Cottelli Plus Size Kruisloze Body met Kant

07-10-2019

Lingerie review: Cottelli Plus Size Kruisloze Body met Kant

Vroeger dacht ik altijd dat als je dik was, je beter geen body’s kon dragen. Maar nu weet ik beter. Ik draag lekker wat ik leuk vind. En ik vind sommige body’s echt wel leuk! Het is wel altijd een beetje een zoektocht hoor, maar dat geld voor alle plus size lingerie vind ik. Van Mark van Euphoria kreeg ik deze Cottelli Plus Kruisloze Body met Kant. Een body die ik zelf nooit zou uitzoeken, dus ik was heel benieuwd hoe ‘ie me zou staan. Eerder testte ik al eens drie setjes van Cottelli, waar ik sommige items nog steeds regelmatig van draag.

Cottelli plus size lingerie

Cottelli plus size kruisloze body met kant Cottelli plus size kruisloze body met kant

Cottelli vind ik altijd wel een fijn merk. Het is een Duits merk en de maten vallen vaak wat aan de ruime kant. Er is nu een speciale Cottelli Plus lijn, met grote maten. En wat ik ook fijn vind, deze body komt gewoon in cupmaten. Die van mij is maat 95D.

Alle lingerie van Cottelli zit in doosjes. Zwarte doosje met daaromheen een sleeve. Op de sleeve zie je een foto van het setje, gedragen door een sexy model. Vrij cliché, meestal blond, goed gevormd en grote borsten. Ik zou dit merk nog een beetje leuker vinden als ze wat leukere foto’s op de verpakking zouden doen.

 Body met trucjes

Cottelli plus size kruisloze body met kant Cottelli plus size kruisloze body met kant

Deze kruisloze body is niet zomaar een body, maar hij kan kunstjes. Dat zie je wel vaker bij lingerie van Cottelli. In dit geval heeft de body halve cups, waar dus je tepels bovenuit komen. Maar over die cups, zitten nog extra lapjes stof, die dus wel je hele borst bedekken. De onderkant van de kruisloze body is een string, maar dit stukje stof kan je er ook vanaf halen. De body heeft aan de onderkant ook nog twee extra bandjes, die blijven er wel aan zitten. Anders was het natuurlijk ook geen body meer, maar een corselet. Wat op zich ook leuk was geweest.

Ik zou ‘m zelf niet uitzoeken

Cottelli plus size kruisloze body met kant Cottelli plus size kruisloze body met kant

De body is van doorzichtige stof, met daarop versieringen van een soort fluweel. Ik zou zelf nooit een body uitzoeken die grotendeels doorzichtig is. Ik ben heel erg bezig met body positivity, fat acceptance, leren houden van mijn lichaam. Maar dat is een proces. Een vrij lang proces, geloof ik. Ik vind mijn buik niet mooi, ik weet niet of er ooit een moment gaat komen waarop ik mijn buik (elke dag) wel mooi zal vinden. Maar nu is dat meestal niet zo dus. Dus zelf zou ik geen body uitkiezen die helemaal doorzichtig is bij mijn buik. Zeker niet met dat losse string deel, wat een stukje buik ook nog echt bloot laat. Ook al vind ik deze body dus wel echt mooi.

Des te groter was mijn verbazing toen ik de body aanhad en in de spiegel keek. Ik vond ‘m gewoon echt best wel leuk staan! Natuurlijk had ik wel wat onzekerheden in mijn hoofd, maar ik werd er toch best wel blij van.

Comfy body

Cottelli plus size kruisloze body met kant Cottelli plus size kruisloze body met kant Cottelli plus size kruisloze body met kant

Wat me ook opviel was hoe lekker de body zit. Het aandoen is even een beetje lastig, omdat het ene deel van de bh-sluiting heel kort is en verder niet meegeeft omdat je de body dan al aan hebt. En dan moet je nog zorgen dat de bandjes goed afgesteld zijn, je hebt per kant twee bandjes, en het extra lapje stof moet goed over je borst zitten. Maar als alles zit, dan zit deze kruisloze body echt super lekker. De stof is zo fijn zacht en rekbaar. Het sluit allemaal goed aan en het is gewoon super comfortabel. En het staat leuk. Dat maak ik niet vaak mee.

Het fluwelen werkje net onder de borsten vind ik heel tof. Dat breekt het geheel een beetje. En het voelt lekker zacht. Dat vind ik leuk.

Elastiekjes

Cottelli plus size kruisloze body met kant Cottelli plus size kruisloze body met kant

Wat ik minder fijn vind aan deze kruisloze body, is de onderkant. Ik vind het jammer dat het string gedeelte los is en je daar dus een opening ziet, waar de body ophoudt en de string begint. Ook vind ik dat lapje stof wel heel klein voor een plus size body en het elastiekje wat tussen je benen doorloopt vind ik ook niet mooi. De body is verder echt mooi, maar dat elastiekje, en ook de twee extra elastiekjes die aan de body vast zitten, komen echt heel goedkoop over. Ik begrijp dat het op deze manier misschien makkelijker past bij verschillende lichaamstypes, maar toch had ik dit liever anders, mooier afgewerkt gezien. Er zijn ook kruisloze slipjes die niet uit elastiekjes bestaan. Als het gewoon één geheel was, met opening, had ik het leuker gevonden. Maar, ik moet zeggen, als ik ‘m aan heb, vind ik het er niet heel raar uitzien.

Knoopjes 

Cottelli plus size kruisloze body met kant Cottelli plus size kruisloze body met kant

Je kan de string en de extra stukjes stof bij de bh er afhalen door gewoon de knoopjes open te maken. De string heeft aan beide kanten een lusje, die om de knoopjes op de body zitten. De lapjes stof bij de bh hebben een soort geschulpt randje wat eigenlijk allemaal lusjes zijn, Die kan je met vier knoopjes onder de cups los en vast maken. Wanneer je de lapjes er af hebt, zie je dus nog wel de knoopjes onder de cups, maar ik vind dat niet lelijk. De knoopjes zijn gewoon zwart en zitten netjes op gelijk afstand van elkaar dus het is net een extra versiering. Je hebt overigens dan dus nog maar gewoon twee bandjes, in plaats van vier.

Conclusie

Ik word toch wel een beetje onzeker van al die doorzichtige stof, maar ik ga deze body zeker vaker dragen. Hij zit lekker en hij staat leuk. Ik vind het leuk dat ‘ie multifunctioneel is, dat ik ‘m cuploos en kruisloos kan dragen als ik dat wil. Maar met de extra stof over de cups en de string er aan vind ik ‘m ook gewoon heel mooi. Alleen de bandjes aan de onderkant niet zo, maar die vallen niet heel erg op. Zeker wel een aanrader dus, deze Cottelli Plus Kruisloze body.

Je kan de Cottelli Plus Kruisloze Body met kant hier bestellen bij Euphoria voor 59,95

In kleinere maten heb je ook een Cottelli Kruisloze body met kant, die er heel erg op lijkt en ook erg mooi is. Die vind je hier bij Euphoria voor 39,95.

Tess

Tess heeft voordat ze TessTesst.nl begon bijna tien jaar in verschillende seksshops gewerkt en daar leerde ze superveel over alle soorten seksspeeltjes en zo groeide haar interesse voor seksspeeltjes nog verder.

Seksspeeltjes testen vind ze echt superleuk om te doen en ze hoopt dat het jou helpt om een seksspeeltje te kiezen die bij jou past. Maar ook hoopt ze door open en eerlijk te schrijven over sex toys, BDSM, kink en dus ook seks, dat ze een beetje meehelpt het taboe te doorbreken. Waarom zou dit een onderwerp moeten zijn waar we ons voor moeten schamen? Weg met die schaamte! De meeste mensen hebben seks, de meeste mensen masturberen, dus waarom zouden we dat onbesproken laten?

Tess maakt samen met Daphne de podcast Meet the Kinksters.

1 Reactie

  1. Wat een leuke body! Fijn dat er ook goede plussize lingerie te krijgen is. Bij zaken als Christine le Duc word ik toch altijd een beetje verdrietig.

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.