Cottelli Collection Plus Babydoll

02-03-2020

Plus Size Lingerie review: Cottelli Collection Plus Babydoll

Nog niet zo lang geleden schreef ik over de rode babydoll van Lovehoney. Die was best leuk, maar ik was niet super enthousiast. Nu was dat de eerste babydoll die ik ooit droeg, dus ik was benieuwd of een andere babydoll mij misschien beter zou bevallen. Van Megan van Easytoys kreeg ik de Cottelli Collection Plus Babydoll. Ook een rode babydoll, maar toch weer een heel ander model.

De verpakking

De voorkant van de verpakking van de cottelli plus babydoll. Een plus size model heeft de babydoll aan en hij staat haar best oké. De achterkant van de verpakking. Je ziet het model met de babydoll aan, van de voorkant en achterkant. Naast de sleeve ligt het doosje.

Zoals altijd bij lingerie van het merk Cottelli Collection, zit ook deze rode babydoll in een doos met daaromheen een sleeve. Op de sleeve zie je een foto van een plus size model (dit is de plus size collectie van Cottelli) met de babydoll aan. Op de achterkant zie je nog een extra foto en ook een foto van de achterkant van het jurkje. Dat vind ik altijd wel fijn, want zeker bij ‘sexshop-lingerie’ wil ik graag weten hoe de achterkant er uit ziet. Vaak is de achterkant heel open en dat moet je maar net mooi vinden.

De juiste maat

Het bovenste deel van de babydoll Het labeltje in de babydoll. Je ziet dat maat 2xl maat 52/54 is.

Deze plus size babydoll is er in de maten L t/m 4XL. Cottelli is een Duits merk en valt vrij ruim. Zeker in de plus size serie, valt het allemaal wel echt groot. Ik kreeg eerst een 4XL, normaal zou dat wel zo’n beetje mijn maat zijn, maar die was echt véél te groot. Nu heb ik een 2XL gekregen, maar ik denk dat XL ook gepast had.

Ik heb best goede ervaringen met het merk Cottelli, dus ik dacht dat deze rode babydoll me vast beter zou staan dan de Lovehoney babdydoll. Maar, spoileralert, ik had het mis. Heel erg mis. Hoewel ik niet super tevreden was over mijn eerste rode babydoll, vond ik ‘m best wel cute. Hij zat niet helemaal mooi, maar hij stond wel leuk. Deze Cottelli Collection Plus Babydoll daarentegen, staat me niet. Gewoon echt niet.

#bopo

Ik zit op bed op mijn knieën en draag de babydoll. Je ziet dat hij niks doet voor mijn borsten. Ik lig op mijn rug op bed, met de babydoll aan, en heb mijn benen omhoog. De babydoll biedt geen steun aan mijn borsten.

Natuurlijk heb ik wel vaker lingeriesetjes ontvangen waar ik niet heel blij van werd. Maar vaak was er nog wel iets wat ik er dan leuk aan vond. Maar deze babydoll vind ik me gewoon zó slecht staan, dat ik me gewoon echt in allerlei bochten moest wringen (en m’n boobs echt moest helpen) om nog een beetje leuke foto’s te maken. Op de twee foto’s hier boven deed ik dat niet en kan je dus goed zien hoe hij valt als je verder geen moeite doet.

Bodypositive zijn is een proces, maar over het algemeen ben ik best oké  met mijn lichaam. Maar niet als ik deze Cottelli babydoll aan heb. Iedereen heeft wel dingen aan zijn of haar lichaam die je liever net anders zou zien. Zo zou ik heel graag willen dat mijn borsten iets dichter bij elkaar stonden. Veel bh’s geven dat effect ook, je borsten worden vaak een beetje omhoog en naar elkaar toe geduwd. Love it, echt! Maar deze babydoll doet het tegenovergestelde: hij duwt je borsten uit elkaar.

Wat doe je met m’n boobs?

Ik zit op bed en draag de babydoll en kijk niet blij. Je ziet de twee cups van de babydoll en dat er een stukje zit tussen de twee driehoekjes stof.

Het bovenste deel van deze Cottelli babydoll zit zo in elkaar dat er wat extra ruimte tussen de cups (of eigenlijk meer driehoekige lapjes stof) zit. Als ik mijn borsten goed in de ‘cups’ leg, worden ze nog net even iets verder uit elkaar geduwd dan dat ze normaal al hangen. En ze worden ook een beetje plat geduwd. En dat wil ik niet.

Onder de cups loopt een randje. Dat randje hoort dan natuurlijk netjes onder je borsten te zitten. Maar daar blijft het helemaal niet zitten. Waardoor dat randje meestal dus net op de onderkant van m’n borsten zit. Daar hoort het niet. Staat gek, zit irritant.

Dat randje is eigenlijk een dubbel randje. En als je er zo naar kijkt, ziet dat er leuk aan. Tot je het aan hebt. Dan zit dat allemaal helemaal niet meer zo mooi en netjes. Zeker aan de zijkant van mijn lichaam, op de plek waar de cups net ophouden, daar deukt dat gewoon heel snel in. En dat staan dan ook weer lelijk.

Waar moeten je tepels?

Ik lig op bed op m'n zij en draag de cottelli babydoll Ik zit op mijn knieën op bed, je ziet me vanaf de zijkant en je ziet mijn rug en billen in de babydoll. Daar onder draag ik hold-up kousen en rode hoge hakken.

Nu dacht ik in de eerste instantie ook dat het de bedoeling was dat je tepels zo’n beetje achter het strikje zouden zitten. Maar toen ik goed keek op de foto van het model, is dat dus niet zo. Ik dacht dat het model de babydoll gewoon verkeer aanhad, omdat ze misschien geen tepels op de foto wilden laten zien. Maar toen ik het er over had met Luna van Climaximaal, zei zij ook dat het wel zo hoorde. Dat het de bedoeling is dat je het strikje dan open maakt en het dan een soort uitpak-verrassingseffect is, dat je dán pas je tepels ziet.

Verrassing! Of niet.

Ik lig op mijn buik op bed en draag de babydoll, waar je niet heel veel van ziet. Beter dus. Ik lig naakt op bed met mijn handen voor mijn borsten. De cottelli babydoll ligt naast me op bed, waar 'ie er het beste uit ziet.

Persoonlijk vind ik het zien van een tepel niet echt een verrassing, maar ik snap het idee wel en ik snap ook dat dit voor andere mensen misschien wel heel tof is. Ik heb denk ik gewoon teveel tepels gezien om daar nog heel enthousiast over te worden. Ik word bijvoorbeeld ook niet warm van een stripper. Het sexy dansen op zich vind ik wel leuk en spannend, maar om zo ‘moeilijk’ te doen om een naakt lichaam te tonen, duurt me gewoon te lang. Ik zie op de feestjes waar ik regelmatig heen ga al zo vaak naakte lichamen, dat dat niet per se meer iets is waar ik echt zo naar uitkijk dat ik daar dan heel lang op wil wachten. Ik heb denk ik gewoon een andere smaak in dingen die ik opwindend vind.

Maar goed, je hebt dan dus een strookje borst zichtbaar in deze Cottelli babydoll. Bij het model op de verpakking vind ik dat wel leuk staan, maar bij mezelf vond ik het eigenlijk gewoon gek staan. Alsof mijn borst ergens uit komt waar het er niet uit hoort te komen. Vooral ook omdat mijn borsten toch al niet lekker in het bh-gedeelte van de babydoll hingen, vond ik het gewoon niet mooi of sexy.

Te grote omvang

Close-up van de achterkant van de cottelli babydoll waarbij je de bh-sluiting ziet met drie rijen haakjes. Close-up van het kant van de bovenkant van de babydoll

Wat ik ook vreemd vond, is dat ik de babydoll zo over mijn hoofd kan aantrekken, zonder de haakjessluiting van het bh-deel open te maken. Terwijl die op de strakste stand stond. De omvang lijkt me echt te ruim. Als ik naar de cups kijk, denk ik dat de maat op zich wel oké is voor mij, maar de omvang is dus echt te groot. En dat terwijl ik dus best breed ben. Ik draag meestal bh-maat 95D, dus ik heb een ruime omvang. En dat deze omvang bij maat 2XL dan nog ruimer is dan dat, is vreemd. Ik moet wel zeggen dat ik pas in het labeltje van de babydoll zag dat maat 2XL overeen komt met maat 52/54. Dat is wel groter dan ik had gedacht bij 2XL en bij nader inzien zou ik dan ook nog een maat kleiner gevraagd hebben.

Wat ik wel leuk vind aan de Cottelli babydoll

Ik heb mijn hand onder het eerste laagje van de babydoll, zodat je ziet dat één laagje stof vrij doorzichtig is Ik heb mijn hand onder de twee laagjes stof van de babydoll, zodat je ziet dat het zo bijna niet meer doorzichtig is

De onderkant van de babydoll was op zich wel prima. Die twee laagjes stof geven wel een leuk effect en daardoor is het ook niet te doorzichtig. Dat vind ik zelf fijn, want mijn buik is ook niet een lichaamsdeel wat ik heel graag in de spotlight zet. Dus dat de stof daar dan niet super doorzichtig is, ben ik wel tevreden mee. Het is toffer om dan twee laagjes mooie, fijne stof te hebben, dan één laagje van dikkere stof. Hierdoor is de Cottelli babydoll nog wel lekker flowy. Maar een babydoll met een mooie onderkant, maar hele lelijke bovenkant, is alsnog lelijk, vind ik.

Conclusie

Deze Cottelli Collection Plus Babydoll was helemaal niet wat ik verwacht had. Ik vind de manier waarop het bh-deel van de babydoll gemaakt is helemaal niet geschikt voor plus-size lingerie. Wanneer je plus-size bent en wat kleinere, stevige borsten hebt, zit deze babydoll misschien wel mooi, al denk ik dat de omvang dan ook echt te groot zal zijn.

Ik vond het een teleurstelling en voelde me echt zo niet sexy of mooi toen ik deze babydoll aan had. Cottelli heeft heel veel andere lingerie die ik wel heel tof vind. Het openkruis broekje uit deze gecombineerde review is één van mijn favoriete lingerie items. Maar deze babydoll zou ik vooral overslaan.

Je kan de Cottelli Collection Plus Babydoll hier bestellen bij Easytoys voor 49,95 (maar hij is op dit moment in de aanbieding voor 41,98)

 

Tess

Tess heeft voordat ze TessTesst.nl begon bijna tien jaar in verschillende seksshops gewerkt en daar leerde ze superveel over alle soorten seksspeeltjes en zo groeide haar interesse voor seksspeeltjes nog verder.

Seksspeeltjes testen vind ze echt superleuk om te doen en ze hoopt dat het jou helpt om een seksspeeltje te kiezen die bij jou past. Maar ook hoopt ze door open en eerlijk te schrijven over sex toys, BDSM, kink en dus ook seks, dat ze een beetje meehelpt het taboe te doorbreken. Waarom zou dit een onderwerp moeten zijn waar we ons voor moeten schamen? Weg met die schaamte! De meeste mensen hebben seks, de meeste mensen masturberen, dus waarom zouden we dat onbesproken laten?

Tess maakt samen met Daphne de podcast Meet the Kinksters.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.