Cosmopolitan Luminous

30-09-2019

Sekstoy review door Tess: Cosmopolitan Luminous

Voor als je het gemist had: Cosmopolitan heeft tegenwoordig een eigen sextoy lijn. Eerder schreef ik al over de Cosmopolitan Bendable Love  en de Cosmopolitan Enchantment Bullet. Over beide toys was ik niet super enthousiast en ik dacht dat Cosmo het maar beter bij tijdschriften kon houden. Maar toen ik de Cosmopolitan Luminous zag, werd ik toch wel heel nieuwsgierig. Deze toy kan namelijk iets heel bijzonders, maar daar vertel ik je straks meer over. Ik kreeg de Luminous in ruil voor mijn review.

Slay in bed all day

Cosmopolitan luminous Cosmopolitan luminous

Net zoals de andere toys van Cosmopolitan, zit ook de Luminous in een vrij standaard verpakking. Witte doos met foto van de toy. Wel grappig vind ik de tekst op de achterkant: “Laying in bed all day? Nope. I’m slaying in bed all day.”. In de verpakking vind je natuurlijk de vibrator, maar ook nog een USB oplaadkabeltje met magneetjes en een bon waarmee je een of ander gratis abonnement zou kunnen krijgen, als je in Engeland woont. Heb je niks aan dus.

Duovibrator met speciaal trucje

De Cosmopolitan Luminous is een duovibrator. Ik vind het nog steeds verwarrend dat een duovibrator ook wel een rabbitvibrator of een Tarzan genoemd wordt. Een vibrator die je dubbele stimulatie kan geven dus. Zowel inwendig, in de vagina, als uitwendig, bij de clitoris. Dubbel yay dus. Als het allemaal goed werkt. De meeste duovibrators vibreren gewoon bij beide delen. Soms roteert het inwendige gedeelte, of het kan ook stoten. Maar deze Luminous doet iets heel speciaals.

En dat speciale, is gelijk best wel lastig te omschrijven. Op de verpakking staat dat ‘ie ronddraaiende kraaltjes heeft, maar dat vind ik echt een slechte uitleg. Deze vibrator ‘wiggelt’. Hij kronkelt als een raar rupsje. Ik weet echt niet hoe ik dit moet uitleggen, dus vandaar het filmpje. Kijk en verwonder. Wat ik wel weer hilarisch vind, is dat op de verpakking twee keer staat dat dit zo ‘life-like’ is. Nou, ik heb best wat piemels gezien hoor, maar geen één kon dit trucje.

Dit heb ik nog nooit gezien, ook niet in een vibrator. Ik begrijp ook niet helemaal hoe het werkt en ik heb echt de neiging om het siliconen van de sextoy af te slopen, zodat ik de binnenkant eens kan bekijken. Maar dat voelt een beetje Silence of the Lambs-achtig. Maar hoe die het doet, doet ‘ie het. Het is wel echt bijzonder en daar hou ik van. Super leuk als een merk eens met wat nieuws komt, in plaats van weer een variatie op iets wat al (veelvuldig) bestaat.

Specs en knopjes

Cosmopolitan luminous Cosmopolitan luminous

De Cosmopolitan Luminous is gemaakt van siliconen en dus helemaal bodysafe. Hij is oplaadbaar en waterproof, ook voor in bad. Helemaal goed dus. Bij siliconen seksspeeltjes kan je beter geen glijmiddel op siliconenbasis gebruiken. Lekker voor waterbasis gaan dus, ik kan je Sliquid aanraden.

Er zitten drie knopjes op deze Tarzan. Ik vond de werking niet helemaal logisch. Als je drie seconden op het powerknopje drukt, gaat het lampje branden, maar er gebeurt nog niks. Datzelfde powerknopje moet je gebruiken om de vibraties in de clitorisstimulator aan te zetten, en je klikt er dus ook mee door de verschillende standjes. Het bovenste knopje is voor de vibraties in de schacht. Het onderste knopje is om het wiebelen aan te zetten. Het wiebelen kan ‘ie in vijf snelheden, de vibraties hebben elk tien standen, waarvan de eerste drie steady.

Wiebelen!

Cosmopolitan luminous Cosmopolitan luminous

Ik was heel benieuwd naar het wiebelen. Ik heb natuurlijk wel vaker roterende toys getest, maar dit zag er toch echt zo anders uit. Ik pakte er een beetje Sliquid bij, want glijmiddel maakt alles makkelijker en lekkerder en dit is niet de kleinste vibrator. En toen begon het wiebelen. Het voelde inderdaad wel iets anders dan gewoon roteren, maar het was geen schokkend groot verschil. Het voelde alsof er echt meerdere delen aan het roteren waren in mijn vagina, wat natuurlijk ook zo was. Ik vond het gevoel wel echt heel lekker. Ik hou zelf niet heel erg van inwendige vibraties, beweging vind ik eigenlijk veel lekkerder. En deze Cosmopolitan Luminous beweegt goed. Het is roteren to the max met deze Luminous en ik hou daar van.

No slaying in my bed

Cosmopolitan luminous Cosmopolitan luminous

Nu moeten seksspeeltjes die een speciaal kunstje kunnen, het natuurlijk vooral van dat kunstje hebben. Maar echt, als de vibraties niet goed zijn, dan is het toch een beetje een anticlimax. En dat vond ik dus ook wel een beetje bij deze Luminous. Want de vibraties zijn verre van indrukwekkend. Ze zijn echt heel buzzy en vrij zwak. De patronen vind ik niet fijn. Normaal ga ik altijd voor steady standje drie, want hee, het hardste standje. Maar bij deze vibrator is standje drie echt nog veel meer buzzy dan standje één. Maar standje één is echt te zwak voor mij. Dus nou ja, klaarkomen zat er niet in met de Cosmopolitan Luminous. Ook al vond ik het dus wel heel lekker en opwinden, dat gewiebel in mij. Maar hij liet me een beetje gefrustreerd achter. Er was maar weinig slaying in my bed, helaas.

Die ribbels, hè

Cosmopolitan luminous Cosmopolitan luminous

En dan nog wat. Die ribbels, hè. Of nou ja, eigenlijk zijn het meer groefjes. Groefjes in seksspeeltjes. Dat wil je gewoon niet, want dat is een schoonmaakhel. Ja, daar sta je dan, met je vibrator die je niet klaar kon laten komen, met een tandenborstel die groefjes te schrobben. Echt. Man, man, man. Daar word ik niet vrolijk van. Die ribbelgroefjes voegen ook echt niks toe. Voor mij in elk geval niet. Als jij een vagina hebt die zo gevoelig is dat ‘ie echt enorm gestimuleerd wordt van zulke groefjes, laat het me dan even weten. Ik vraag me echt af of iemand daar wat aan vindt.

Seksspeeltjes die bewegen, maken ook altijd wel een vrij aanwezig geluid. Zo ook deze Cosmopolitan Luminous. Het geluid wat bewegende toys maken is altijd heel typisch. Veel mensen vinden dat echt een afknapper. Zelf heb ik er niet zo’n last van. Het viel me wel op dat wanneer je ook beide vibraties aanzet, het geluid echt wel gelijk ook een stuk harder is.

Conclusie

Dat wiebelen vind ik super leuk. Het voelt als roteren, maar dan meer en meer is beter vind ik. Ik hou er van. Maar die vibraties, die verpesten het geheel. Die zijn echt slecht. Ik kon niet klaarkomen met de Cosmopolitan Luminous en dat is gewoon jammer. Het is ook lastig om ‘m te combineren met een andere toy, met wel goede vibraties voor je clitoris, want de clitorisstimulator zit dan wel echt in de weg. Dus als je een lekkere Tarzanvibrator zoekt, zou ik eerder gaan voor bijvoorbeeld de Svakom Adonis, want die vibreert dus wel echt helemaal awesome, heeft echt een hele goede vorm én kan lekker warm worden!

Je kan de Cosmopolitan Luminous hier bestellen bij Bol voor 94,99

En de Svakom Adonis vind je hier bij Bol voor 66 euro.

Tess

Tess heeft voordat ze TessTesst.nl begon bijna tien jaar in verschillende seksshops gewerkt en daar leerde ze superveel over alle soorten seksspeeltjes en zo groeide haar interesse voor seksspeeltjes nog verder.

Seksspeeltjes testen vind ze echt superleuk om te doen en ze hoopt dat het jou helpt om een seksspeeltje te kiezen die bij jou past. Maar ook hoopt ze door open en eerlijk te schrijven over sex toys, BDSM, kink en dus ook seks, dat ze een beetje meehelpt het taboe te doorbreken. Waarom zou dit een onderwerp moeten zijn waar we ons voor moeten schamen? Weg met die schaamte! De meeste mensen hebben seks, de meeste mensen masturberen, dus waarom zouden we dat onbesproken laten?

Tess maakt samen met Daphne de podcast Meet the Kinksters.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.