Close2You Coniglio

08-07-2018

Sextoy review by Tess: Close2You Coniglio

Vroeger als ik een nieuwe sextoy kocht, was dat eigenlijk altijd een rabbitvibrator. Ik vond toen die dubbele stimulatie echt het beste wat er was. Ik heb dan ook best wel wat rabbitvibrators gebruikt, maar nu het was al een tijdje geleden dat ik er één getest had. Dus het werd wel weer eens tijd. Van Sandra van Orion kreeg ik de Close2You  Coniglio in ruil voor mijn eerlijke review.

Een rabbitvibrator geeft dubbele stimulatie. Zowel inwendig in de vagina als clitoraal. Het wordt ook wel een Tarzanvibrator of een duovibrator genoemd. Beetje verwarrend wel, zoveel namen voor één product. Ik hou het nu maar bij rabbitvibrator, zeker omdat Coniglio ook konijn betekent.

De verpakking

Close2you coniglio Close2you coniglio

De verpakking van de Close2You Coniglio is best oke. Het ziet er netjes maar eenvoudig uit. Op de voorkant zie je een foto van het product en wat golfjes. Die golfjes, of ribbels, vind je ook terug op e vibrator zelf. Ook prijkt de tekst ‘NEW OptiGasm Technology!’ op de voorkant van de doos. Op de achterkant vind je wat uitleg over deze ‘nieuwe’ techniek. Maar ik moet zeggen dat ik het nog steeds niet helemaal snap.

De niet-zo-nieuwe OptiGasm Technology

Close2you coniglio Close2you coniglio

Het gebeurt regelmatig dat sextoyfabrikanten een nieuwe naam bedenken voor iets dat helemaal niet nieuw is. Een geweldige naam voor iets dat helemaal niet zo geweldig is. Ik weet niet waarom dit is. Het is denk ik net als met gezichtscrème. Dat je dan op het potje leest dat het Biolifting Complex en Q10 bevat. En niemand die weet wat dat is, maar het klinkt blijkbaar dan gewoon goed en dan verkoopt het misschien beter.

Zo is dat, denk ik, ook met de OptiGasm Technology. Want ik weet dus niet eens zeker of ik het goed begrijp, maar volgens mij bedoelen ze gewoon diepe vibraties. In de gebruiksaanwijzing en op de  doos staat ook ‘Deep vibration = optimised orgasm’. Dus. Nou, fijn dat ze daar nu ook achter zijn. Diepe vibraties dringen dieper door in je lichaam en aangezien je clitoris aan de binnenkant veel groter is dan het kleine stukje dat wij aan de buitenkant kunnen zien, is dat natuurlijk erg fijn. Persoonlijk noem ik het gewoon diepe vibraties, maar bij Close2You heet het dus OptiGasm. Volgens mij is dit ook geen nieuwe techniek, maar alleen een nieuwe naam. Maar goed, je kan moeilijk op je verpakking zetten: OptiGasm Techniek, diepe vibraties bestonden al lang, maar wij hebben er nu een hippe naam voor verzonnen!

De looks en specs van de Coniglio

Close2you coniglio Close2you coniglio

De Coniglio zelf ziet er op zich prima uit. Hij is, op een heel klein stukje ABS plastic na, helemaal gemaakt van siliconen, dus niet poreus, niet giftig en helemaal veilig voor je lichaam. Het konijntje voor de clitoris is super flexibel, dus bij bijna elke vulva zal hij goed aansluiten. Er zijn twee knopjes, die je ook goed kan voelen als je ze niet ziet. Met het ene knopje bedien je de vibraties van de staaf, met het andere knopje de vibraties van het konijntje.

De vibrator is oplaadbaar met een USB kabeltje. Om het kabeltje zit een stickertje met daarop de naam Coniglio. Dit vind ik echt super handig! Tegenwoordig hebben we overal een USB oplaadkabeltje voor en je raakt gewoon snel in de war welk kabeltje waarvoor is. Over de hele lengte  van de vibrator zitten ribbels. Het ziet er echt wel tof uit, maar als ik zulke ribbels zie, weet ik gelijk al dat het schoonmaken echt een kutklus gaat worden. Pak je oude tandenborstel er maar alvast bij. De vibrator ziet er uit alsof hij waterproof zou zijn, maar ik kan dit nergens op de verpakking of in de gebruiksaanwijzing terug vinden, dus ik weet dit niet zeker.

De test

Close2you coniglio Close2you coniglio

Nu ik dus al wist dat de mensen die dit seksspeeltje gemaakt hebben op de hoogte zijn van diepe vibraties en hoe goed die zijn, had ik hoge verwachtingen. Alleen dat ene zinnetje op de verpakking zorgde ervoor dat ik me toch wel een klein beetje zorgen maakte: ‘many motors with high and low frequencies generate vibrations only in one area’. Afgezien van dat dit een beetje een rare zin is, hoge frequenties vind ik gewoon echt nooit goed voor vibraties. Dat zijn van die buzzy vibraties en daar hou ik echt niet van.

Toen ik de Coniglio aanzette, hoorde ik een zacht, maar laag gebrom. Yay, diepe vibraties dus! Het was alleen de staaf nog die aan het trillen was, maar deze trillingen zijn echt goed. En dat was nog maar standje één. Standje drie, het laatste steady standje, geeft echt super krachtige, diepe vibraties. Echt helemaal goed. Er zijn ook nog verschillende vibratiepatronen, die op zich ook prima zijn als je daar van houdt. Maar toen zette ik het konijntje aan. Oh, dat konijntje. Wat een kut konijntje. Buzzy zoals je buzzy (gelukkig) niet meer zo vaak voelt. Echt, waarom? Dit wil gewoon niemand. Je hoort het gelijk al aan het geluid dat het konijntje maakt, hoog en snerpend. Zo jammer.

Coniglio als staafvibrator

Close2you coniglio Close2you coniglio

Qua vorm is de Coniglio vibrator inderdaad prima. Het is allemaal flexibel genoeg om de juiste plekjes te raken. Maar die vibraties van de clitorisstimulator zijn gewoon niet fijn. Ik kan daar echt niet van klaarkomen en dat is toch iets wat ik wel verwacht van een seksspeeltje, dat ik er van kan klaarkomen. Dus ik heb deze Tarzan maar gewoon gebruikt zoals ik een normale staafvibrator eigenlijk ook altijd gebruik, met het staafgedeelte tegen mijn clitoris aan. Omdat de vibraties van de staaf dus echt heel erg goed zijn, kon ik op deze manier wel makkelijk klaarkomen. Maar je koopt zo’n rabbitvibrator toch echt voor de dubbele stimulatie, dus dan is dit wel een anti-climax.

Schoonmaak gedoe

Close2you coniglio Close2you coniglio

De ribbels waren, zoals ik al verwacht had, echt een ramp om schoon te maken. Er gaat natuurlijk van alles tussen zitten wat er maar moeilijk weer uit te krijgen is. Ook is het afdrogen echt heel lastig. Het beste is om ‘m maar gewoon aan de lucht te laten drogen. Maar het is wel een gedoe hoor.

Conclusie

Ik vind het echt heel jammer. De vibraties van de staaf zijn echt perfect. Maar de vibraties van de clitstimulator zijn echt waardeloos. De tegenstelling is zo groot. Ik begrijp ook echt niet hoe ze er bij komen dat iemand zit te wachten op buzzy vibraties voor de clitoris. De ribbels voegen qua gevoel eigenlijk niet toe en zijn super lastig om schoon te maken. Niet echt een aanrader deze Close2You Coniglio dus, helaas.

De Close2You Coniglio is hier te koop bij Orion, of als je liever bij een Nederlandse shop bestelt,
kan je ‘m bij bol.com bestellen voor € 66,19

Maar persoonlijk zou ik dan eerder gaan voor een fijne vibrator als de Fun Factory Mr. Boss , ik denk dat je daar meer plezier van hebt.

Tess

Tess heeft voordat ze TessTesst.nl begon bijna tien jaar in verschillende seksshops gewerkt en daar leerde ze superveel over alle soorten seksspeeltjes en zo groeide haar interesse voor seksspeeltjes nog verder.

Seksspeeltjes testen vind ze echt superleuk om te doen en ze hoopt dat het jou helpt om een seksspeeltje te kiezen die bij jou past. Maar ook hoopt ze door open en eerlijk te schrijven over sex toys, BDSM, kink en dus ook seks, dat ze een beetje meehelpt het taboe te doorbreken. Waarom zou dit een onderwerp moeten zijn waar we ons voor moeten schamen? Weg met die schaamte! De meeste mensen hebben seks, de meeste mensen masturberen, dus waarom zouden we dat onbesproken laten?

Tess maakt samen met Daphne de podcast Meet the Kinksters.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.