CAZZOMEO stainless steel cock ring | Cockring review

25-05-2022

Het is alweer een tijd geleden dat ik iets schreef over een cockring, en na het schrijven van de Cockring gids was het ook wel weer hoog tijd om weer eens wat te testen. Ik ontving de CAZZOMEO stainless steel cock ring van MEO en kon dus fijn aan de gang.

SPECS

  • Materiaal: Roestvrij staal en silicone
  • Bodysafe: Ja
  • Soort glijmiddel dat je erbij kan gebruiken? Waterbasis (vanwege silicone onderdelen)
  • Kleur: Keuze uit rood, blauw, zwart en geel
  • Afmetingen: Verkrijgbaar in 40, 45, 50 en 55 mm diameter
  • Prijs: € 25,90 bij MEO.de

CAZZOMEO stainless steel cock ring

De CAZZOMEO stainless steel cock ring is zoals je zou verwachten met die naam een cockring gemaakt van roestvrij staal. Wat uniek is aan deze designer cockring is dat er een silicone insert (hoe zeg je dat in goed Nederlands?) in zit. De insert kan je in verschillende kleuren krijgen en mocht je dus iets met de hanky code willen doen kan je kiezen welke kleur je daarvoor kiest. Overigens is het niet zo dat je die silicone ringen los kan kopen, je zou dus per kleur een losse cockring moeten kopen.

De ring is gemaakt van hoog gepolijst roestvrij staal en glimt dus heel mooi. Daardoor is het contrast met de matte silicone insert ook extra opvallend wat het een echt heel erg mooie cockring maakt.

Je kan de ring behalve in verschillende kleuren ook in een viertal maten verkrijgen en dat is natuurlijk belangrijk, want je moet wel een cockring kopen die past.

Hoe je dat opmeet kan je natuurlijk in de Cockringgids lezen.

Cazzomeo stainless steel cock ring

CAZZOMEO stainless steel cock ring in de doos

Ervaren lezers van mijn blogs weten natuurlijk dat MEO niet zo van de dozen is. En ook nu is dat niet het geval. Je krijgt de cockring opgestuurd in een plastic zak. Wel krijg je bij deze cockring nog een opbergzak van een soort dik velours (met het MEO logo erop) waar je je cockring na gebruik veilig (en krasvrij) in kan opbergen.

De test van de CAZZOMEO stainless steel cock ring

Omdat de werking van een cockring voor eigenlijk alle cockringen hetzelfde is, is er niet echt een heel erg uitgebreide functionaliteit die je kan testen natuurlijk. Maar dingen als draagcomfort zijn in het geval van cockringen natuurlijk van groot belang.

Dus wellicht een andersoortige test dan je gewend bent, maar ik hoop dat ik deze cockring eer aan doe.

Ik wilde al een tijdje een stalen cockring gaan testen, ik merk dat ik het fijn vind dat een cockring stevig is en niet rekbaar. De Jnaja is natuurlijk niet voor niets mijn allerfavorietste cockring, dat komt deels door de ergonomie van dit ding, maar ook zeker door de hardheid van het materiaal.

De CAZZOMEO stainless steel cock ring is niet ergonomisch, maar van hard staal is hij wel. Heel mooi glimmend RVS, wat ik altijd wel heel fijn vind om naar te mogen kijken. En ik denk anderen met mij ook. De toevoeging van de silicone maakt het contrast mooi, maar het is eigenlijk echt alleen voor de mooi en om er kleurkeuze voor te maken.

Cazzomeo stainless steel cock ring

Silicone ring

Dat is op basis van de hanky code die veel in de Gay-scene gebruikt wordt. Ik koos voor zwart omdat dat voor Kink/BDSM staat en laat ik daar nou net aan doen.

Als ik een harde cockring om doe, dan doe ik daar het liefst altijd een beetje siliconenglijmiddel op aan de binnenkant zodat de ring tijdens het omdoen niet onnodig schuurt of aan mijn huid trekt. Nu kan dat bij deze cockring natuurlijk niet. Silicone glijmiddel zou de gekleurde insert kunnen aantasten, dus ben ik maar met waterbasis glijmiddel aan de gang gegaan.

Wat ik daarvan merkte, is dat het op een gegeven moment opdroogt, waardoor de ring toch net even wat meer frictie maakt, en dat was soms toch best minder comfortabel. Op zich is dat op te lossen door tussendoor nieuw glijmiddel tussen huid en cockring aan te brengen, maar eigenlijk wilde ik daar niet over nadenken.

Een andere optie was dikker waterbasis glijmiddel, maar dat voelt voor mij dan weer niet heel erg lekker. Enfin, zo’n silicone insert is wel mooi, maar het beperkt wel het gemak dat ik normaal gesproken ervaar bij rvs-seksspeeltjes: het gebruik van silicone glijmiddel.

Omdoen

Verder was het omdoen van de cockring vrij simpel. Wat ik ook goed vind, is dat Meo op de productpagina waar je de ring kan kopen ook een PDF heeft die je helpt bij het omdoen van de cockring.

Floep

Bij deze cockring moest ik wel even stoeien om mijn ballen door de cockring heen te krijgen. Bij de Jnaja gaat dat eigenlijk altijd “vanzelf”, maar hier moest ik eerst het grootste deel van mijn scrotum door de ring trekken (voorzichtig!) en daarna mijn ballen er doorheen floepen.

Niet een hele sexy omschrijving, maar wel het geluid dat ik er bij dacht als ik voorzichtig mijn ballen door het gat manoeuvreerde door ze een klein beetje door het gat te duwen.

Comfort

Tijdens het dragen voelt de ring vrij comfortabel. Ik merk wel dat ik de ring een beetje aan de dunnen kant vindt waardoor het soms een beetje heftiger drukt dan ik echt comfortabel zou vinden. Als het stalen gedeelte net even wat breder was geweest was de drukverdeling voor mij echt beter geweest. Maar dat is meer persoonlijke voorkeur dan een echte dealbreaker.

In niet erecte toestand voel je daar trouwens helemaal niets van, voelt de cockring gewoon prima. Ik weet alleen niet of ik hem nou per se de hele dag zou omdoen. Dat is sowieso bij “standaard” cockringen nooit het advies.

Nog een keer floep

Wat mij opviel ten opzichte van de Jnaja is dat ik bij het afdoen van deze ring, nadat mijn penis weer “slap” was geworden mijn ballen ook weer de andere kant op moest floepen. Dat is wel even een punt van aandacht, want gewoon aan de ring trekken en hopen dat het goed komt, is zeker niet aan te raden!

Schoonmaak

Schoonmaak bij deze ring is vrij eenvoudig, heet water, zeep of toycleaner en hoppa zo weer schoon. Het silicone trekt (natuurlijk) wel veel stof aan dus, aan de lucht drogen is een dingetje. Met een oud t-shirt kan je hem prima drogen (maar dan nog heb je overal stofjes).

Conclusie

De CAZZOMEO stainless steel cock ring is een goede cockring die je als je je bezig houdt met de hanky code in verschillende kleuren kan kopen. Hij is gemaakt van hoogwaardig RVS, heeft een fijne pasvorm en is, zeker voor de prijs, een leuke aanschaf. Lees je wel even in over het omdoen (en afdoen) van harde cockringen, want dat moet je wel weten.

Je koopt de CAZZOMEO stainless steel cock ring bij Meo.de voor € 25,90

Jay

Jay is de persoon achter Tess Tesst die verantwoordelijk is voor het testen van, en schrijven over seksspeeltjes die gericht zijn op de penis en de prostaat.

Omdat Jay ook kinkster is zal hij van tijd tot tijd ook een review of artikel schrijven over Kink en BDSM en alles wat daar bij komt kijken

Buiten zijn talent voor testen en schrijven over seks, seksualiteit, BDSM en natuurlijk seksspeeltjes, is hij ook verantwoordelijk voor het technisch onderhoud, de marketing en nog veel meer andere zaken binnen Tess Tesst en veel andere websites van zijn klanten.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.