Calexotics Optimum Series Automatic Smart Pump

Het is alweer een tijdje geleden dat ik een penispomp review schreef. Maar met de Calexotics Optimum Series Automatic Smart Pump ga ik dat hiaat nu invullen.

SPECS

 • Materiaal: ABS plastic, sleeve van TPE
 • Oplaadbaar? Ja, met USB
 • Standen: 3 verschillende pomp “schema’s”
 • Oplaadtijd: 90 minuten
 • Gebruiksduur: 12 uur
 • Kosten: Vanaf € 50,50 bij Bol.com

Calexotics Optimum Series Automatic Smart Pump

De Calexotics Optimum Series Automatic Smart Pump is dus niet zomaar een penispomp waar je door handmatig pompen resultaat mee krijgt. Nee deze pomp is voorzien van een aantal “slimme” programma’s die je helpen met jouw pomp doelen.

En niet alleen dat, hij is USB oplaadbaar, en er zit een speciale sleeve bij die het pompen aangenamer moeten maken.

De Calexotics Optimum Series Automatic Smart Pump is voorzien van een drietal knoppen, een aan en uit knop, een programma selectie knop en een “release valve”.

Calexotics Optimum Series Automatic Smart Pump in de doos

Als je de Calexotics Optimum Series Automatic Smart Pump koopt krijg je hem geleverd in een zwarte doos die er vrij medisch uit ziet. Dat doen merken wel vaker met penis pompen, het net ff iets medischer maken dan nodig is.

In de doos vind je de Calexotics Optimum Series Automatic Smart Pump, de sleeve die je er in kan doen, een USB kabel en een handleiding (en daar heb ik straks nog wel wat over te zeggen).

Calexotics optimum series automatic smart pump

Slimme Penis Pomp

Het woord “smart” wordt tegenwoordig voor alles gebruikt dat iets meer kan dan alleen maar aan en uit. In het Internet of Things heb je smart schakelaars, smart lampen, smart koelkasten, en natuurlijk kan de seksindustrie daar niet in achterblijven. En dus heb je penisringen die kunnen filmen, of ringen die kijken in welk tempo je stoot. Nu ja, je snapt de trend denk ik wel. Het idee van “smart” moet zeker in deze context dus met een paar korrels zout genomen worden. De slimheid van deze apparaten is wellicht leuk bedoeld, maar zelden aanwezig.

Calexotics Optimum Series Automatic Smart Pump getest

Wellicht weet je dat ik natuurlijk al vaker penispompen heb getest. Ook van het merk Calexotics. Dat was de Apollo Power Penis Pump en mijn pielemuis is nog steeds niet helemaal bijgekomen van de heftigheid van deze pomp.

Maar nu, bijna twee jaar later durfde ik het wel weer aan.

Waar is de handleiding?

Evengoed heb ik wel geleerd dat je met penispompen een handleiding moet lezen, want nou ja, de kans op vervelende gevolgen is groot. Dus wat je sowieso wil weten, is welke knop je moet indrukken om de druk van de pomp (en je penis) te halen.

Dat wilde ik dus lezen en weten. Maar wat bleek, de handleiding die bij de Calexotics Optimum Series Automatic Smart Pump zit is generiek, voor alle Calexotics producten lijkt wel. Geen specifieke handleiding voor deze pomp.

Voordeel is nu wel, ik kan in ieder geval van elk Calexotics product de batterijen vervangen (ja, ik zei batterijen). Maar echt veilig pompen. Nee dat kan ik niet zomaar.

Dus deze review bevat meteen een soort van handleiding, zodat ik jullie door schade en schande kan vertellen hoe je deze pomp moet gebruiken.

Jay’s Calexotics Optimum Series Automatic Smart Pump handleiding

Gelukkig is het begin van deze handleiding nog simpel, namelijk het opladen van de pomp. Dat doe je door de micro-usb aansluiting achter in de bovenkant van de pomp te stoppen. En verder is het net een mobiele telefoon. Kan je apparaten niet opladen? Waarom lees je dan deze review.

Dan moet gezegd worden dat de kop van de pomp (het gedeelte dat pompt, lampjes en knopjes heeft) van de koker eronder afgekoppeld kan worden door hem voorzichtig er af te draaien. Een dunne rubberen ring zorgt voor het vacuum.

De koker is te gebruiken zonder en met sleeve, de sleeve van TPE. De sleeve is korter dan de hele koker, en deze moet je niet rekken.

De koker is ook te gebruiken zonder de sleeve.

Je zet de Calexotics Optimum Series Automatic Smart Pump aan met de bovenste knop (nabij het smalste gedeelte).

Als de pomp “aan” is brand er een groenig/wit lichtje.

De pomp is nu dus klaar voor gebruik.

De tweede knop van boven is de “release” valve. Hiermee verbreek je het vacuum en stopt het pompen.

De onderste en laatste knop is de programma selectie knop.  Deze geeft toegang tot 3 standen:

 • Eenmaal drukken (led gaat rood knipperen): Beginner
  • Pompt 4 seconden
  • Verbreekt dan langzaam het vacuüm
  • Totale programmaduur: 10 minuten
 • Tweemaal drukken (LED gaat groen knipperen): Gemiddeld
  • Pompt 5 seconden
  • Behoudt het vacuüm voor ongeveer een minuut en verbreekt het dan
  • Totale programmaduur: 10 minuten
 • Driemaal drukken (LED gaat blauw knipperen): Gevorderd
  • Pompt 8 seconden
  • Behoudt het vacuüm voor 4 minuten en verbreekt het dan
  • Totale programmaduur: 12 minuten
Calexotics optimum series automatic smart pump met de tpe sleeve er in

En dan nu echt de test

Zo, nu dat ik dan iemand anders werk heb gedaan en ik zeker weet dat jullie weten hoe deze pomp werkt kan ik dan overgaan tot een daadwerkelijke review.

Na het gebeuren met de Apollo ben ik niet meer zo’n fan van volautomatische pompen, gewoon omdat ze nooit aanvoelen wanneer iets net genoeg is, of misschien wel te veel. Als je dan ook nog eens niet kan reguleren, dat wil zeggen, zorgen dat je een klein beetje de druk kan instellen, dan is het wat mij betreft al snel niet leuk meer.

Ik testte eerst de Calexotics Optimum Series Automatic Smart Pump zonder de sleeve. Omdat dat ook kan, en dat wil ik iedereen eigenlijk meteen afraden.

De druk (in ieder geval bij mijn exemplaar) wordt zo snel en ongelijkmatig opgevoerd dat je penis in allerlei bochten gewrongen wordt tegen de plexiglas koker. Ook het gebruik van glijmiddel hielp hier totaal niet bij.

Voor die mensen die niet weten wat de gevolgen zijn. Als je penis voor lange tijd in een vacuum zit, maar niet recht is, dan kan er iets scheuren in de binnenkant, en dan ben je echt HEEL erg ver van huis. Dat wil natuurlijk niemand.

Ik ben dus verdergegaan met het gebruik van de pomp met de sleeve. Deze sleeve zorgt er in ieder geval voor dat je penis niet in een rare knak komt als je pompt en zou ook dienst kunnen doen als masturbatie optie. Maar dat zou ik je niet per se aanraden. Het is niet spannend, en de sleeve is duidelijk vooral voor de “gimmick” erbij gedaan.

Alle drie de standen vond ik erg heftig. Hoewel de eerste stand wel te doen is, vooral omdat deze niets anders doet dan pompen, loslaten, pompen, loslaten etc.

De gemiddelde en gevorderde standen zijn voor mij net op het randje van hurt so good / hurt so bad. En dat is niet fijn met een pomp. Zoals ik al zei, ik mis de mogelijkheid tot reguleren.

Ik heb de pomp natuurlijk wel meer dan eens getest, maar echt “smart” is dit niet te noemen. Smart zou zijn als ik de druk kan reguleren, als ik kan zeggen, hey tot hier, maar niet verder. Als ik op de een of andere manier mijn voortgang zou kunnen registreren. Maar niets van dit alles. De pomp pompt, hij heeft 3 standjes en deze 3 standjes zijn kunstjes, geen “slimme” technologie.

Schoonmaak

Het schoonmaken van de sleeve is zoals met elke TPE sleeve met een ingang EN een uitgang vrij simpel. De plexiglas koker vanzelfsprekend ook. De kop van de pomp is natuurlijk niet waterdicht, dus hier moet je gewoon even een doekje overheen halen, mocht je dit ding gekocht hebben dan.

Conclusie

Ik zou verwachten dat een automatische penis pomp minimaal voorzien was van een handleiding die direct sloeg op het artikel, dat deze ontbreekt vind ik echt heel simpel gezegd, niet okay. Simpelweg omdat een beginner zichzelf hier best wel wat mee aan kan doen. Dan het feit dat de “smart” geen “smart” is, maar gewoon dom 3 standjes maakt deze pomp wat mij betreft zeker geen aanrader.

Je koopt de Calexotics Optimum Series Automatic Smart Pump bij Christine le Duc of bij Bol.com.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
Alle comments