CalExotics Marvelous EggCiter

04-03-2018

Sextoy review by Tess: CalExotics Marvelous EggCiter

 

Calexotics is een merk dat al heel lang bestaat. Toen ik voor het eerst in een sexshop ging werken, ergens in 2001, toen verkocht ik daar al producten van Calexotics, of nou ja, toen heette het nog California Exotic Novelties. Hun assortiment is heel wisselend. Sommige toys herken ik echt nog uit mijn begintijd, en serieus, dat kán gewoon nu echt niet meer, maar andere toys zijn juist super leuk en hip. Van Stephanie van Willie.nl kreeg ik de Calexotics Marvelous EggCiter om te testen.

Verliefd op de verpakking

Calexotics marvelous eggciterIk heb het al vaker gezegd, dat verpakking er eigenlijk niet toe doet. Het gaat om de inhoud. Maar voor mij voegt een toffe verpakking echt wel wat toe. Het is natuurlijk gewoon een marketing trucje, maar dat trucje is duidelijk uitgevonden voor mensen zoals ik. Als ik naar de verpakking van deze Marvelous EggCiter kijk, dan denk ik gelijk: WIL IK HEBBEN! Ik ben echt een beetje verliefd op deze doos, ik vind ‘m echt zo leuk. Ik denk dat ik dit de tofste verpakking van een sextoy vind die ik tot nu toe heb gezien. En het leuke is dat elke toy uit de Mini Marvels serie dus zo’n soortgelijke verpakking heeft. Allemaal geel, met een soortgelijke dame er op, de één nog leuker dan de ander. En dan een doorkijkje, zodat je ook de toy zelf nog ziet liggen. Helemaal goed dus wat mij betreft.

De doos sluit met een magneetsluiting en in de binnenkant zie je gelijk een korte gebruiksaanwijzing. En een verhaaltje van Susan, de oprichtster van CalExotics. Zo’n super Amerikaans verhaaltje over hun missie voor deze ‘sexual health products’ met daaronder een foto van Susan met ook echt zo’n enorme witte tanden smile. Had van mij niet gehoeven dus, maar toch zie je dat op alle CalExotics producten. Maar goed, de rest van de doos compenseert dus zeker wel.

Specs

Calexotics marvelous eggciterDe EggCiter heeft natuurlijk best wel een flauwe naam, maar je weet wel gelijk dat het dus een eitje is. Niet een eitje voor inwendig gebruik, maar een eitje om je clitoris mee te stimuleren. De EggCiter is gemaakt van siliconen, is waterproof en oplaadbaar. Ook heeft ‘ie tien vibratiestandjes, waarvan 3 steady en zeven patronen. In de verpakking krijg je, zoals bij alle CalExotics toys, ook een algemene gebruiksaanwijzing waarin uitgebreid uitgelegd staat hoe je allerlei soorten batterijen in allerlei soorten sextoys moet doen. Tijd voor een update?

Calexotics marvelous eggciterEr staat op de verpakking dat de EggCiter een travellock heeft, maar om ‘m te unlocken moet je 2 seconden op het bovenste knopje drukken. Ik noem dat persoonlijk dus echt geen travellock. Als ik dit eitje mee neem in mijn tas, dan kan het zeker makkelijk voorkomen dat er langer dan 2 seconden iets tegen aan drukt (ik heb altijd een volle tas). Ik heb het zelf meerdere keren gehad dat het eitje in de verpakking zat en ik er op de een of andere manier verkeerd op drukte waardoor het eitje in de verpakking aan ging. Twee seconden op één knopje drukken maakt voor mij geen travellock. Als je twee knopjes tegelijk moest indrukken, zou dat al beter zijn, want dat gebeurt minder makkelijk gewoon per ongeluk.

Pacman met eigenlijk maar één knopje

Calexotics marvelous eggciterHet eitje zelf is echt best wel klein. Het voelt wel heel lekker aan, het siliconen voelt lekker zacht. Bovenop het eitje zit een soort sleuf, waardoor hij ook wel een beetje op een soort eivormige pacman lijkt. Als ik er zo naar keek, was ik wel gelijk benieuwd hoe dat zou voelen als mijn clitoris daar tussen lag. Het deed me een beetje denken aan de We-Vibe Gala, waar ik echt een groot fan van ben, dus ik was benieuwd of deze Eggciter ook zo lekker zou zijn.

Er zitten twee knopjes op de EggCiter, maar helaas is één knopje alleen maar het aan- en uitknopje en hou je dus weer maar één knopje over om door de standjes te scrollen. Het werkt wel makkelijk, maar ik heb zelf altijd liever gewoon een omhoog en omlaag (verder en terug) knopje, want ik vind altijd het vorige standje lekkerder.

De test

Calexotics marvelous eggciterToen ik de EggCiter aan zette, viel me gelijk op hoe hard hij vibreert. Had ik van zo’n klein eitje eigenlijk niet verwacht. De vibraties zijn echt wel oké. Niet super diep, maar ook echt niet buzzy. En lekker krachtig dus. Ik was zo eggcited (omg zo fout) dus ik besloot gelijk maar te beginnen. Ik was vooral dus heel benieuwd hoe dat gleufje/mondje zou voelen om mijn clit.

Omdat mijn clitoris vrij klein is en een beetje verstopt ligt, is het niet altijd makkelijk om dan een sextoy op een bepaalde manier te positioneren. Maar bij de Eggciter ging het eigenlijk heel makkelijk. Ik denk omdat het eitje zelf gewoon lekker klein is, en het gleufje is qua grootte en vorm ook gewoon helemaal goed. Het voelde echt super lekker, want ik voelde aan beide kanten van mijn clitoris vibratie. En dat is dus echt heel erg lekker. Hoewel ik het eerder dus meer op een (pacman) mondje vond lijken, kreeg ik nu meer het idee van twee pootjes er bij. Mijn clit tussen die twee pootjes was echt heel goed, maar het was ook echt lekker om met één pootje mijn clit te stimuleren.

Je kan ook gewoon nog een ander deel van het eitje gebruiken om tegen je clitoris en vulva te houden als je van stimulatie van een wat groter gebied houdt. Ik ben zelf juist altijd fan van pinpoint stimulatie, dus voor mij voelde dat wel lekker, maar niet super lekker.

Instabiele motor

Calexotics marvelous eggciterWat me wel opviel is dat de motor niet zo stabiel was. Als ik wat harder drukte met de EggCiter, dan veranderde de vibratiesterkte. Ook het geluid klonk dan anders. Dat was wel apart en best storend. Want juist als het lekker is, ben ik al snel geneigd om net even wat harder te gaan drukken en als dan de vibratie juist minder wordt, dan is dat best frustrerend. Dus ik moest mezelf echt beheersen om niet te hard te gaan drukken. Dan was het ook dus wel echt lekker en de vibratie goed, maar ik moest er met m’n hoofd wel echt een beetje bij blijven dus.

Conclusie

Ik vind de EggCiter een leuk speeltje. De vibraties zijn goed, maar je moet wel opletten dat je niet te hard drukt want dan vibreert hij juist zachter. Het mondje of de pootjes, hoe je het ook wil noemen, zijn echt lekker en geven stimulatie aan beide kanten van de clitoris en dat is echt wel nice. Door de super toffe verpakking is de EggCiter ook echt super leuk om kado te geven.

Je kan de EggCiter hier bestellen bij Willie.nl voor 57,95 (maar op dit moment is ‘ie uitverkocht).

Helaas is de EggCiter niet meer te koop, wil je een ander geweldig seksspeeltje, kijk dan eens naar de We-Vibe Gala die je ook bij Willie.nl kan kopen.

Tess

Tess heeft voordat ze TessTesst.nl begon bijna tien jaar in verschillende seksshops gewerkt en daar leerde ze superveel over alle soorten seksspeeltjes en zo groeide haar interesse voor seksspeeltjes nog verder.

Seksspeeltjes testen vind ze echt superleuk om te doen en ze hoopt dat het jou helpt om een seksspeeltje te kiezen die bij jou past. Maar ook hoopt ze door open en eerlijk te schrijven over sex toys, BDSM, kink en dus ook seks, dat ze een beetje meehelpt het taboe te doorbreken. Waarom zou dit een onderwerp moeten zijn waar we ons voor moeten schamen? Weg met die schaamte! De meeste mensen hebben seks, de meeste mensen masturberen, dus waarom zouden we dat onbesproken laten?

Tess maakt samen met Daphne de podcast Meet the Kinksters.

3 Reacties

 1. Bedankt voor de review, zijn zulke toys ook handsfree te gebruiken?
  xx

  Antwoord
  • In principe kan je elke kleine toy wel een beetje zo tussen je benen klemmen zodat je ‘m niet meer vast hoeft te houden. Maar de enige toy die ik tot nu toe écht lekker vind handsfree is de Womanizer InsideOut.

   Antwoord
 2. Lijkt me een superleuk speeltje

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.