CalExotics Luxe Touch-Sensitive Vibrator

20-04-2018

Sextoy review by Tess: CalExotics Luxe Touch-Sensitive Vibrator

Ik heb al meerdere toys van CalExotics getest en meestal ben ik daar erg tevreden over. Nu is het wel zo dat ik de luxe heb dat ik over het algemeen zelf de producten kan uitkiezen die ik test. In het geval van CalExotics is het helaas zo dat ze ook best wel veel toys hebben van slechte materialen, maar die test ik dus niet. Maar gelukkig hebben ze ook best wel een aantal toys van siliconen, die zijn voor mij prima om te testen. Ik ben dus niet per se fan van het merk CalExotics, maar naar deze CalExotics Luxe Touch-Sensitive Vibrator was ik toch wel erg benieuwd. Stephanie van Willie stuurde me er één op om te testen.

De verpakking

Calexotics luxe touch-sensitive vibrator Calexotics luxe touch-sensitive vibrator Calexotics luxe touch-sensitive vibrator

Tegenwoordig worden toys steeds duurder. Gelukkig in veel gevallen ook steeds beter. De Luxe Touch-Sensitive Vibrator zit een beetje in het midden qua prijs met z’n 89 euro. Aangezien er steeds meer toys van boven de 100 euro zijn, kan ik deze dus niet heel duur noemen, maar 89 euro blijft wel een hoop geld. En dan mag je ook wel wat verwachten vind ik. De verpakking ziet er in elk geval al goed uit. Lekker stevig, je kan ‘m ook gelijk als bewaardoos gebruiken. Mooi zwart met felle kleuren paars, het ziet er lekker hip uit. Het is een magneetdoos die je open kan vouwen, dat komt gelijk ook al best chique over. Overal op de verpakking valt wel iets te zien of te lezen, vooral veel nuttige informatie. En ik vind het ook wel handig dat de gebruiksaanwijzing ook gewoon op de doos staat in plaats van een los papiertje wat je in no-time kwijt bent. Op de achterkant heb je, zoals altijd bij CalExotics, het verhaal over hoe deze dildo op een holistische manier ervoor gaat zorgen dat je gelukkiger wordt, met daar onder een foto van de oprichtster. Van mij hoeft dit echt niet, het is ook echt zo Amerikaans, maar zelf vinden ze het blijkbaar erg leuk.

De Touch-Sensitive vibrator is oplaadbaar, waterproof en heeft aan de onderkant een zuignap, die ook echt heel goed werkt. Hij heeft tien vibratiestandjes: één steady en de rest verschillende ritmes.

Dildo-vibrator looks & feel

Calexotics luxe touch-sensitive vibrator Calexotics luxe touch-sensitive vibrator Calexotics luxe touch-sensitive vibrator

Ik vind deze vibrator er echt uitzien als een dildo. Nu is het verschil tussen een dildo en een vibrator wel heel duidelijk. Een vibrator vibreert en een dildo niet. En aangezien deze vibreert, is het natuurlijk een vibrator. Maar hij ziet er uit zoals je van een dildo zou verwachten dat die er uit ziet. Een wat meer echt lijkende vorm en dan ook nog een zuignap aan de onderkant. Hierdoor is hij trouwens ook super geschikt om te dragen in een strap-on harnas of voor anaal gebruik. Het ene knopje wat ‘ie heeft, valt ook niet gelijk op. Ik vind ‘m wel echt heel mooi. De vorm spreekt me aan, ik vind het altijd fijn als een vibrator of dildo een beetje een eikel vorm heeft, omdat die ribbel meestal erg stimulerend is. En ik vind het ook gewoon mooi. De kleur vind ik ook echt heel tof. Het is een super mooie paarse kleur, die in het licht bijna een soort kleurverloop lijkt te hebben. Wat niet zo is, maar zo lijkt het dus soms wel. Echt erg mooi.

De vibrator voelt vrij hard aan. Er zit natuurlijk wel een laagje siliconen om de basis heen, maar dit is duidelijk maar een dun laagje. Wat ook vrij logisch is, want deze vibrator werkt dus met sensoren. Op twee plekken in de schacht zitten sensoren. Super koel, want de bedoeling is dus dat hoe dieper je stoot, hoe harder hij vibreert. Natuurlijk wilde ik het gelijk proberen, dus ik zette ‘m gelijk aan. En inderdaad, hoe verder ik met mijn hand naar onder bewoog (ja ik was mijn vibrator aan het aftrekken), hoe harder hij ging trillen. Dat was echt super vet, ik kreeg gelijk zin om ‘m echt te gaan testen. Zeker omdat de vibraties ook gewoon echt goed en vrij diep aanvoelden.

De test

Calexotics luxe touch-sensitive vibrator Calexotics luxe touch-sensitive vibrator Calexotics luxe touch-sensitive vibrator

Qua formaat is de Touch-Sensitive vibrator iets aan de dikke kant. Dus pakte ik mijn Sliquid Organics glijmiddel erbij. Bij een siliconen vibrator is het aan te raden om geen glijmiddel op siliconenbasis te gebruiken. Ik gebruikte een heel fijn glijmiddel op aloe vera basis, maar gewoon glijmiddel op waterbasis is natuurlijk ook prima. In mijn Sliquid review kan je lezen dat zeker niet elk glijmiddel goed is voor je vagina.

Ik smeerde de vibrator in met glijmiddel en drukte ‘m aan. Hij begon gelijk lekker hard te vibreren. Maar toen ik ‘m inbracht, verwachtte ik dus dat hij op een bepaald punt harder zou gaan vibreren. Maar dat gebeurde niet. Wat ik ook deed, hij bleef gewoon op één standje vibreren. Ook bij de verschillende vibratiepatronen veranderde de kracht van de vibraties niet. Ik begreep niet wat er aan de hand was.  Het voelde wel echt goed, want de vibraties waren, zoals ik al zei, echt heel goed. En die ribbel van de eikel voelde inderdaad ook heel erg lekker. Mijn G-spot werd wel blij van de ribbel in combi met de vibraties, maar ik wilde het touch-sensitive gedoe gewoon ervaren!

Niet-zo-touch-sensitive

Calexotics luxe touch-sensitive vibrator Calexotics luxe touch-sensitive vibrator Calexotics luxe touch-sensitive vibrator

Nadat ik ‘m even had schoongemaakt, probeerde ik nogmaals met mijn hand of de sensoren nog wel werkten. Alles ging prima zoals het moest. Ik dacht dat ik wellicht iets verkeerds had gedaan, dus ik deed er weer wat glijmiddel op en ging voor een tweede poging. Weer hetzelfde, hij bleef gewoon op z’n hardst vibreren. Ik maakte ‘m weer schoon en probeerde het nog een keer met m’n hand. Toen het gewoon weer goed werkte, vroeg ik me af of het aan het glijmiddel kon liggen. Ik pakte m’n Jo Agapé, een iets lichter glijmiddel, en deed dat op de Touch-Sensitive vibrator, die gelijk hard begon te vibreren. Dat was dus het probleem. De sensoren zijn blijkbaar zo gevoelig dat glijmiddel ze al activeert. Later probeerde ik het nog met stromend water, ook dat was genoeg om ‘m op z’n hardst te laten vibreren.

Nu vind ik zelf dit formaat wel wat groot om zonder glijmiddel te gebruiken, maar ook al zou dat lukken, dan ga ik er vanuit dat het vocht in mijn vagina ook wel al genoeg zal zijn om de sensoren al snel te activeren.

Het touch-sensitive gedeelte van deze vibrator werkte bij mij dus niet. Of in elk geval niet zoals het hoort. Als gewone vibrator is ‘ie op zich wel leuk, alleen het feit dat ik niet zelf kan bepalen hoe hard of zacht hij trilt, is voor mij toch echt wel een dealbreaker. Als ik ‘m als clitorisstimulator wil gebruiken, moet ik dus kijken waar ik ‘m vast hou om te bepalen of ‘ie zacht of hard trilt. Super onhandig en er zijn dus ook maar twee mogelijkheden. Dat is echt te weinig, zeker voor een vibrator van deze prijs. Als je had kunnen kiezen of je de touch-sensitive mode wilde gebruiken of niet, zou het al een stuk beter zijn. En als de touch-sensitive mode überhaupt werkte ook natuurlijk. Ik zou best wel een vibrator willen hebben die er precies zo uitziet, alleen dan met meer standjes. En dan het liefst ook wat goedkoper.

Conclusie

Een Touch-Sensitive Vibrator waarvan het touch-sensitive gedeelte niet goed werkt, is natuurlijk een grote anticlimax. Het had zo leuk kunnen zijn, maar het werkte gewoon niet. De vibraties waren prima, de vorm en de looks ook, maar nou ja, het werkt niet. Helaas.

Bij Willie is ‘ie niet meer leverbaar, maar je kan de CalExotics Touch-Sensitive vibrator hier bestellen bij bol.

 

Tess

Tess heeft voordat ze TessTesst.nl begon bijna tien jaar in verschillende seksshops gewerkt en daar leerde ze superveel over alle soorten seksspeeltjes en zo groeide haar interesse voor seksspeeltjes nog verder.

Seksspeeltjes testen vind ze echt superleuk om te doen en ze hoopt dat het jou helpt om een seksspeeltje te kiezen die bij jou past. Maar ook hoopt ze door open en eerlijk te schrijven over sex toys, BDSM, kink en dus ook seks, dat ze een beetje meehelpt het taboe te doorbreken. Waarom zou dit een onderwerp moeten zijn waar we ons voor moeten schamen? Weg met die schaamte! De meeste mensen hebben seks, de meeste mensen masturberen, dus waarom zouden we dat onbesproken laten?

Tess maakt samen met Daphne de podcast Meet the Kinksters.

3 Reacties

  1. Blij dat ik deze review lees. Ik was helemaal wild van het idee, maar als het niet naar behoren werkt is het inderdaad het geld niet waard.

    Antwoord
  2. Ja, het had zo leuk kunnen zijn he! Ik vind het ook heel jammer, maar wel blij dat ik anderen inderdaad voor een miskoop kan behoeden.

    Antwoord
  3. Jammer dat hij niet goed werkt, zag er mooi en veelbelovend uit!

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.