Blush Lush Iris – review

06-11-2020

Ik hou van luchtdruk seksspeeltjes. En ik hou van stotende toys. Dus toen ik de Blush Lush Iris zag, een sextoy die dit combineert, werd ik gelijk enthousiast. Gelukkig was Willie zo lief om er een naar mij op te sturen, zodat ik kon testen of dit net zo geweldig is als het klinkt.

Specs

Materiaal: Siliconen (helemaal bodysafe dus)
Oplaadbaar: Ja, met USB-kabeltje
Standjes: 7 standjes per functie
Waterproof: Ja (IPX7)
Verkoopprijs: Nu in de aanbieding voor 62 euro, hier te koop bij Willie
Is โ€™t wat? Als โ€˜ie pastโ€ฆ

De verpakking en de inhoud

De blush lush iris in de verpakking. Het is een zwarte doos met een zwart barok-achtig printje. Het hele midden deel van de doos is van plastic dus zie je de toy in z'n geheel al liggen. Het ziet er een beetje stoffig uit. De achterkant van de verpakking van de blush lush iris. De doos is zwart en je ziet een heleboel tekst erop en wat icoontjes.

Ik ben niet per se fan van deze verpakking. Zwart met een subtiel printje en in het midden een doorkijkje zodat je de toy ziet. Het is basic en op zich prima, maar niet zo bijzonder. Het ziet er allemaal ook al snel heel stoffig uit, en het karton scheurt heel makkelijk. Ik vind het wel opvallend dat de naam Iris zo klein in de doos staat. Ik dacht een hele tijd dat deze sextoy de Blush Lush heette, maar Lush is blijkbaar een submerk van Blush. Er zijn meerdere Blush Lush toys, en dit is dus de Lush Iris.

In de verpakking vind je de Blush Lush Iris, een USB-oplaadkabeltje en de zeer bondige gebruiksaanwijzing.

Mijn eerste indruk van de Blush Lush Iris

De blush lush iris, het oplaadkabeltje en de gebruiksaanwijzing. De blush lush iris ligt op de gebruiksaanwijzing. Je ziet hoe kort het stukje gebruiksaanwijzing per taal is.

Deze duovibrator met luchtdruk doet me gelijk denken aan de Satisfyer Pro G-spot Rabbit. Dat is ook een duovibrator met luchtdrukstimulatie. Helaas paste de Satisfyer Pro G-sport Rabbit echt heel slecht bij mijn vulva, dus heb ik die na het testen nooit meer gebruikt. Gelukkig heb ik wel de Womanizer Duo, wat een van mijn favoriete seksspeeltjes is. Deze combinatie van inwendige G-spot vibratie en luchtdruk werkt echt perfect.

Maar, de Blush Lush Iris lijkt dus meer op de Satisfyer Pro G-spot. Ook bij deze Blush toy is de clitorisstimulator helemaal niet flexibel. Daar maak ik me gelijk wel wat zorgen over, want dat moet maar net passen. Het inwendige deel van de Iris is ook niet flexibel. Dit is zeker niet een one size fits all duovibrator dus. Het siliconen voelt wel fijn aan, lekker glad. Het trekt wel wat stof aan. Ik zie wel een heleboel ribbels, dus ik vraag me nu ook gelijk af hoe het met schoonmaken zal gaan. Wat ook opvalt is de duidelijk aanwezige naad aan de voor en achterkant van de schacht van de toy en hoe zacht de top van de vibrator voelt, lekker squishy!

Het tuutje van het luchtdruk deel kan er af, wat het aan die kant makkelijker schoonmaken maakt. De onderkant van het gouden randje zal wat moeilijker worden. Ik vind zulke abs-plastic details er altijd wel mooi uitzien, maar qua hygiรซne is het natuurlijk een kleine ramp. Of een grote ramp als je het aan Rob Geus vraagt denk ik.

Mijn ervaringen met de Blush Lush Iris

Zoals ik al zei, hou ik heel erg van stotende toys. De Blush Lush Iris stoot niet alleen, maar hij roteert ook nog eens. En dat doet โ€˜ie tegelijk. Dat voelt echt heel lekker. Super intens, want hij heeft eigenlijk alleen maar heftige standjes. Het gaat gelijk hard, daar moet je net van houden. Ik hou er van. Gebruik wel genoeg en goed glijmiddel, heel belangrijk bij bewegende toys!

Voor mij is zoโ€™n toy die beweegt in mijn vagina veel fijner dan inwendige vibratie. Dit is natuurlijk wel een kwestie van smaak. En ik moet zeggen, voor ik bewegende toys gebruikt had, was ik altijd best wel tevreden met inwendige vibratie, als het een beetje goede, diepe vibratie was.

De combinatie van het stoten met het roteren maakt het voor mij echt super lekker. Er gebeurt gewoon zoveel tegelijk, het voelt bijna overweldigend. De afstand van het stoten is op zich vrij klein, maar omdat het gecombineerd wordt het met roteren, voelt het echt als een feestje in mijn vagina.

Het stoten/roteren heeft zeven standjes, maar dat voelt niet helemaal zo. Hij kan snel en nog wat sneller. De andere vijf standjes wisselen dat eigenlijk gewoon een beetje af, maar ik vind die allemaal heel erg op elkaar lijken.

Heat me up!

De blush lush iris naast een lipstick. Het deel wat je in moet brengen is net iets langer dan de lipstick. Close-up van het luchtdruk deel van de blush lush iris. Je ziet het tuutje er naast liggen. Op de plek waar 'ie moet zie je dat het goud plastic is.

De Blush Lush Iris heeft ook nog een verwarmende functie. Die gaat automatisch aan als je het stoten ook aanzet. Ik wist dat niet en dacht vrij snel dat mijn sextoy oververhit aan het raken was. Wat overigens wel heel fijn voelde. Er zijn best wel wat toys waarbij je niks voelt van de verwarm-functie, maar bij de Iris voel je het dus zeker wel. Wel vrij plaatselijk, maar ik vond het toch wel wat toevoegen. Wel jammer dat er geen apart knopje voor is, want het is natuurlijk fijn als je de verwarm functie vast aan kan zetten vรณรณr je โ€˜m inbrengt. Je zou kunnen overwegen om โ€˜m vast even aan te zetten voor gebruik, maar dan zit je wel met het geluid, maar daarover later meer.

De luchtdrukstimulatie van de Blush Lush Iris

De blush lush iris in mijn hand, zoals ik 'm ook vast zou houden als ik 'm gebruik. In knijp in het bovenste deel van de blush lush iris, je ziet dat het materiaal zacht is en meegeeft.

Maar, deze Blush Lush Iris combineert natuurlijk deze inwendige beweging met luchtdrukstimulatie. En hoe voelt dat dan? Nou, ik wou dat ik dat รฉcht goed had kunnen ervaren. Maar waar ik al bang voor was: de clitorisstimulator is echt heel moeilijk om goed om mijn clitoris te plaatsen. Dit seksspeeltje geeft geen millimeter mee. Wanneer de afstand tussen je vagina en je clitoris teveel afwijkt van de 2,5 centimeter, word je clitoris dus niet goed gestimuleerd. Ik heb zelf nog nooit de afstand tussen mijn vagina en mijn clitoris opgemeten, maar wanneer je deze sextoy zou willen kopen, moet je dat eigenlijk wel eerst doen dus.

Met veel moeite kreeg ik het luchtdruktuutje toch wel in de buurt van mijn clitoris. Ik voelde wel wat luchtdrukstimulatie, maar het was niet echt intens. Dat kwam niet alleen maar omdat het tuutje niet zo lekker om mijn clitoris zat, maar ook omdat de luchtdrukstimulatie volgens mij echt niet zo sterk is. Als ik het op mijn vinger voel, dan voelt het ook al veel zwakker dan bijvoorbeeld die Womanizer Duo, of mijn andere favoriet de We-Vibe Melt.

En zeker als ik het inwendige deel van de Lush Iris laat stoten en roteren, dan blijft er nog maar weinig over van die luchtdrukstimulatie. Dat inwendige feestje overheerst enorm.

Het geluid en het schoonmaken van de Blush Lush Iris

De knopjes van de blush lush iris. Je ziet een knopje met een liggende s en een knopje met het power icoontje. Close-up van de blush lush iris, je ziet vooral de ribbels heel goed.

Bewegende toys maken eigenlijk altijd best wel wat geluid. Zo ook de Blush Lush Iris. Het stoten en roteren produceert een vrij snerpend geluid. En redelijk hard ook. Het klinkt echt heel mechanisch, wat logisch is met zoveel beweging. Wanneer je huisgenoten hebt, is dit waarschijnlijk niet zoโ€™n handige sekstoy voor jou.

Dan het schoonmaken. Ik was er al bang voor, maar deze toy is echt wel kut om schoon te maken. Al die ribbels. En dan ook nog dat gouden randje. Het vervelende met deze toy is dat wanneer je โ€˜m met water en zeep (of toycleaner) schoonmaakt, hij vrij snel schoon lijkt. Zelfs als je โ€˜m afdroogt, lijkt dat nog zo. Maar als je dan een dag later kijkt, zie je dat er toch nog van alles op zit. Sommige toys hebben dat. Ik denk dat het iets met een bepaalde topcoat te maken heeft. Maar nou ja, ik word er nooit zo blij van als ik een sextoy uit mโ€™n kast trek en hij blijkt niet helemaal schoon te zijn. Dus, je moet echt een (oude) tandenborstel gebruiken om deze Blush Lush Iris goed schoon te maken. Irritant maar waar.

Conclusie

Oh, Blush Lush Iris, het had zo mooi kunnen zijn. Als de afstand tussen mijn vagina en clitoris precies 2,5 centimeter was geweest, had ik waarschijnlijk enorm veel goede orgasmes gehad. Want het idee is wel geweldig. Beweging en luchtdrukstimulatie. Maar de uitvoering had beter gekund. Iets meer flexibiliteit en iets meer kracht voor de luchtdrukstimulatie. Dan was ik heel blij geweest met deze toy. Voor nu kan ik hem best aanraden aan mensen die de juiste maten hebben en niet heel veel clitorale stimulatie nodig hebben.

Je kan de Blush Lush Iris hier bestellen bij Willie, nu in de aanbieding voor 62 euro, maar normaal 89,99

 

Tess

Tess heeft voordat ze TessTesst.nl begon bijna tien jaar in verschillende seksshops gewerkt en daar leerde ze superveel over alle soorten seksspeeltjes en zo groeide haar interesse voor seksspeeltjes nog verder.

Seksspeeltjes testen vind ze echt superleuk om te doen en ze hoopt dat het jou helpt om een seksspeeltje te kiezen die bij jou past. Maar ook hoopt ze door open en eerlijk te schrijven over sex toys, BDSM, kink en dus ook seks, dat ze een beetje meehelpt het taboe te doorbreken. Waarom zou dit een onderwerp moeten zijn waar we ons voor moeten schamen? Weg met die schaamte! De meeste mensen hebben seks, de meeste mensen masturberen, dus waarom zouden we dat onbesproken laten?

Tess maakt samen met Daphne de podcast Meet the Kinksters.

2 Reacties

  1. Ik hoop dat ze deze als enkel intern gedeelte uitbrengen, zodat je hem zelf kan combineren met een externe naar keuze. Dit verkies ik eigenlijk altijd, ik haat duo-vibrators en de gok of ze passen ๐Ÿ™
    Ze hebben van deze trouwens ook een kira-versie met een ander extern gedeelte, maar deze verkopen ze precies niet bij Willie.

    Antwoord
  2. Ik hoop ook dat er een toy komt die stoot en roteert, zonder een clitoris gedeelte er aan vast. Zodat je zelf kan bedenken of en wat je er dan bij wilt kwa stimulatie.

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.