Beginnen met sounding

10-04-2024

Je wil beginnen met sounding, maar hoe doe je dat? In dit artikel vind je een beknopt overzicht van de spullen die je kan aanschaffen, wat je precies moet doen, en niet heel onbelangrijk, de dingen die je moet laten.

Beginnen met sounding

Wat is sounding?

Wellicht dat je op dit artikel terecht bent gekomen, maar eigenlijk nog niet zo goed weet wat sounding nu eigenlijk is.

Daarin ben je vast niet de enige, dus misschien is het goed om kort even te omschrijven wat sounding inhoudt.

“Sounding is het inbrengen van een voorwerp (vaak van silicone of metaal) voor seksuele bevrediging”

Mister b hardware vibrating sound met open handvat waar de aaa batterij uitsteekt
Een vibrerende sound, deze kan je beter pas gaan gebruiken als je meer ervaring hebt.

Sounding is ontstaan vanuit een medische toepassing

Zoals zoveel wat meer kinky masturbatietechnieken is sounding ontstaan vanuit een medische noodzaak. In dit geval om de plasbuis om medische redenen open te houden of te op te rekken. De Nederlandse naam voor een sound is dan ook een dilator.

Wat is sounding nu echt?

De officiële definitie van wat sounding is, is misschien wat te klinisch, en ook niet helemaal duidelijk. Wat sounding namelijk zo lekker maakt, is dat je de sound voorzichtig (of voor de diehards wat minder voorzichtig, maar doe dit niet zomaar!) heen en weer beweegt en je je penis van binnenuit stimuleert.

Dit samen met het oprekkende gevoel en de vulling maken dat sounding voor de liefhebbers echt heel erg geil kan zijn.

Sounding gids

Vorig jaar januari schreef ik al de sounding gids. In deze gids staat vrij uitgebreid meer informatie over wat je moet doen en wat je moet laten. Natuurlijk zal ik in dit artikel ook nog kort even wat zaken herhalen. Wil je echter in meer detail dingen weten, lees dan vooral mijn sounding gids.

Wat heb je nodig om te beginnen met sounding?

Praten over risico’s is nooit zo heel sexy, toch moet ik je van tevoren even melden, dat sounding toch het nodige risico met zich meebrengt. Het is ook de reden at je op veel (veelal Amerikaanse) Engelstalige sites dingen gaat tegenkomen als vermeldingen over Soa’s, beschadigingen, schade, en al dat soort niet zo leuke onderwerpen.

En eerlijk is eerlijk een metalen voorwerp in je plasbuis doen is net zo veilig als het klinkt: Als je er over nadenkt en het met beleid doet of laat doen, en goed naar je lijf luistert, zal het meestal wel goed gaan. Maar wees je bewust dat dit soort masturbatie of medical play niet geheel zonder risico is.

Wat heb je nodig als je wil gaan beginnen met sounding?

De lijst is best wel lang, maar dit is wat je nodig hebt voor een veilige sounding sessie:

 • De sounds die je wil gaan gebruiken
 • Alcoholdoekjes
 • Schone tissues
 • Wegwerp handschoenen (latex of nitril)
 • Schoon (nierbekken) schaaltje waar je je sounds in kan leggen
 • Ander (nierbekken) schaaltje om gebruikte sounds op te leggen
 • Steriel glijmiddel (uit een sachet of uit een single use spuitje)

Over het hoe en waarom verwijs ik wederom graag naar de sounding gids.

Moet je een uitgebreide set hebben om te beginnen met sounding?

Het antwoord hierop is, nee. Toen ik voor het eerst wilde gaan sounden ben ik te rade gegaan bij iemand die ik kende die daar veel (professionele) ervaring mee had en deze zei mij, dat je het beste kan beginnen met een 3-tal metalen sounds. Metaal is namelijk lekker glad en zwaar en zoals je in de sounding gids kan lezen is het handig om de eerste paar keer vooral de zwaartekracht het werk te laten doen.

Neem ook niet te dunne sounds, maar liever wat dikkere, zo kan je voorzichtig wat rekken, maar vooral ook omdat wat dikkere metalen sounds minder snel scherpe punten hebben, zodat je minder snel een beschadiging oploopt.

You2toys siliconen dilator set
Siliconen sounds zijn moeilijker in te brengen

Vijf tips om te beginnen met sounding

Als afsluiting van dit artikel nog een vijftal tips en opmerkingen die je moet weten als je wil beginnen met sounding.

 1. Als je wil beginnen, doe het dan eerst zelf, pas als je weet hoe je lijf reageert en hoe dingen voelen kan je het communiceren aan een partner.
 2. Omdat sounding dingen doet met je plasbuis waar hij niet voor gemaakt is (je stopt er dingen in, in plaats van dat er iets uit komt) zal er vaak een klein wondje ontstaan, hierdoor kan plassen na het sounden wat branden en kan je ook wat bloed in je urine vinden. Dit zou na een dag of wat weg moeten gaan.
 3. Doe het altijd zo steriel mogelijk. Het is niet geil, het is niet snel, maar het is wel noodzakelijk. Je wil geen urineweginfecties of ontstoken wonden aan de binnenkant van je plasbuis.
 4. Begin met metalen sounds, en gebruik pas later silicone sounds, silicone is veel ruwer en lastiger om (zelf) in te brengen
 5. Forceer niets, doe rustig aan, je hoeft niet meteen de dikste sound te kunnen hebben. Geniet van het gevoel. Voelt het te scherp, trek terug, probeer een iets dikkere sound. Doet het echt pijn? Stop dan onmiddellijk. Gebruik ook NOOIT verdovend glijmiddel, omdat je dan niet meer voelt dat er iets verkeerd gaat.
Een enkele dilator uit het etui

Soundingsets en sounds om te overwegen

Mocht je toch meteen all-in willen gaan vind je hieronder wat setjes dilatoren / sounds die echt de moeite waard zijn. Ik heb ze niet allen zelf getest, maar weet vanuit contact met anderen dat deze goed zijn.

Vragen of opmerkingen over sounding?

Heb je nog vragen, wil je meer verduidelijking? Voel je dan vrij om onder dit artikel je vraag te stellen.

Wil je liever een privébericht sturen? Dat kan via mijn socials of ons contactformulier.

Alle vragen die je ons stuurt zullen strikt vertrouwelijk worden behandeld en zo goed mogelijk worden beantwoord.

Jay

Jay is de persoon achter Tess Tesst die verantwoordelijk is voor het testen van, en schrijven over seksspeeltjes die gericht zijn op de penis en de prostaat.

Omdat Jay ook kinkster is zal hij van tijd tot tijd ook een review of artikel schrijven over Kink en BDSM en alles wat daar bij komt kijken

Buiten zijn talent voor testen en schrijven over seks, seksualiteit, BDSM en natuurlijk seksspeeltjes, is hij ook verantwoordelijk voor het technisch onderhoud, de marketing en nog veel meer andere zaken binnen Tess Tesst en veel andere websites van zijn klanten.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.