Coco de Mer Leather Spreader Bar en Wrist Cuffs

10-09-2018

BDSM toy review: Coco de Mer Leather Spreader Bar en Wrist Cuffs

Toen ik hoorde dat Lovehoney nieuwe, leren Coco de Mer BDSM toys zou gaan verkopen, werd ik gewoon gelijk al een beetje ‘excited’. Coco de Mer is sowieso wel echt een mooi merk en leren BDSM toys vind ik echt heel fijn. Van Geraldine van Eropartner mocht ik wat uitzoeken om te reviewen. Blijer kon ze me niet maken. Ik koos de Leather Spreader Bar en Leather Wrist Cuffs. Ze zagen er op de productfoto’s allebei echt prachtig uit, dus ik kon niet wachten!

De verpakking

Coco de mer leather spreader bar en wrist cuffs Coco de mer leather spreader bar en wrist cuffs

Toen het pakketje van Eropartner binnen kwam, maakte ik het natuurlijk gelijk open. En ik zag gelijk twee mooie witte, linnen zakjes met het Coco de Mer logo er op. Wow, het zag er gelijk al fancy uit. En super handig ook, want in die zakjes kan je de spullen dus ook prima bewaren. Dan weet je zeker dat ze niet beschadigen en het is ook nog eens lekker discreet. Ik neem zulke spullen ook nog wel eens mee naar feestjes en als er dan een spreidstang zo uit je tas uitsteekt, dan is dat wel gelijk heel ‘out in the open’ voor voorbijgangers. Maar zo’n witte linnen zak is dan natuurlijk echt helemaal prima, niemand weet wat er in zit. Super handig!

De Coco de Mer Leather Spreader Bar

Coco de mer leather spreader bar en wrist cuffs Coco de mer leather spreader bar en wrist cuffs

Ik maakte eerst de zak van de leather spreader bar open. Hij zat nog helemaal netjes ingepakt met stukjes vloeipapier om de haakjes. Ik rook gelijk al de geur van leer en voelde hoe fijn hij aanvoelde. Het was even peuteren om alle papiertjes los te krijgen, maar toen kon ik ‘m dan echt goed bekijken. Ik heb wel eerder spreidstangen gebruikt en ik heb er ook wel eens één getest. Maar dit was toch wel anders hoor. Dit is echt luxe! Ik voelde me net Christian Grey met al z’n super fancy BDSM spulletjes. De spreidstang is helemaal bekleed met bruin leer en aan het uiteinde zie je het Coco de Mer logo er in gedrukt. De haakjes zijn goudkleurig en de andere metalen studs ook. Ik vind het prachtig. De meeste spreidstangen hebben alleen ogen of haakjes aan de uiteindes, maar deze stang heeft aan elk uiteinde twee haakjes. Je kan dus tegelijkertijd pols- én enkelboeien vastmaken aan deze leather spreader bar.

De Coco de Mer Leather Wrist Cuffs

Coco de mer leather spreader bar en wrist cuffs Coco de mer leather spreader bar en wrist cuffs

Ondertussen was ik natuurlijk ook erg nieuwsgierig naar de Leather Wrist Cuffs. Ik haalde ze uit het zakje en zag dat ook hier al het metaal met vloeipapier omwikkeld was, dus dat was ook weer even lospeuteren. Maar oh, wat zijn deze boeien ook mooi zeg. Ze zijn natuurlijk ook van bruin leer met goudkleurig metaal. De boeien zijn gevoerd, dus ze voelen aan de binnenkant, het gedeelte wat tegen je huid zit, echt super lekker aan. Echt alsof het kleine kussentjes zijn. Ik ben wel een beetje een luxe sub, dus voor mij is dit perfect. De boeien maak je vast met gespjes. Er zijn genoeg gaatjes, dus ik denk dat dit de meeste mensen wel zal passen. De boeien zijn ook nog in twee maten verkrijgbaar. Ik heb de L/XL maat, maar als je dunne polsen hebt, kan je dus gewoon de S/M kiezen. Bij de boeien krijg je ook nog een leren ‘strap’ met twee haakjes aan de uiteinden. Zodat je de boeien aan elkaar vast kan maken, met dus nog een stukje leer er tussen. Dan heb je nog een klein beetje bewegingsvrijheid. En geloof mij, dat zit echt een heel stuk comfortabeler dan wanneer ze gewoon direct aan elkaar vast gemaakt zijn.

De Coco de Mer looks

Coco de mer leather spreader bar en wrist cuffs Coco de mer leather spreader bar en wrist cuffs

Ik heb meestal wel zin om de dingen die ik krijg te testen, maar soms heb ik er gewoon extra veel zin in. Dat was nu dus ook het geval. Ik moet zeggen dat ik niet speciaal heel veel heb met spreidstangen, maar sinds ik deze had gezien op de productfoto, had ik gewoon echt zoveel zin om deze leather spreader bar te gebruiken. Soms is het ook net de uitstraling van een product die kan zorgen dat je er zin in krijgt. Het gaat er eigenlijk niet om hoe een product er uit ziet, maar om hoe het functioneert. Maar soms is het dus toch wel belangrijk, of speelt het in elk geval een belangrijke rol. Ik kan in elk geval dus wel zin krijgen van een mooi speeltje. Maar dan moet het alsnog wel goed functioneren natuurlijk, anders is het een grote anticlimax.

Scheve boei

Coco de mer leather spreader bar en wrist cuffs Coco de mer leather spreader bar en wrist cuffs

Bij het omdoen van de polsboeien viel het me op dat de ene polsboei niet helemaal mooi recht gemaakt was. Het strookje leer wat er op zit, waar ook de gaatjes in zitten, zat een beetje scheef op de polsboei. Normaal zou ik het niet zo erg vinden, maar voor zo’n luxe product, dat ook best veel geld kost, vind ik dat toch wel een minpuntje. Ik denk dat je in deze prijsklasse zeker wel mag verwachten dat alle details gewoon in orde zijn. Omdat het dus een beetje scheef zat, had ik ook wat sneller dat de boei zelf een beetje scheef ging zitten. Dat vond ik erg jammer, dus ik besloot te mailen met Lovehoney, die de Coco de Mer producten verkopen, hier over. Zij verzekerden mij dat dit zeker niet de bedoeling was en stuurden me gelijk een nieuw setje polsboeien op. Die inderdaad wel mooi recht zijn. Alleen door een miscommunicatie een te kleine maat voor mij, dus geef ik deze boeien weg, maar daarover later meer.

De boeien zitten echt super comfortabel. Omdat ze gevoerd zijn, voelen ze echt als kussentjes om je polsen. Ik ben echt wel kritisch met polsboeien, omdat ik het al snel niet lekker vind zitten, maar deze zitten echt fijn. En ze zijn ook nog eens heel stevig. Twee dingen die ik echt belangrijk vind.

Super spannende test

Coco de mer leather spreader bar en wrist cuffs Coco de mer leather spreader bar en wrist cuffs

Mijn beroep is echt heel tof. Speeltjes testen is echt zo leuk om te doen en ik heb er echt super veel plezier en genot van. Maar niet elk speeltje is natuurlijk even goed of leuk, dus het testen is de ene keer leuker dan de andere keer. Maar ik denk dat ik wel kan zeggen dat dit toch één van mijn leukste, spannendste tests was.

Omdat deze spreader bar dus vier haakjes aan de uiteindes had, nodigde dat erg uit om niet alleen enkelboeien er aan vast te klikken, maar ook polsboeien. Je kan daar natuurlijk verschillende standjes bij bedenken, maar welk standje je ook bedenkt, je kan je voorstellen dat je echt wel heel erg in je bewegingsvrijheid beperkt wordt. En dat voelt, in elk geval voor mij, echt nog een heel stuk spannender dan wanneer alleen je enkels vast zitten aan zo’n stang. Dat is natuurlijk ook al heel leuk en spannend, maar dit was wel even spannend to the max!

Experimenteren

Coco de mer leather spreader bar en wrist cuffs Coco de mer leather spreader bar en wrist cuffs

Deze spreidstang nodigt echt uit om er mee te experimenteren. Verschillende standjes, alleen polsen, alleen enkels, allemaal tegelijk, er kan gewoon zoveel mee. Dit is gewoon echt wat ik het leukst vind van sextoys en bdsm toys. Als je gewoon verschillende dingen kan proberen en er op die manier achter kan komen wat er allemaal leuk en spannend is om te doen. Of juist niet. Dat is ook interessant om te weten. Maar dat je echt lekker dingen gaat uitproberen. Een toy is voor mij dan eigenlijk altijd al geslaagd, als het uitnodig tot experimenteren. En dat is echt wat deze spreidstang doet. En het is zó gaaf!

Luxe of zelf maken?

Coco de mer leather spreader bar en wrist cuffs Coco de mer leather spreader bar en wrist cuffs

Hij is niet goedkoop. En ja, natuurlijk kan je zelf vast ook zoiets in elkaar zetten met een bezemsteel en schroeven met oogjes. Dat is ook prima en daar kan je ook super veel lol mee hebben. Ik denk dat iedereen dat voor zichzelf moet bepalen of je een toy het geld waard vind of niet. En of je liever gaat voor een luxe product of dat je liever lowbudget zelf iets in elkaar knutselt. Niet iedereen heeft ook even zo’n bedrag liggen om uit te geven aan seksspeeltjes. Maar als je het budget hebt, dan kan ik deze spreader bar toch echt wel aanraden. Als je hier van houdt, dan weet ik echt zeker dat je hier een heleboel sexy times mee gaat hebben.

Luxe en stevig

Coco de mer leather spreader bar en wrist cuffs Coco de mer leather spreader bar en wrist cuffs

En het feit dat zowel de polsboeien als de spreidstang zo mooi en luxe zijn, voegde voor mij echt wel wat toe. Misschien ben ik oppervlakkig en materialistisch, ik weet het niet, maar ik vond het gewoon extra tof. Het was ook echt fijn dat het allemaal zo stevig is. Want door de rare standjes, kwam er best wel wat druk- en trekkracht op de ogen van de boeien en de haakjes van de stang te staan. Maar het bleef allemaal gewoon heel. Gelukkig, Want ik wil hier echt nog veel vaker mee spelen!

Giveaway

Ik heb dus een setje Coco de Mer Leather Wrist Cuffs in de maat S/M (in te stellen van 13 t/m 19 cm omtrek) die ik mag weggeven. Wat moet je doen om te winnen? Heel simpel: volg @tess_tesst en @yayorgasms op Instagram. Bonuspunten als je hier of daar in de comments laat weten dat je mee doet!

Op 18 september maak ik hier de winnaar bekend. Edit: De boeien zijn gewonnen door PupCerbos!

Conclusie

Ja, ik ben echt onder de indruk van deze Coco de Mer BDSM spulletjes. Vooral van de spreidstang. Die vind ik echt super tof en goed. En mooi, had ik dat al gezegd? Dat hij uitnodigt om mee te experimenteren, vind ik echt super tof. Het is eigenlijk een heel eenvoudig product, maar je kan er zo ontzettend veel spannende dingen mee doen! De boeien vind ik ook prachtig en super comfortabel. En ook nog eens heel stevig.

Je kan de Coco de Mer Leather Spreader Bar hier bestellen bij Lovehoney voor 159,95

Je kan de Coco de Mer Leather Wrist Cuffs hier bestellen in maat S/M en hier in maat L/XL bij Lovehoney voor 149,95.

De hele Coco de Mer collectie vind je hier.

 

Tess

Tess heeft voordat ze TessTesst.nl begon bijna tien jaar in verschillende seksshops gewerkt en daar leerde ze superveel over alle soorten seksspeeltjes en zo groeide haar interesse voor seksspeeltjes nog verder.

Seksspeeltjes testen vind ze echt superleuk om te doen en ze hoopt dat het jou helpt om een seksspeeltje te kiezen die bij jou past. Maar ook hoopt ze door open en eerlijk te schrijven over sex toys, BDSM, kink en dus ook seks, dat ze een beetje meehelpt het taboe te doorbreken. Waarom zou dit een onderwerp moeten zijn waar we ons voor moeten schamen? Weg met die schaamte! De meeste mensen hebben seks, de meeste mensen masturberen, dus waarom zouden we dat onbesproken laten?

Tess maakt samen met Daphne de podcast Meet the Kinksters.

4 Reacties

 1. Ik hou hiervan! Vind het ook erg chiq ogen 🙂 Doe graag mee met de winactie.
  Ben via climaximaal.nl hier terechtgekomen en blij om je blog te ontdekken!

  Antwoord
 2. Bij deze actie wil ik wel een kansje wagen. Ik lees vaak je recensies en iedere keer zijn ze leuk, openhartig en informatief geschreven. Niet altijd zijn het toys/goodies waar ik ook nieuwsgierig naar ben maar desalniettemin altijd leuk. Nu maar hopen *fingers crossed*

  Antwoord
 3. Ik volgde testest al, nu ook yayorgasms gevolgd 🙂

  Antwoord
 4. Insta heb ik niet maar volg jullie nu wel op twitter want reviews lezen van toys en speciaal bdsm toys vind ik zeer interessant.

  Antwoord

Trackbacks/Pingbacks

 1. BDSM toy review: Easytoys Expandable Spreader Bar & Cuffs | Tess Tesst - […] ik ook al eens een uitschuifbare spreidstang van Zado en een hele mooie leren (niet uitschuifbare) spreidstang van Coco…
 2. Black Swan Designz Blue Ice boeien | Tess Tesst - […] en stug aanvoelen. Dus na het spelen, wil ik de boeien meestal al snel af. Ik heb eerder ook…

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.