Balancelle Preppy Handcuffs

25-06-2021

Zoals je vast weet, doe ik al best lang aan BDSM. En daardoor heb ik ook wel een beetje een liefde ontwikkeld voor polsboeien. Toen ik Balancelle op Instagram tegenkwam, was ik gelijk verliefd. Boeien, gags, collars, en allemaal van super leuke stofjes. Ik kreeg de Balancelle Preppy Handcuffs en ook nog twee andere items, maar daar lees je later over.

Specs

Materiaal: Katoen, voering van polyester en viscose. De gespjes zijn van koperlegering.
Waterproof: Ze kunnen in de wasmachine
Verkoopprijs: 65 euro, hier te koop bij Balancelle
Is โ€™t wat? Ja, zo fijn!

De verpakking en mijn eerste indruk

De balancelle preppy handcuffs naast het linnen zakje waar ze in zaten. De balancelle preppy handcuffs van boven af gezien, er ligt een lipstick naast de strap om ze aan elkaar te maken.

De Balancelle Preppy Cuffs zitten verpakt in een schattig stoffen zakje. Ik denk dat het van linnen is. Op het zakje staat de merknaam en het logo van Balancelle.

De boeien zijn in allerlei stofjes te krijgen, maar ik koos dus voor deze preppy stof, die lijkt op de stof van een overhemd. Ik vind het helemaal leuk.

Het viel me gelijk op hoe lekker zacht de boeien zijn. Als kleine kussentjes. De voering is niet dik, maar wel zacht. De boeien zien er netjes gemaakt uit. Ze sluiten niet met een gesp die je door gaatjes prikt, maar ze sluiten met zoโ€™n gespje wat je vaak ook op de bandjes van een rugzak ziet. De boeien hebben elk ook een D-ring.

Er zit ook nog een verbindend stukje bij, met aan beide kanten haakjes. Met deze kleine strap kan je de boeien aan elkaar maken.

Zwart leer

De balancelle preppy handcuffs, je ziet op de ene boei de d-ring goed zitten, en bij de andere zie je het gespje goed zitten. Close-up van het haakje van de strap aan de d-ring van de boei.

Polsboeien en andere BDSM-accessoires zijn vaak gemaakt van zwart (nep)leer. Ooit heeft iemand bedacht dat dat bij BDSM hoort. Zwart, leer, duister, misschien nog wat rubber. En nu hou ik ook echt wel van die dingen hoor, maar ik hou รณรณk van kleurtjes en andere materialen. Het hoeft van mij niet altijd zo duister. Ik kan dat soms best waarderen, zoโ€™n donkere speelkamer vol met leren items is best spannend, maar soms ben ik meer in de mood voor licht, kleurig en cute. Of een combinatie, het kan allemaal! Of nou ja, het zou moeten kunnen, maar in de praktijk zie ik maar weinig leuke, lieve, gekleurde BDSM-spulletjes. Dat maakt Balancelle dus extra leuk, want het is dus nog steeds best wel origineel.

Balancelle shop

De balancelle preppy handcuffs en de strap, uitgevouwen en van bovenaf gezien. De balancelle preppy handcuffs uitgevouwen, vanaf de zijkant gezien.

Balancelle is een Frans bedrijf en de eigenaresse, die overigens ook Tess heet, is erg bezig met goede producten maken met een zo klein mogelijke evnironmentel footprint. Ze koopt alles benodigdheden binnen de EU en het liefst zo lokaal mogelijk. Ze schenkt ook een deel van haar omzet aan goede doelen en stof die ze over houdt schenkt ze ook nog eens aan organisatie die daar (gratis) maandverband maakt.

Ik vind zulke kleine bedrijven echt awesome en ik denk dat het super fijn is om zulke initiatieven te steunen.

De Test van de Balancelle Preppy Cuffs

Mijn linkerhand met om de pols een van de balancelle preppy handcuffs Ik heb een balancelle preppy handcuff om, en in mijn hand heb ik de andere boei.

Toen ik de Preppy Cuffs voor het eerst omdeed, was ik gelijk helemaal blij met hoe comfortabel ze zitten. Ik moest wel even wennen aan het gespje, want ik ben serieus onhandig met gespjes. Maar het bleek gelukkig best wel makkelijk te werken. Wanneer je het ronde deel van het gespje omhoog drukt, kan je aan het bandje trekken en dan gaat โ€˜ie strakker. Simpel! Wat ik wel jammer vind, is dat de gespjes ook wel echt een beetje koperachtig ruiken, wat je na het afstellen dan echt ook aan je vingers ruikt. Maar misschien ben ik overgevoelig voor dit soort gekke luchtjes, dat kan ook.

Toen ik de boeien uit het zakje haalde, had ik al gemerkt dat ze net als kussentjes voelden, maar zo om mijn polsen voelt dat dus echt heel fijn. Ik hou heel erg van polsboeien, maar ik vind de meeste polsboeien dus niet lekker zitten. Een tijdje terug schreef ik over de Black Swan boeienย die ook wat anders dan anders zijn en die vond ik ook fijn zitten. Maar voor mij is dat dus eerder een uitzondering dan een regel. Maar deze Balancelle Preppy Cuffs gaan daar nog wel echt een stap verder in. Dit is gewoon zo comfortabel dat ik ze ook gewoon zomaar om wil, zonder dat ik ook maar van plan ben ze te gebruiken. Het zachte kussentjes-gevoel om mijn polsen vind ik gewoon echt heel comfy. Ik heb ze zelfs een paar keer in bed om gehouden toen ik ging slapen.

Vaak vind ik het storend dat het deel waar een polsboei overlapt, dat dat zo dik wordt. Dus het deel waar de ene kant van de polsboei over de andere kant van de polsboei zit, waar je dan dus twee lagen stof of leer hebt. Bij de Balancelle Preppy Cuffs is de voering dun genoeg en irriteert dat me helemaal niet. Yay!

Het bandje en de stevigheid

Mijn ene hand met een van de balancelle preppy handcuffs om mijn pols. Je ziet het bandje een beetje uitsteken. Ik heb de strap in mijn hand. Een van de balancelle preppy handcuffs van boven gezien.

Het enige nadeel van deze boeien vind ik dat het bandje vrij lang is. Ik heb zelf best brede polsen en zelfs voor mij is het bandje dus wat lang. Het is wel fijn dat de boeien zo voor veel mensen passen, maar omdat er geen lusje ofzo is waar je het bandje tussen kan doen, zwiebert het een beetje. Ik probeer het steeds dubbel te vouwen en een beetje onder het gespje te duwen, maar dit blijft niet echt lang zitten.

Van tevoren had ik gedacht dat deze boeien wel heel leuk, maar niet zo stevig zouden zijn. Maar dat blijkt heel erg mee te vallen. Ik denk niet dat je met je volle gewicht hier aan moet gaan hangen, daarvoor zijn de D-ringen sowieso te dun, maar ze zitten echt wel stevig aan elkaar. Een beetje stribbelen, spartelen en nou ja, alles wat je misschien leuk vindt om te doen terwijl je polsboeien draagt, kan prima! De ringen zitten stevig vast en je kan er best wel hard aan trekken zonder dat er wat gebeurd.

Conclusie

Ik ben echt fan van deze boeien. Ze zijn zo comfortabel als je fijnste pyjama, maar dan kinky. En cute. Ik hou ervan! Ze zitten als kussentjes om mijn polsen en het voelt heel fijn om ze te dragen. Ze zijn ook best nog wel stevig. Wanneer je wel spannende bondage-dingetjes wil gaan doen, maar geen zin hebt in leer of touw, dan zijn deze Balancelle Preppy Cuffs (of natuurlijk een ander stofje, wat jij leuk vindt!) super geschikt.

Je kan de Balancelle Preppy Cuffs hier bestellen bij Balancelle, voor 65 euro.

Tess

Tess heeft voordat ze TessTesst.nl begon bijna tien jaar in verschillende seksshops gewerkt en daar leerde ze superveel over alle soorten seksspeeltjes en zo groeide haar interesse voor seksspeeltjes nog verder.

Seksspeeltjes testen vind ze echt superleuk om te doen en ze hoopt dat het jou helpt om een seksspeeltje te kiezen die bij jou past. Maar ook hoopt ze door open en eerlijk te schrijven over sex toys, BDSM, kink en dus ook seks, dat ze een beetje meehelpt het taboe te doorbreken. Waarom zou dit een onderwerp moeten zijn waar we ons voor moeten schamen? Weg met die schaamte! De meeste mensen hebben seks, de meeste mensen masturberen, dus waarom zouden we dat onbesproken laten?

Tess maakt samen met Daphne de podcast Meet the Kinksters.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.