Balancelle Cherry Ball Gag

19-07-2021

Nog niet zo lang geleden schreef ik over de Balancelle Preppy Cuffs, die ik helemaal leuk vind. Maar waardoor Balancelle mij in de eerste instantie opviel, was deze Cherry Ball Gag. Want kijk even hoe ontzettend cute deze ballgag is! Ik ben helemaal weg van deze look. Ik kreeg de Balancelle Cherry Ball Gag van Balancelle zelf.

Specs

Materiaal: Katoen, messing en siliconen
Waterproof: De bal kan er vanaf en dan kan het in de wasmachine
Verkoopprijs: 65 euro, hier te koop bij Balancelle
Is ’t wat? Ja, en zo mooi!

De verpakking en mijn eerste indruk van de Balancelle Cherry Ball Gag

De balancelle cherry ball gag met het papiertje van de verpakking er nog omheen. Daar naast ligt het zakje waar hij in zat. De balancelle cherry ball gag met het papiertje om de bal.

Net zoals de Preppy Cuffs, zit ook de Balancelle Cherry Ball Gag in een linnen zakje. Op het zakje zie je de merknaam staan. Best wel discreet en het ziet er ook leuk uit. Het zakje is heel geschikt om je ballgag ook in te bewaren.

Zoals ik al zei, vind ik de Balancelle Cherry Ball Gag er echt super cute uitzien. Ik heb een beetje een ding voor stofjes met kersenprint. Ik vind het contrast ook echt te leuk. Deze ball gag ziet er zo ontzettend schattig en zelfs een beetje tuttig uit. Terwijl een ballgag toch best wel een kinky item is. Ik vind dat leuk. Het hoeft van mij niet allemaal zwart leer te zijn. Is ook leuk, maar ik vind juist dit vrolijke ook heel erg tof. Een beetje kleur en vrolijkheid vind ik leuk, ook in de BDSM-scene.

De bal zelf is goudkleurig en lijkt een beetje metallic. Het siliconen voelt vrij zacht aan.

In mijn review over de Balancelle Preppy Cuffs schreef ik al over mijn naamgenoot Tess, de eigenaresse van Balancelle, hoe zij alles met de hand maakt en hoeveel waarde ze hecht aan duurzaamheid en alle goede dingen die zij doet.

Veiligheid van materiaal

De balancelle cherry ball gag De balancelle cherry ball gag op het zakje.

Bij vibrators en dildo’s denken mensen steeds vaker aan het materiaal en of dat wel veilig is voor hun lichaam. Daar word ik blij van, want ik vind dit een belangrijk onderwerp. Wanneer je iets inbrengt in je lichaam, is het goed om te weten wat dit is en of dit materiaal helemaal veilig is, of dat het eventueel een bepaalde reactie te weeg kan brengen in je lichaam. Of je dat risico dan wil nemen, is natuurlijk helemaal aan jezelf. Sommige mensen kiezen liever voor een goedkope, niet veilige toy en nemen de risico’s voor lief. Wanneer je op de hoogte bent van de risico’s, lijkt me dat prima.

Zelf wil ik alleen toys van veilige materialen gebruiken. Dus materialen die niet giftig zijn én niet poreus zijn. Dat giftig materiaal niet zo gezond voor je lichaam is, spreekt denk ik voor zich. Poreus materiaal houdt in dat er eigenlijk allemaal hele kleine, voor het oog niet zichtbare, gaatjes in het materiaal zitten. Hierdoor kunnen er bijvoorbeeld schimmels en bacteriën in deze toys gaan zitten. Hoe goed je ook je best doet met schoonmaken, die krijg je er niet uit. En de volgende keer breng je die toy weer in, in je lichaam, en weet je dus nooit of je daar last van krijgt.

Waar is die bal van gemaakt?

Close-up van de bal van de balancelle cherry ball gag De bal vn de balancelle cherry ball gag naast een lipstick

Nu is dit voor seksspeeltjes die je inbrengt dus steeds vaker iets waar mensen rekening mee houden, maar bij ballgags is dit nog niet zo vanzelfsprekend. Terwijl je zo’n bal ook in je lichaam inbrengt. Niet in je vagina of anus, maar in je mond. En ook daar wil ik zelf dus geen onveilig materiaal in hebben. Natuurlijk geen giftig materiaal, maar een poreus materiaal vind ik voor iets in mijn mond ook niet zo hygiënisch.

Vaak is zo’n bal van een gag gemaakt van rubber, wat een poreus matereiaal is. De bal van deze Balancelle Cherry Ball Gag is gemaakt van siliconen. Dat is helemaal veilig. Niet giftig, en niet poreus. Deze bal is gemaakt door SelfDelve, die ken je misschien nog van de Aubergine dildo waar ik een tijd geleden over schreef.

De Test van de Balancelle Cherry Ball Gag

De bal van de balancelle cherry ball gag in mijn hand, ik druk 'm nog niet in. Ter vergelijking met de volgende foto. De bal van de balancelle cherry ball gag in mijn hand, ik druk 'm nu in, zodat je het verschil kan zien met de vorige foto.

Ik hou van gags. Vooral van het gevoel wat ze me geven tijdens een BDSM-spel. Wanneer ik een gag draag, en dus niet meer kan praten, geeft dat mij gelijk een gevoel van machteloosheid. En dat is een gevoel wat ik fijn vind in een BDSM-setting. Van veel gags ga je ook kwijlen, wat dan weer een vernederend aspect heeft. Voor mij in elk geval. En dat is óók iets wat ik leuk vind. Dubbele win dus.

Nu is het ook zo dat gags niet altijd even comfortabel zijn. Ik krijg ook vrij snel last van mijn kaken, wat een soort pijn of kramp geeft die ik dan weer niet lekker vind. Ook kunnen de (meestal leren) bandjes van gags soms ook snijden, wat ik ook niet prettig vind.

De bal van de Balancelle Cherry Ball Gag is dus gemaakt van siliconen, maar wel vrij zacht siliconen. Ik had eigenlijk nog niet eerder zo’n zachte ballgag gevoeld. En eigenlijk is dat heel comfortabel. Het was zo mogelijk om wat meer beweging met mijn kaken te houden, omdat de bal dus vrij makkelijk een beetje kon indeuken. En wat meer beweging in mijn kaak, zorgt voor wat minder snel kramp.

Nu was de bal voor mijn kaken eigenlijk net te groot, waardoor het alsnog redelijk snel wat pijnlijk werd. Ondanks de beweging Maar dit is wel echt een dingetje van mijn kaken, want deze bal heeft echt wel een heel gemiddelde ballgag-maat.

Het bandje van de Balancelle Cherry Ball Gag

Close-up van het bandje van de balancelle cherry ball gag Het gespje van het bandje van de balancelle cherry ball gag

Nu had ik al gezegd dat ik het bandje van deze gag er zo mooi uit vind zien. Maar ik was tijdens het testen verbaasd over hoe comfortabel dit bandje zit. De stof voelt heel fijn op mijn huid en het bandje is lekker breed, waardoor de druk goed verdeeld wordt. Net zoals de Balancelle Preppy Cuffs, voelt deze gag door dit bandje ook echt super comfortabel om te dragen. Ik had nooit zo door dat een leren bandje over je gezicht misschien niet het meest comfortabele was, omdat ik niet anders gewend was. Maar zo’n stoffen bandje, en dan specifiek dít stoffen bandje, zit echt veel lekkerder.

De sluiting is een messing gespje, waar je het bandje doorheen moet halen. Ik moest even kijken hoe het werkte, maar het bleek vrij simpel te zijn als je het eenmaal weet. Het messing gespje ziet er mooi uit en ik vind het ook helemaal passen bij de look van de gag. Maar net zoals bij de boeien, viel het me ook hier op dat het messing wel echt een bepaalde geur afgeeft aan je vingers. Ik ben daar blijkbaar gevoelig voor, want dat stoorde me wel wat.

Het schoonmaken van de Balancelle Cherry Ball Gag

De balancelle cherry ball gag van bovenaf gezien. Je ziet de stof door de bal gaan.

Natuurlijk is het ook fijn als je je ballgag makkelijk schoon kan maken. Ik maakte me hier eerst een beetje zorgen over, want er kan natuurlijk makkelijk wat kwijl op het stoffen bandje komen en ik vroeg me af hoe ik dit schoon moest maken.

Je kan de Balancelle Cherry Ball Gag op de hand wassen, in een sopje. Dan kan je ‘m in elkaar laten zitten. Maar je kan ook de bal er af schuiven. Hiervoor rol je de stof naast de bal (aan de kant waar het gespje niet zit) een beetje op. Je kan daarna vrij eenvoudig de bal van het bandje afschuiven. Nu kan je het stoffen bandje in de wasmachine wassen en de bal kan je natuurlijk gewoon met water en zeep schoonmaken. Om de bal er weer terug op te krijgen, rol je het uiteinde van het bandje op en duw je de stof weer door het gaatje van de bal. Eventueel met behulp van een pen of een eetstokje.

Conclusie

Ik vind de Balancelle Cherry Ball Gag echt super cute en heel comfortabel. Het is jammer dat de bal voor mijn kaken net te groot is, waardoor ik ‘m niet zo lang in kan hebben. Maar afgezien van het formaat, zit ‘ie juist super comfortabel door het stoffen bandje en de zachte siliconen bal.

De look vind ik helemaal leuk en lekker origineel. De gag is makkelijk vast te maken, alleen het messing gespje geeft wel een vervelend geurtje af. Ook is de gag makkelijk schoon te maken. Ik word echt blij van handgemaakte toffe kinky items zoals dit. Yay, Balancelle!

Je kan de Balancelle Cherry Ball Gag hier bestellen bij Balancelle voor 65 euro.

Tess

Tess heeft voordat ze TessTesst.nl begon bijna tien jaar in verschillende seksshops gewerkt en daar leerde ze superveel over alle soorten seksspeeltjes en zo groeide haar interesse voor seksspeeltjes nog verder.

Seksspeeltjes testen vind ze echt superleuk om te doen en ze hoopt dat het jou helpt om een seksspeeltje te kiezen die bij jou past. Maar ook hoopt ze door open en eerlijk te schrijven over sex toys, BDSM, kink en dus ook seks, dat ze een beetje meehelpt het taboe te doorbreken. Waarom zou dit een onderwerp moeten zijn waar we ons voor moeten schamen? Weg met die schaamte! De meeste mensen hebben seks, de meeste mensen masturberen, dus waarom zouden we dat onbesproken laten?

Tess maakt samen met Daphne de podcast Meet the Kinksters.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.