Athumani Custom Cockring review | deel 2

19-10-2022

Welkom bij deel 2 van mijn review over de Athumani Custom Cockring. Ik realiseer mij dat dit dan de derde week op rij is dat je een cockring review gaat lezen, maar eerlijk is eerlijk, ik kon gewoon niet langer wachten.

Het maakproces

Nu was deel 1 van dit tweeluik natuurlijk geen review, maar eigenlijk een beschrijving van het proces dat door Athumani doorlopen wordt op het moment dat jij je custom cockring via de website bestelt.

Ikzelf vond het heel erg interessant om de stappen te zien, te merken hoe serieus Athumani zijn werk neemt en natuurlijk om te merken dat het eindproduct ook erg mooi is geworden.

Dat gezegd hebbende, mooi is natuurlijk allemaal goed en wel, maar bij cockringen gaat het uiteindelijk om de functionaliteit, de draagbaarheid en de kwaliteit.

Dus nu we het proces kennen, tijd voor hetgeen jullie van mij gewend zijn, een eerlijke review over dit de Athumani Custom Cockring.

En die wordt natuurlijk zo geschreven als al mijn reviews.

SPECS

  • Materiaal: Sterling Silver (99,25% zilver, 0,75% koper)
  • Bodysafe? Ja, tenzij je een zilver of koper allergie hebt, let daar dus wel op
  • Geschikt glijmiddel: In principe alles, dus waterbasis, olie, silicone. Let er wel op dat er geen sulfides in je glijmiddel zit want dat kan het metaal aantasten (oxideren).
  • Maat: 38 mm tot en met 70 mm
  • Prijs: Vanaf € 200 (afhankelijk van de vorm, maat en opties) bij Athumani

Athumani Custom Cockring

Zoals je wellicht hebt gelezen in deel 1 van dit tweeluik is de persoon achter Athumani van huis uit een edelsmid. Een edelsmid die na gesprekken met andere smeden besloot om zichzelf ook toe te leggen aan het maken van hoogwaardige seksspeeltjes, zoals cockringen, buttplugs, maar ook sieraden en zelfs zippo aanstekers. Enfin, iemand die duidelijk weet hoe je met zilver, goud en andere edelmetalen om moet gaan.

De cockring die ik kreeg, is de “Ergonomic Hammered Cock Ring “Silver Asteroid”” een ergonomische cockring gemaakt van zilver, die met de hand is voorzien van allerlei kleine “kraters” die geoxideerd zijn waardoor ze zwart zijn geworden.

Athumani custom cockring

Athumani Custom Cockring in de doos

In de doos is voor een geheel naar specificatie gemaakte cockring natuurlijk een beetje flauw. Ik bedoel, het is geen commercieel product, dus zoals je kan verwachten ontvang je je cockring in een mooi doosje met een insert die ervoor zorgt dat de cockring niet al te veel schuift.

Verder natuurlijk helemaal niets, dat hoeft ook niet, want je hebt eigenlijk een sieraad gekocht, ook al is dat een sieraad die je om je penis en ballen gaat dragen, er is zorg en moeite ingestoken, en de doos hoeft in dit geval echt niet voor de inhoud te spreken.

Athumani Custom Cockring getest

Het testen en dus gebruiken van deze cockring was iets waar ik naar uit keek en tegelijkertijd ook best wel wat spanning over voelde.

De spanning zat hem in het feit dat ik echt mijn duurste cockring ooit ging testen, en ook omdat ik wist hoeveel tijd en moeite hierin ging zitten, niet het reviewen maar het maken. En wat dan als het allemaal tegenvalt, moet ik dan gewoon schrijven, ja leuk dit maar het is niets?

Enfin, je snapt het denk ik wel, het leverde mij oprecht stress op, want ik ben altijd eerlijk, maar in het geval van Athumani hoopte ik toch echt wel dat deze cockring zo geweldig zou zijn als ik had gehoopt.

En eigenlijk waren mijn zorgen voor niets, want natuurlijk wordt een handgemaakte cockring van deze kwaliteit extra goed bekeken voordat hij wordt opgestuurd. Wat natuurlijk ook meer dan logisch is, je kan hem immers (want handgemaakt) niet meer terugsturen, tenzij, want soms zit het leven tegen, er een productiefout in zit.

Dat kan je trouwens ook lezen als je de cockring (of iets anders) bestelt, en is wel iets waar je natuurlijk even over moet nadenken, gelukkig is Athumani daar heel duidelijk in en heeft de website ook een stuk over retouren.

Maar goed, genoeg intro, de test, want daar zit iedereen natuurlijk op te wachten.

Tijdens het uitpakken van de cockring zie je eigenlijk aan alles dat Athumani zijn producten extreem serieus neemt, er is namelijk geen enkel foutje, naadje of wat dan ook te zien. Je ziet aan het glimmen van het zilver dat er met veel pijn en moeite is gewerkt aan een product dat niet alleen geweldig mooi is (ik ben echt dol op zilver) maar ook nog eens een genot is om te dragen.

Ik was bezorgd dat de kraters misschien te ver zouden doorlopen, maar het is duidelijk dat ook hier echt heel goed is over nagedacht. De overgang van kraters naar perfect gepolijst zilver is zo gedaan dat je tijdens het dragen helemaal niets voelt van kraters, maar alleen maar het metaal dat door zijn vorm en manier van polijsten eigenlijk amper opvalt.

Dat komt natuurlijk ook door de ergonomische vorm, maar ik vind het bijzonder knap gedaan. Je draagt een sieraad dat mooi is en extreem functioneel.

Ik denk dan ook dat je deze cockring heel goed voor langere tijd kan dragen (ik zelf heb hem al een uur lang om gehad zonder bijwerkingen), maar ik raad je zoals altijd vooral aan om naar je lichaam te luisteren. Irriteert er iets, begint het pijn te doen, of voel je iets raars. Laat je penis slap worden en doe je cockring weer af.

Athumani custom cockring

Schoonmaak

Je kan deze cockring goed schoonspoelen met warm (heet) water en met milde zeep wassen. Ik zou in dit geval zeker geen toycleaner of iets heftigers proberen, want zilver is dan wel een edel metaal, maar al die agressieve middelen doen je cockring vast geen goed.

Dingen waar je op moet letten als je een Athumani cockring gaat kopen

Voor de conclusie, die jullie denk ik al kunnen raden, toch nog even wat dingen die je moet weten voordat je een cockring bij Athumani gaat bestellen.

  1. Meet zorgvuldig de maat van je cockring. Hoe meet je een cockring? Dat lees in mijn Cockringgids. Wil je zeker weten dat het past? Neem dan gewoon even contact op met Athumani.
  2. Deze cockringen en andere speeltjes zijn handgemaakte artikelen, dat betekent dat alles op maat en naar jouw wens gemaakt wordt of kan worden, dat houdt ook in dat je dus even moet wachten op je product en het soms wat langer duurt dan je hoopt.
  3. Wees er zeker van wat je bestelt, het is een handgemaakt sieraad, dus ruilen of terugsturen gaat hem niet worden (zoals ik al eerder vertelde), wees dus zeker dat wat je bestelt, is wat je wil hebben.

Conclusie

Ik ben echt zo laaiend enthousiast over deze cockring, hij is mooi, hij is de vorm die ik al zolang wilde en zoveel meer. De elegantie van een sieraad, de functionaliteit van een enorm goede ergonomische cockring. Het is gewoon ideaal.

Tegelijkertijd is het niet voor iedereen weggelegd, want het is natuurlijk ook best duur. Wil je dus beginnen met het dragen van een cockring, dan zou ik toch eerst even wat meer standaard industriële cockringen proberen. Weet je dan zeker dat je meer wil, dan zou ik zeker hier even voor sparen, want deze cockring gaat voor een groot deel van de rest van je leven mee.

Je koopt de Athumani Custom Cockring Silver asteroid bij Athumani vanaf € 200 euro. Die van mij (56 mm) kost je € 300 euro. De grootste beschikbare maat is 70 mm.

Jay

Jay is de persoon achter Tess Tesst die verantwoordelijk is voor het testen van, en schrijven over seksspeeltjes die gericht zijn op de penis en de prostaat.

Omdat Jay ook kinkster is zal hij van tijd tot tijd ook een review of artikel schrijven over Kink en BDSM en alles wat daar bij komt kijken

Buiten zijn talent voor testen en schrijven over seks, seksualiteit, BDSM en natuurlijk seksspeeltjes, is hij ook verantwoordelijk voor het technisch onderhoud, de marketing en nog veel meer andere zaken binnen Tess Tesst en veel andere websites van zijn klanten.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.