Athumani Custom Cockring review | Deel 1

28-09-2022

Ik kreeg een Athumani Custom Cockring opgestuurd door Asen Asumani de persoon achter de website en shop. Deze cockring is niet zomaar een cockring, het is een echt juweel. Asen is namelijk van huis uit Juwelier en besloot buiten juwelen ook dingen als cockringen en buttplugs te gaan maken.

Dit is dus niet zomaar een review, dit is een tweeluik waarbij ik jullie door het hele proces, van bestelling tot eindproduct ga meenemen, en natuurlijk komt er in deel twee van dit tweeluik een uitgebreide review over deze cockring.

Het begin, een email

Het leek toeval, en dat was het ook. Ik was al een paar weken aan het nadenken over welke cockringen ik nu eens voor een review zou gaan aanvragen. Na de geweldige Velv’or Jnaja was er op dit gebied namelijk wel wat ontwikkeling, maar niet echt iets buiten het standaard gebeuren van leuke silicone ringen in kekke kleurtjes of beter uitgewerkte strap cockringen.

Op zich natuurlijk allemaal prima, maar mijn lezer (ja jullie dus) hopen vaak op iets nieuws en baanbrekends, en met de email die ik afgelopen juni in mijn mailbox kreeg van Athumani bleek dat te gaan gebeuren.

Ik had al vaker gekeken naar cockringen die meer juwelen waren dan cockringen, maar kleine ambachtslieden hebben vaak niet het budget om “review samples” te versturen, en hoewel ik dat natuurlijk begrijp, is dat soms wel jammer.

Maar deze keer kreeg ik deze cockring eigenlijk in mijn schoot geworpen (ja punny, I know). Asen wilde namelijk zijn werk wereldkundig maken en had onze site bekeken en wilde graag met ons samenwerken, en zo geschiedde.

Van bestellen tot opsturen

Na het eerste erg prettige contact via email ging het gesprek al snel verder via Whatsapp. In gesprek met Asen besprak ik wat we gingen doen en ik wilde zijn werk de ruimte te geven die het verdient, dus niet allen beschrijf ik dit voor jullie, maar zal jullie hieronder ook wat plaatjes laten zien van het proces.

In het gesprek liet Asen via de website Athumani.com de opties zien voor een cockring en gezien mijn voorkeur en interesse voor een ergonomische cockring was het besluit al snel genomen.

Dat was de vorm, ik werd gevraagd naar mijn maat, die gaf ik door en toen begon het proces.

Van klompjes metaal naar een cockring

Nu komt het gedeelte waarbij de plaatjes het meest zullen spreken, hier en daar zal ik natuurlijk nog wel iets meer omschrijven waar nodig.

De mal

De cockring die ik had besteld wordt gegoten, daarbij wordt gebruikgemaakt van een mal waar een afdruk van het basisontwerp van de cockring (op basis van afmeting en vorm) wordt gemaakt.

Deze mal bestaat uit speciaal zand dat zeer fijn is en tegen hoge temperaturen kan.

Gieten van de cockring

Metaal smelten

Als de mal gereed is kan het metaal (zilver) gesmolten worden en in de mal gegoten worden via speciaal daarvoor bestemde kanalen die in de mal zijn gemaakt.

Athumani custom cockring metaal

Ruwe vorm verfijnen

Zodra het metaal is afgekoeld en zijn vaste vorm heeft gekregen word de cockring uit de mal gehaald en word de vorm bijgeslepen en bijgevijld, zo worden de gietkanalen verwijdert, maar natuurlijk ook alle scherpe randjes die nu al zichtbaar zijn

Athumani custom cockring in ruwe vorm

Patroon / ontwerp toepassen

Als je op Athumani.com iets gaat bestellen heb je als klant de mogelijkheid om (in overleg) je eigen ontwerp toe te passen op dat wat je koopt.

Patroon in athumani custom cockring maken

In mijn geval kreeg Asen de vrije hand, wat leidde tot het ontwerp dat ik jullie nu laat zien.

Het handmatig inslaan van honderden (duizenden?) kleine kuiltjes die samen tot een (naar mijn mening) verschrikkelijk mooi patroon zijn geworden.

Na het inslaan van het patroon is er een oxidatieproces geweest waardoor je de donkere effecten krijgt aan de binnenkant van de kuiltjes.

Laatste afwerkingen

Na het oxideren worden de laatste checks gedaan de ring helemaal glad gemaakt aan de binnenkant en is het eindproduct een feit.

Athumani custom cockring review | deel 1

Het hele proces in een filmpje

Tijdens het schrijven van dit eerste deel van het tweeluik stuurde Asen mij een filmpje van het maken van een soortgelijke ring als die ik heb gekregen.

Je ziet hier Asen dus “live” aan het werk.

In het volgende deel van dit tweeluik.

Ik heb jullie in dit deel door het hele maakproces meegenomen van de Athumani Custom Cockring, in het volgende deel zal ik jullie natuurlijk voorzien van de uiteindelijke review. Hebben jullie nu al vragen? Stel ze dan in de comments, dan kan ik ze meenemen in deel 2 van dit tweeluik.

Jay

Jay is de persoon achter Tess Tesst die verantwoordelijk is voor het testen van, en schrijven over seksspeeltjes die gericht zijn op de penis en de prostaat.

Omdat Jay ook kinkster is zal hij van tijd tot tijd ook een review of artikel schrijven over Kink en BDSM en alles wat daar bij komt kijken

Buiten zijn talent voor testen en schrijven over seks, seksualiteit, BDSM en natuurlijk seksspeeltjes, is hij ook verantwoordelijk voor het technisch onderhoud, de marketing en nog veel meer andere zaken binnen Tess Tesst en veel andere websites van zijn klanten.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.