Arcwave Ion review | Pleasure Air™ masturbator review

21-10-2020

Als je zoveel toys hebt als ik en Tess dan is een unieke ervaring eerder een uitzondering dan een regel. Toen ik de Arcwave Ion kreeg van Arcwave had ik geen idee wat ik er allemaal van moest verwachten toen ik instemde om er een review over te schrijven.

SPECS

 • Materiaal: ABS plastic, elektronica en CleanTech™ silicone
 • Bodysafe: Jazeker, volgens Arcwave is dit silicone nog beter dan al het andere silicone.
 • Dimensies van de Arcwave Ion: 153,5 x 51,98 x 83,19mm
 • Dimensies van de case: 185,0 x 75,0 x 107mm
 • Oplaadtijd: 120 minuten
 • Gebruikstijd: 70 minuten op de hoogste stand
 • Prijs: € 159,- bij Easytoys
 • Is het wat? Och mijn hemel, ik kom woorden te kort, klik gewoon op de koop link, koop hem, je wil dit!

Arcwave?

Ik wist in oktober 2019 al dat Arcwave bestond, er waren echter nog geen toys te krijgen want Arcwave, een merk dat zich totaal richt op mensen met een penis, ging unieke dingen doen, die ultrageheim waren en niemand nog mocht weten. Het zou allemaal beter en vooral anders gaan worden. Arcwave is overigens onderdeel van WOW-tech, de makers van de we-vibe en de womanizer. Dus je kan je voorstellen dat de verwachtingen voor een nieuwe unieke toy voor penisbezitters hoog lagen.

De enige

Ik ben op dit moment al een aantal weken in het bezit van de Arcwave Ion, als enige reviewer, in de wereld, dat is best wel een dingetje vind ik, en daarom dus: Bedankt Arcwave, dat ik dit meteen mocht testen.

Arcwave ion een aanzicht vanaf de achterkant waar je de knopjes bovenop ziet zitten

Arcwave Ion

Als je net naar het plaatje hebt gekeken heb je misschien nog niet een idee over hoe de Arcwave Ion je penis dan moet gaan stimuleren. En dat is niet zo raar, want er is geen enkele andere toy op de wereld die dit zo doet.

De Arcwave Ion stimuleert namelijk het frenulum, dat is de overgang onderaan je eikel naar de schacht. Het wordt ook wel het toompje genoemd, en het is wellicht het meest gevoelige gedeelte van je penis. En tegelijkertijd is het ook het meest miskende stukje penis als het gaat over masturberen, pijpen, stimulatie, you name it.

De stimulatie die de Arcwave Ion gebruikt heet Pleasure Air™ in de meest basale vorm, zou je het luchtdrukstimulatie kunnen noemen, maar dat doet de technologie niet helemaal eer aan.

Het is dus geen vibratie, het is geen pulsatie het is lucht, die je frenulum stimuleert en je daarmee iets nieuws laat ervaren.

Op de Arcwave Ion zitten een 3-tal knoppen. Een om Smart Silence™ aan en uit te zetten. Smart Silence is de technologie die ervoor zorgt dat je toy niet aangaat als er geen penis in zit, wat de discretie heel erg te goede komt, haal je hem snel van je penis af, dan gaat de toy echt uit en niemand die hem hoort of ziet. Mocht je niet alleen zijn, en in het geheim willen masturberen (of het prive willen houden) is dat een uitermate handige feature.

De andere twee knoppen zijn de harder (en de aan en uit schakelaar) en zachterknop die de mate van stimulatie dus bepalen.

De siliconen sleeve waar je je penis in stopt, is gemaakt van CleanTech™ silicone, een silicone die water en vuil afstotend is en extra snel droogt.

Je kan de sleeve door “twist to open” van de motor afdraaien zodat je de sleeve extra goed kan reinigen.

Arcwave Ion in de doos

Met nieuwe technologie en nieuwe sensaties in het vooruitzicht verwacht ik ook een doos die dat uitstraalt. En je hebt hem waarschijnlijk al gezien op mijn Instagram, de doos stelt echt niet teleur. Hij is enorm groot, en met een gedegen reden, de Arcwave Ion is namelijk niet alleen qua stimulatie innoverend, maar ook qua opslag.

In de doos zit namelijk de Arcwave Ion (ja echt), maar ook de case waar je hem in kan bewaren. De case is ook meteen de oplader, en niet alleen dat, Arcwave heeft nagedacht over het drogen van je toy, want je schuift de arcwave over een staafje heen die actief het vocht uit je Ion aantrekt en zorgt voor een extra goed gedroogde Ion die zo weer klaar is voor gebruik.

Buiten de case om zit er ook een (heel klein) flesje Pjur glijmiddel en de USB kabel waarmee je case aansluit om hem van stroom te voorzien. En natuurlijk zit er een handleiding bij over hoe je dingen moet aansluiten, dat je het staafje in de magnetron kan doen om zijn droogkracht terug te krijgen, echt handige en duidelijke info dus.

Arcwave ion in de case gezet met het deksel er niet op

Arcwave Ion getest

Toen ik de Arcwave Ion opgestuurd kreeg werd mij met klem aangeraden om hem eerst eens 5 keer te proberen alvorens mijn oordeel te vellen.

Nu ben ik persoonlijk heel erg van het idee van “dat bepaal ik zelf wel”, maar gezien Tess haar eerste ervaringen met de Womanizer op dit gebied vond ik het een goed idee om in mijn achterhoofd te houden. Een nieuwe manier van stimuleren betekent namelijk ook gewoon heel simpel dat je even moet wennen aan wat er gaat gebeuren.

In elkaar zetten en opladen

Alvorens ik de Ion kon gaan testen wilde ik hem natuurlijk opladen. Het aansluiten van de USB-kabel is niet zo heel moeilijk als je door hebt dat er een silicone dopje aan de onderkant zit. Maar het installeren van de DryTech pack was iets meer denkwerk.

Niet dat het heel moeilijk is, maar er wordt heel erg uitgelegd in de handleiding wat er gedaan moet worden om de pack uit te pakken, maar nergens in de handleiding staat hoe je het zwarte staafje uit de case moet halen. Blijkt gewoon te zijn dat je voorzichtig moet trekken. Maar dat durfde ik initieel niet, omdat ik nogal sterk ben en snel dingen gewoon stuk trek (en altijd bang ben dat ik dat doe met mijn lompe grote handen).

Na dus wat geklungel daarmee is het opladen van de Ion eigenlijk kinderspel, je schuift hem na het schoonmaken over het staafje en de case laadt hem op.
Op de case zie je ook ledjes die aangeven dat de Ion opgeladen wordt en hoever dat opladen inmiddels is gevorderd.

Tijd om te masturberen

Na een kleine 120 minuten was de Ion zover dat hij gebruikt kon worden. En ik keek er naar uit.

Waar ik normaal eigenlijk altijd mij eigen favo glijmiddel gebruik, pakte ik nu het kleine flesje Pjur waterbasis glijmiddel erbij, Pjur is sowieso een merk dat goed glijmiddel maakt, dus ik vond dat in dit geval geen probleem. Ik smeerde de Ion in met een klein beetje (want zo stond het in de handleiding) en deed hetzelfde met mijn pik.

Helaas moet je een stijve penis hebben wil je dit luchtdruk seksspeeltje voor de penis gaan gebruiken. En die helaas is vooral omdat ik denk dat het fijn is dat een speeltje de opwinding vanuit “zachte” toestand teweeg kan brengen. Maar in dit geval gezien de nieuwe insteek kan ik dat wel vergeven, wellicht in een andere vorm kan het ook met een “slappe” ipv met een “stijve”.

Toen ik de opening de eerste keer zag was ik bang dat ik niet ging passen, maar het CleanTech™ silicone van de sleeve bleek uiterst rekbaar en mijn penis past met gemak in de sleeve.

De eerste paar keren was het even pielen om het Pleasure Air gaatje goed te positioneren tov mijn frenulum, maar met wat oefening en geduld had ik de “sweet spot” al snel te pakken.

Ik denk dat het hierom ook aan te raden is de Ion eerst eens 5x te proberen voordat je er echt verwachtingen van krijgen.

Dit vooral omdat de stimulatie die je ontvangt heel erg subtiel is, maar ook heel erg lekker.

Maar zo subtiel dat je je toompje echt goed moet positioneren anders voel je wel wat, maar je voelt niet “dat”.

De ingang van de arcwave ion lijkt op het eerste gezicht wat smal

Na de 3de keer spelen met de Arcwave Ion

Ik kwam de eerste keer al heel lekker klaar van de Arcwave Ion pleasure air masturbator, vooral omdat ik snel doorhad wat de Ion doet en hoe mijn lichaam daarop reageerde. Misschien ook omdat ik gewoon echt al heel veel toys heb getest. Maar ook ik moest wennen.

Maar na mijn 3de orgasme heb ik zoals gezegd the sweet spot wel gevonden en kan ik je vertellen dat de Arcwave Ion, zonder twijfel de meest geweldige toy van 2020 is.

De orgasmes zijn niet te omschrijven, hoewel Arcwave zelf zegt dat het een “vrouwelijk orgasme” zou zijn, maar ik vind dingen van dat soort uitdrukkingen. Het is een ander orgasme dan een gewoon ruk of trek orgasme, anders dan een vibratie orgasme, anders dan een prostaat orgasme. Maar het heeft niets met een gender te maken. Het orgasme is gewoon anders, kneitergeil, heftig, lekker, maar “vrouwelijk” is wel heel erg 1982 Arcwave. Ik snap op zich de noodzaak tot beschrijven en duiden, maar dit was niet de handigste move.

Anyway, echt heel erg lekker dus. Keer op keer weer, bijna zo goed als handfree, liggen, genieten, het is gewoon ZO ONGELOFELIJK GEIL.

Bediening

Ik zou Jay natuurlijk niet zijn als ik niet nog een puntje van kritiek had, want de orgasmes zijn wel echt heel erg lekker. Ik vind de bediening niet altijd even handig. De knopjes zitten vrij dicht op elkaar en voelen op de een of andere manier niet helemaal intuïtief. Zo wilde ik de stimulatie harder zetten en drukte ik de smart silence aan en uit. Ik wilde hem zachter zetten en drukte hem harder, of ik drukte hem uit.

Omdat de knopjes op de achterkant zitten moet je het op gevoel doen en dat is dus soms een beetje onhandig. En dat is best kut als je of nog even wil wachten met klaarkomen, of juist de stimulatie wil opvoeren omdat je gewoon MOET klaarkomen.

Schoonmaak

Het schoonmaken van de Arcwave Ion masturbator is dus ook supersimpel, je draait namelijk de sleeve met een “twist” van de motor en kan hem volledig schoonmaken onder water, met zeep of toycleaner, en daarna kan je de sleeve ook nog even in je UV-C Sterilisator doen, zoals bijvoorbeeld de Puresan. Na het drogen met een stofvrije doek wordt het nog overgebleven vocht opgenomen door de DryTech pack in de standaard.

Dan wordt het dus allemaal super schoon en droog, en dus gaat deze toy, bij zorgvuldig gebruik echt jaren (en jaren) mee. Geweldig!

De case als het seksspeeltje er in zit en gesloten is

Conclusie

Ik zei het net al de Arcwave Ion luchtdruk masturbator is in mijn optiek het allerbeste seksspeeltje van 2020, met stip. Met een nieuwe techniek zijn er altijd verbeterpunten, zoals de bediening, maar als je een nieuw en vrij prijzig seksspeeltje op de mark brengt dan moet de algehele indruk wel echt heel erg goed zijn om “allerbest” genoemd te worden, en heel simpel gezegd, die checkboxjes zijn allemaal gecheckt.

Heb jij dus een penis, en ben je toe aan een nieuw en geweldig soort orgasme? Dan moet je echt de Arcwave Ion kopen, en die 5 keer gebruiken en vooral voelen en aanpassen en genieten van de sensaties. Je wil deze toy, je wil hem echt.

Maar! En dat is op dit moment een grote maar, de Arcwave Ion gaat zelfs zonder deze review al als warme broodjes over de toonbank, en het kan dus zijn dat ze of niet meer of alleen op pre-order te koop zijn. Dus wees er snel bij, of pre-order hem. Je wilt het, echt!

Ik zal proberen om de links naar de shops die de Arcwave heeft of waar je hem kan pre-orderen up to date te houden.

Easytoys heeft de Arcwave Ion inmiddels vol op voorraad. Koop de Arcwave Ion bij Easytoys voor € 189,-

Jay

Jay is de persoon achter Tess Tesst die verantwoordelijk is voor het testen van, en schrijven over seksspeeltjes die gericht zijn op de penis en de prostaat.

Omdat Jay ook kinkster is zal hij van tijd tot tijd ook een review of artikel schrijven over Kink en BDSM en alles wat daar bij komt kijken

Buiten zijn talent voor testen en schrijven over seks, seksualiteit, BDSM en natuurlijk seksspeeltjes, is hij ook verantwoordelijk voor het technisch onderhoud, de marketing en nog veel meer andere zaken binnen Tess Tesst en veel andere websites van zijn klanten.

7 Reacties

 1. Mijne is onderweg!

  Antwoord
 2. Vandaag binnen en direct getest…..! En ik denk dat het geen 2-3 minuten duurde en echt een heerlijk orgasme. Mijn vrouw gebruikt de Womanizer en daar is ze helemaal weg, en ik denk dat ik nu weet waarom. Heerlijk apparaat, apart orgasme en ziet er netjes afgewerkt uit.

  Antwoord
 3. Hoe zit het met het geluid van deze masturbator

  Antwoord
  • Wat wil je precies weten over het geluid van deze masturbator?

   Antwoord
   • Of deze masturbator veel lawaai maakt of niet. Woon namelijk in een gehorig huis.

    Antwoord
    • Op de hardste stand maakt hij wel geluid, ik zou het geen lawaai willen noemen, maar goede toys maken meestal toch wel wat geluid. Ik weet niet zo goed wat de benchmark is voor “teveel lawaai” voor jou.

     Antwoord
 4. Ik heb een vraag
  Is deze toy geschikt voor mij
  Omdat ik een dikke heb

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.