Aneros Muze en Tempo

05-10-2018

Sextoy review by Tess: Aneros Muze en Tempo

Aneros is een merk dat vooral bekend is van zijn prostaatstimulators. Maar ze hebben ook een aantal toys die unisex zijn. Zoals de Tempo ene de Muze en die kreeg ik opgestuurd door Saul van Aneros, in ruil voor mijn review.

De verpakking

Aneros muze en tempo Aneros muze en tempo

Zowel de Muze als de Tempo zijn best wel kleine toys en ze zitten dus allebei in een zelfde soort verpakking. Een klein zwart doosje, aan de binnenkant mooi bekleed met rode glimmende stof. De toys liggen daar netjes in en je kan ze dus ook goed bewaren in dit doosje. Het doosje sluit met een magneetsluiting. Om de doosjes zit een sleeve met daarop een foto van het product en aan de achterkant een productomschrijving. Ik vind de verpakking er mooi en netjes uit zien.

Aneros Muze

Aneros muze en tempo Aneros muze en tempo

De Aneros Muze is een kleine bullet vibrator van roestvrij staal. De Muze is dun en voor een bullet vibrator vrij lang. Onderop heeft hij één knopje waar je mee door de verschillende vibratiestanden kan scrollen. De merknaam Aneros staat op de vibrator. Niet heel opvallend, maar ik vind het wel een leuk detail. De Muze heeft negen vibratiestanden, waarvan drie steady. Maar de drie steady standjes komen niet direct achter elkaar. Hij begint met het zachtste steady standje, dan komen er twee vibratiepatronen, dan het tweede steady standje, dan weer twee patronen, dan het derde steady standje en vervolgens nog twee patronen. Ik denk dat er maar weinig mensen zijn die dit handig vinden. De Aneros Muze is bodysafe en waterproof. Hij werkt op 1 AAA batterij.

De looks van de Muze

Aneros muze en tempo Aneros muze en tempo

Ik vind de Muze er echt wel heel tof uit zien. Ik hou ook van rvs, het is een veilig materiaal, maar ik vind het er ook gewoon mooi en stoer uitzien. Dat het materiaal van zichzelf koud aanvoelt, vind ik ook leuk. Het neemt wel heel snel een andere temperatuur aan, dus als je niet van koud houdt, kan je β€˜m gewoon even vasthouden en dan is β€˜ie snel opgewarmd. Zelfs het knopje is van rvs, ik hou er van.

Wait for it..

Aneros muze en tempo Aneros muze en tempo

Hoewel in de product omschrijving van de Aneros Muze staat dat je verbaasd zal zijn over hoeveel kracht er in zo’n kleine vibrator zit, vond ik dat dus zelf niet. De vibraties zijn wel okΓ©, maar ik zou ze niet als heel krachtig omschrijven. Ik vond het ook geen handige vibrator om te gebruiken. Je moet het knopje best wel hard indrukken. En als je dan gedrukt hebt, dan gebeurt er even niks. Het duurt eventjes voordat het volgende standje begint. Dat klinkt misschien niet zo raar, maar dat voelt wel heel raar. Ik dacht elke keer dat ik β€˜m per ongeluk uit gedrukt had. En dan ineens begint β€˜ie toch weer te trillen. Normaal bij andere vibrators, als je naar een volgend standje drukt, trilt dat gewoon gelijk door in het nieuwe standje. Er zit geen (korte) pauze tussen.

Conclusie Aneros Muze

Aneros muze en tempo Aneros muze en tempo

De Aneros Muze was voor mij eigenlijk wel een beetje irritant dus. Vooral dat hij niet krachtig genoeg vibreert en dat de vibraties ook best wel buzzy zijn, viel me erg tegen. Juist omdat ik de Aneros Muze er echt wel tof uit vind zien, wilde ik β€˜m echt graag fijn en lekker vinden. Maar helaas was dat dus niet zo. Klaarkomen met de Muze is echt een enorme uitdaging voor mij, terwijl ik toch niet heel moeilijk klaarkom. Ik zou zelf eerder gaan voor de NU Sensuelle Point bijvoorbeeld. Die is dan wel minder mooi, maar wel veel effectiever.

Aneros Tempo

Aneros muze en tempo Aneros muze en tempo

De Aneros Tempo is een anaal speeltje. Het is niet zomaar een buttplug, maar hij is echt bedoeld om mee te spelen. Het is de bedoeling dat je het bovenste gedeelte van de Tempo anaal inbrengt en dat je dan met behulp van je spieren ervoor zorgt dat de Tempo verder naar binnen gaat en beweegt. Toen ik dat voor de eerste keer las, vroeg ik me wel gelijk af hoe ik dat dan moest doen. Ik heb wel wat ervaring met mijn bekkenbodemspieren gebruiken, maar hoe dat anaal dan zou gaan werken, wist ik niet zo goed.

Warm of koud?

Aneros muze en tempo Aneros muze en tempo

De Aneros Tempo is ook gemaakt van rvs en voelt van zichzelf dus best wel koud aan. Bij sextoys die ik vaginaal gebruik, vind ik dat altijd heel lekker. Maar bij anaal niet. Maar gelukkig neemt rvs super snel een andere temperatuur aan, dus als je de Tempo gewoon even vasthoudt, is β€˜ie al opgewarmd. Bij rvs kan je ook elk glijmiddel gebruiken wat je wilt, dus dat is makkelijk. Ik koos voor Pjur Woman Nude, dat is een glijmiddel op waterbasis, maar het voelt echt super zacht aan en glijdt heel goed en lang.

Veiligheid van anale sextoys

Aneros muze en tempo Aneros muze en tempo

Ik kan mezelf nog steeds niet echt heel ervaren noemen met anale sextoys. Maar ik vond de Aneros Tempo wel echt heel klein. Nu is het bij anale sextoys echt super belangrijk dat de basis, of het voetje, breder is dan het breedste gedeelte van de toy. Of als het halsje boven het voetje lang genoeg is, dan kan het voetje ook wel iets smaller zijn dan het breedste gedeelte, maar er moet in elk geval een goed verschil zijn tussen het onderste punt en het voetje. Het is in elk geval belangrijk dat het dus niet mogelijk is dat de toy in z’n geheel naar binnen schiet. Want dan heb je echt een probleem. Een toy kan vrij makkelijk en ook best wel snel dan te diep naar binnen verdwijnen, waar je er zelf met geen mogelijkheid meer bij kan. En dan moet je dus echt naar het ziekenhuis. Dit kan echt heel gevaarlijk zijn.

Klein voetje

Aneros muze en tempo Aneros muze en tempo

Omdat de Aneros Tempo in z’n geheel zo klein was, het voetje dus ook, vond ik het wel gewoon een beetje eng. Het voetje was echt wel duidelijk breder dan het breedste punt. En echt veel breder dan het punt net boven het voetje. Maar het voetje vind ik dus alsnog heel klein. En zeker met zijn vorm, die langzaam breder wordt, lijkt het alsof het vrij makkelijk naar binnen zou kunnen gaan. Dus ik was de hele tijd wel een beetje bang dat deze mini buttplug gewoon naar binnen zou verdwijnen. Ik zag mezelf al zitten bij de SEH. Wat gelukkig niet gebeurd is. En ik vind het ook super lastig om in te schatten of dit iets is wat echt zou kunnen gebeuren. Juist omdat het voetje wel echt breder is, zou het in theorie niet moeten kunnen. Maar ja, voor mij voelde het wel eng dus.

Verrassend lekker

Aneros muze en tempo Aneros muze en tempo

Dus tijdens het testen heb ik er elke keer een beetje panisch voor gezorgd dat ik het voetje goed vasthield en dat er geen glijmiddel op die hand zat. Ondanks dat ik het dus wel eng vond, moet ik zeggen dat het wel echt lekker was. Ja, het is waar, elke keer als ik een anale toy test, kom ik er weer opnieuw achter dat ik het toch wel lekker vind. Het is voor mezelf toch elke keer weer een verrassing. I can’t help it. Maar, deze toy was dus wel anders dan gewoon een buttplug. Het was even zoeken naar wat ik moest doen met mijn spieren om ervoor te zorgen dat er beweging in de Aneros Tempo kwam, maar het lukte me wel! En dat voelde heel koel en lekker. Ik vond het ook fijn om de anaal toy gewoon met mijn hand te bewegen, want met mijn spieren kostte het toch best wel wat moeite.

Conclusie Aneros Tempo

Aneros muze en tempo Aneros muze en tempo

De Aneros Tempo geeft echt een heel ander gevoel dan een butplug. Het is leuk om te experimenteren met je eigen spieren om te kijken hoe je de sextoy kan laten bewegen, maar ook wanneer je gewoon je handen daarvoor gebruikt, is het echt heel lekker. Alleen dat kleine voetje baart me toch wel echt zorgen. Als het voetje groter zou zijn, en makkelijker vast te houden, zou ik dit echt een super aanrader vinden.

Je kan de Aneros Muze hier bestellen bij bol.com voor rond de 80 euro.Β 

Je kan de Aneros Tempo hier bestellen bij bol.com voor rond de 60 euro.

 

Tess

Tess heeft voordat ze TessTesst.nl begon bijna tien jaar in verschillende seksshops gewerkt en daar leerde ze superveel over alle soorten seksspeeltjes en zo groeide haar interesse voor seksspeeltjes nog verder.

Seksspeeltjes testen vind ze echt superleuk om te doen en ze hoopt dat het jou helpt om een seksspeeltje te kiezen die bij jou past. Maar ook hoopt ze door open en eerlijk te schrijven over sex toys, BDSM, kink en dus ook seks, dat ze een beetje meehelpt het taboe te doorbreken. Waarom zou dit een onderwerp moeten zijn waar we ons voor moeten schamen? Weg met die schaamte! De meeste mensen hebben seks, de meeste mensen masturberen, dus waarom zouden we dat onbesproken laten?

Tess maakt samen met Daphne de podcast Meet the Kinksters.

0 reacties

Trackbacks/Pingbacks

  1. Crave Vesper | Vibrator Review | Seksspeeltjes getest door Tess Tesst - […] en de ketting zijn rosegold. Qua looks doet de Crave Vesper me trouwens een beetje denken aan de Aneros…

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.