5 E-stim / Elektroseks tips voor beginners | E-stim Gids

22-09-2021

Ik heb al best wat reviews geschreven over E-stim, ook wel Elektroseks genoemd, en hoewel ik bij sommige reviews wel wat meer heb geschreven dan alleen een review van een apparaat vond ik het toch tijd om eens wat tips te delen voor de beginnende E-stimmer.

Wil jij dus beginnen met E-stim, of ben je al bezig en zoek je nog wat tips? Dan is deze post voor jou.

Tip 1: Leer je lichaam (en dat van je partner) kennen.

Zoals bij alles wat met erotische stimulatie te maken heeft is enige kennis van de werking van het menselijk lichaam te kennen, en dan speciaal die gebieden die bekend staan als erogene zones.

Een erogene zone is overigens een lichaamsgebied waarbij stimulatie van het gebied seksuele opgewondenheid veroorzaakt kan worden. Er zijn een aantal erogene zones die als β€œstandaard” worden aangemerkt. Maar aangezien iedereen anders is kan het zo maar zijn dat die standaard voor jou niet telt en je juist andere plekjes hebt waar je opgewonden van raakt. Het kan zelfs zo zijn dat je helemaal niet opgewonden raakt, en dat is dan ook okΓ©.

Dat gezegd hebbende; volgens de meeste experts zijn de algemene erogene zones de volgende:

 • oorlellen
 • mond
 • hoofdhuid/haar
 • voeten
 • binnenkant dijen
 • billen
 • anus
 • geslachtsorganen (en dan niet alleen de clitoris of de eikel maar alles er omheen)
 • onderbuik
 • tepels en borst
 • hals
 • Mond

Deze erogene zones zijn dus ook via E-stim te stimuleren. Maar LET OP! om veilig e-stim te kunnen toepassen is het van groot belang om onder de gordel te blijven met je stimulatie (dus alles onder je navel), dit in verband met het per ongeluk verkeerd stimuleren van je hart, want dat wil je niet.

Als je daar rekening mee houdt kan je dus de volgende gebieden stimuleren via E-stim:

 • voeten
 • binnenkant dijen
 • billen
 • anus
 • geslachtsorganen (en dan niet alleen de clitoris of de eikel maar alles er omheen)
 • onderbuik

Tip 2: Begin langzaam (en simpel) met E-stim

Langzaam is misschien niet helemaal de juiste manier om dit op te schrijven, maar wat ik bedoel is dat het bij E-stim, zeker niet als je het gebruikt voor β€œlekkere” stimulatie, helpt om op lage standen te beginnen en langzaam steeds hogere instellingen te gebruiken. Het is niet zo dat als je je E-stim apparaat meteen in de hoogste stand ze jij of je partner ook meteen de lekkerste ervaring krijgen. Sterker nog, als je meteen voluit zou gaan voel je eigenlijk alleen maar pijn en ongemak, schrikt je lichaam en is het allemaal au en bah.

De meest basic versie van E-stim is in mijn ogen (twee keer) twee elektrodes en een E-stim unit.

Als je begint is het misschien goed (je moet dat natuurlijk helemaal zelf weten) om te beginnen met die basis. Het voordeel van alleen elektrodes is dat je die in principe overal op kan plakken en dus leuk kan experimenteren met de plekken en de combinaties van plekken die voor jou het lekkerst zijn.

Weet je dat uiteindelijk, dan kan je daarop gespecialiseerde speeltjes en accessoires voor aanschaffen.

E-stim elektrodes

Tip 3: Doe het veilig

Dit is een zo’n stukje dat niet geil is, maar wel belangrijk. Ik zei net al bij tip 1 dat het verstandig is als je je E-stim stimulatie onder de gordel houdt. Je bent nu eenmaal met elektra aan de gang, en dat kan dingen in je lichaam ontregelen als je het op de verkeerde plek zou doen. Het is ook niet voor niets wat een AED (eerste hulpmiddel dat je hart weer aan het pompen moet krijgen) ook gebruikmaakt van elektropulsen.

Maar buiten het onder de gordel houden check ook even de spullen die je gebruikt, kijk of er geen kabelbreukjes zitten in de kabels die van je kastje naar de elektrodes gaan. Check ook of je elektrodes niet beschadigd zijn.

Tip 4: In de buurt is beter dan er op

Deze tip is eigenlijk vooral voor vulva bezitters en dan specifiek voor mensen die (in de buurt van) de (uitwendige) clitoris willen stimuleren. Omdat de clitoris op een klein oppervlak extreem veel zenuweinden heeft kan het direct stimuleren van al die zenuwpunten al heel snel lijden tot overstimulatie en dat is niet heel lekker. Uitgaande van twee elektroden kan je deze aan beide kanten naast  de clitoris plaatsen op de buitenste schaamlippen en op deze manier de stroom laten lopen. Het gevolg is subtiele (afhankelijk van hoe hoog je je E-stim unit zet) van het hele gebied dat meestal tot buitengewoon heftige orgasmes kan lijden.

E-stim gel glijmiddel speciaal gemaakt voor e-stim

Tip 5: Bij intern gebruik: Gebruik het juiste glijmiddel

Bij E-stim kan je alleen maar glijmiddel op waterbasis gebruiken? Water geleid namelijk elektriciteit. Silicone doet dat niet. Als je dus verder gaat dan alleen twee (plak) elektroden en een e-stim dildo of buttplug gaat inbrengen doe dat dan met glijmiddel op waterbasis.

Het heeft zelfs de voorkeur om glijmiddel te gebruiken dat speciaal gemaakt is voor (interne) e-stim, hier zitten wat meer zouten in waardoor het glijmiddel NOG beter beter geleid en je e-stim dus veel effectiever is.

Als je trouwens gebruikmaakt van E-stim cockringen (electraloops bijvoorbeeld) dan is het ook aan te raden om deze aan de binnenkant te voorzien van wat waterbasis glijmiddel zo is er goed contact tussen de cockringen en je huid.

E-stim cockringen

Vragen of opmerkingen over deze tips?

Tot zover mijn eerste artikel over E-stim. Ik hoop dat je wat aan mijn tips hebt. Mocht je nog vragen hebben, of wellicht een opmerking, stuur mij dan gerust een bericht via ons contactformulier, of schrijf een comment onder deze post.

Jay

Jay is de persoon achter Tess Tesst die verantwoordelijk is voor het testen van, en schrijven over seksspeeltjes die gericht zijn op de penis en de prostaat.

Omdat Jay ook kinkster is zal hij van tijd tot tijd ook een review of artikel schrijven over Kink en BDSM en alles wat daar bij komt kijken

Buiten zijn talent voor testen en schrijven over seks, seksualiteit, BDSM en natuurlijk seksspeeltjes, is hij ook verantwoordelijk voor het technisch onderhoud, de marketing en nog veel meer andere zaken binnen Tess Tesst en veel andere websites van zijn klanten.

3 Reacties

 1. Ik las laatst dat je ook vibrators (mystim) hebt die elektrische pulsen af kunnen geven. Dan kun je het laagdrempelig uittesten. Is het niks heb je altijd nog de vibrerende stand over.

  Heb je die al eens uitgeprobeerd?

  Oh en ik geloof dat je zulke toys beter niet mocht gebruikt bij een pacemaker of hartritme stoornis… ik ben best nieuwsgierig, maar ik moet dus sowiso nog wachten voordat het voor mij veilig is. πŸ˜…

  Antwoord
 2. hoi is een apparaat als de Mystim tension lover niet slecht voor de zaadproductie als je de rubber ringen waar de stroom door gaat, onder je zak plaatst en er net boven. Of onder de zak en bij de eikel, want dan gaan de stroomschokken ook door je za. Het gevoel is wel heel lekker, maar ik kan hier verder op internet niets over vinden.

  Antwoord
  • Hi Ronald,

   Dank voor je vraag.

   Ik denk dat ik je kan geruststellen, de stroom neemt namelijk eigenlijk altijd de kortste weg. Dat wil zeggen van het punt “onder je zak” zoals je dat zelf stelt richting je eikel, ik ga er dan vanuit dat de ringen dus niet om je ballen heen gebonden zitten. Daarmee worden je ballen dus eigenlijk helemaal overgeslagen.

   Tegelijkertijd als je 100% zeker wil stellen dat er geen effect is in dat gebied, dan moet je het simpelweg niet doen.

   Maar nogmaals, de kans is vrij klein. Sowieso zijn je ballen geen spieren en maken je ballen de hele dag lang zaadcellen aan, zelfs dus als de elektra een effect zou hebben op de aanwezige zaadcellen zijn die binnen een dag of wat toch weer aangevuld / vervangen. Dus in die zin kan het weinig kwaad.

   Maar wil je garantie dat het sowieso geen effect heeft op je spermaproductie, gebruik het dan niet in dat gebied. Je kan de ringen namelijk ook op je schacht en eikel plaatsen, of een ring om je eikel en 1 elektrode op bijvoorbeeld je perineum.

   In alle gevallen, denk er goed over na, en heb veel plezier.

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.